Samhällsnytt kan nu avslöja att den poliskvinna som knäböjde vid en vänstermanifestation i Stockholm är nyexaminerad från den kritiserade polisutbildningen på Södertörns högskola och har, trots att hon valt att bli polis, ”sjukt svårt för vapen”

Det var på onsdagskvällen som 23-åriga polisassistenten Lisa Simonsson från Göteborg beslöt sig för att frångå myndighetens order att upplösa den under rådande pandemi olagliga Black Lives Matter-demonstrationen. Istället deltog hon i vänsteraktivisternas upptåg genom att visa fram en skylt med texten, ”vit tystnad är våld” och skandera ramsor, vilket framgår av videoklippet nedan.

LÄS ÄVEN: Kvinnlig polis knäböjer inför ”Black Lives Matter”: ”Vit tystnad är våld”

Tyckte du denna granskning av knäböjande polisen är intressant?

Stötta då tidningen med en donation! Utan ert stöd kan vi inte fortsätta vårt arbete med att göra det som gammelmedia ignorerar.

Du kan ⚫ Swisha: 123 083 3350 ⚫ Fylla i formuläret nedan ?, eller ⚫ klicka HÄR för övriga alternativ

Tack på förhand!

Poliskvinnan: ”Har sjukt svårt för vapen”

Samhällsnytt kan nu avslöja att Simonsson studerade till polis vid den nya polisutbildningen vid Södertörns högskola, tog examen i november 2019 och har sedan dess arbetat som polisassistent vid Stockholmspolisen.

Enligt uppgifter till Samhällsnytt gillar Simonsson uppmärksamhet vilket även syns på internet där hon har en blogg med mängder av selfies från polisutbildningen.

I ett inlägg på sin blogg skriver Simonsson att hon har haft vapenlektion – ”något jag har sjukt svårt med”:

Hon lägger dagligen ut bilder på Instagram där hon visar upp sig som polis.

Polisutbildning fokuserar på genus, klass och etnicitet

Polisutbildningen vid Södertörns högskola öppnade år 2015 och har enligt statsradion mer fokus på frågor som ”genus, klass och etnicitet”.

Enligt uppgifter till Samhällsnytt är poliser som utbildats vid Södertörns polisutbildning inte redo för polisarbetet.

– Aspiranter som kommer från Stockholmsutbildningen är sämst förberedda för yttre tjänst, berättar vår källa.

I lokaltidningen Södra Sidan går det även att läsa att polisstudenterna får lära sig om migration och mångfald.

Springare: ”Skäms över att ha varit polis”

Efter att händelsen uppmärksammades har både allmänheten och en del politiker uttryckt kritik mot uppträdandet. Även poliser har gått ut i sociala medier och kommenterat händelsen i kritiska ordalag.

https://twitter.com/dunkelbla_/status/1268495062549307392

Ytterligare en polisman som kommenterar händelsen är Peter Springare som har arbetat inom kåren i nästan 45 år. Han kommenterar händelsen som ”pinsamt, mycket pinsamt”:

Den här stackarn har ju helt tappat det. Tragiskt nog är hon inte ensam. Tyvärr är detta ett resultat av den stressade och ångestdrivna poliskåren vi har idag. Att ta politisk ställning och enbart drivas av värdegrunder och politisk korrekthet, är legio idag inom polisutbildningen och polisverksamheten.

Istället för att agera med fasthet och ägna sig åt uppdraget och opartiskt värna vår demokrati med dödligt våld om så behövs. Dessa vilsna poliser leds av lika vilsna och stressade chefer.
Hoppas hon får hjälp av ståndaktiga chefer att omedelbart lämna polisyrket för en mer för henne passande livsuppgift.

https://www.facebook.com/1489012238/posts/10217355224821133/?d=n

Polismyndigheten vägrar kommentera

På torsdagen sökte Samhällsnytt Polismyndigheten som lovade att svara på frågor. Men istället duckade myndigheten oss hela dagen för att sedan gömma sig bakom en pågående utredning.

I ett inlägg på Instagram kommenterar Norrmalmspolisen knäböjningen vid den olagliga demonstrationen med att myndigheten ”står bakom mänskliga rättigheter och allas lika värde”.

Inlägget avslutas med att polisen även ska ”uppträda opartiskt” men man svarar inte konkret på om den kritiserade poliskvinnans agerande ryms inom ett sådant uppträdande.

Samhällsnytt söker Simonsson

Samhällsnytt söker Simonsson med följande frågor:

Hur resonerade du när du gick ner på knä inför den olagliga demonstrationen?

Hur ser du på ditt agerande i relation till att polisen ska vara neutrala?

Hur tror du ditt agerande påverkar förtroendet för polisen?

UPPDATERING: När vi når Lisa Simonsson på telefon vägrar hon svara på våra frågor och hänvisar till polisens presscenter, varefter hon slänger på luren.

Nedan ett av poliskvinnans blogginlägg – här tyckte hon det var ”varmt och fyfan va jobbigt” efter en löparträning:

LÄS ÄVEN: Polismyndigheten om knäböjd polis: ”Vi står bakom mänskliga rättigheter”

authorimage

Tyckte du denna granskning av knäböjande polisen är intressant?

Stötta då tidningen med en donation! Utan ert stöd kan vi inte fortsätta vårt arbete med att göra det som gammelmedia ignorerar.

Du kan ⚫ Swisha: 123 083 3350 ⚫ Fylla i formuläret nedan ?, eller ⚫ klicka HÄR för övriga alternativ

Tack på förhand!