I en intervju med Samnytt talar Berth Milton öppenhjärtigt om sitt förflutna i porrbranschen. Han berättar bland annat om ett tillfälle när en som stod kung Carl XVI Gustaf nära hörde av sig och ville ta Miltons tjänster i anspråk för att ordna fram ett antal av Privates porrstjärnor för en privat sexfest i en villa i Saint Tropez.

Under intervjun återkommer Berth Milton till det hyckleri han menar att många profilerade personer ägnat sig åt där man utåt fördömt och förtalat honom och hans verksamhet men bakom fasaden varit väldigt nyfikna och intresserade av att lära känna porrstjärnorna.

Milton berättar att han vid otaliga tillfällen har kontaktats av kända personer som trott eller hoppats att han utöver tidnings- och filmproduktionen också bedriver koppleriverksamhet där man kan köpa sex med tjejerna.

Han drar sig särskilt till minnes ett samtal i samband med ett besök i filmstaden Cannes omkring sekelskiftet från en person som Milton menar ska ha stått den svenske kungen nära :

– Vi fick ett samtal när vi var i Cannes och exponerade det vi gjorde. Vi hade journalister på våra filminspelningar – det var helt öppet, vi dolde ingenting. Då får vi ett samtal från Kungen, inte han själv men en närastående till honom i Saint Tropez. Han är då i sitt hus i Saint Tropez och undrar om inte Private kan komma över och ha lite fest med våra tjejer.

Milton berättar att han klargjorde för Carl XVI Gustafs ombud, så som man gjort vid många liknande förfrågningar tidigare, att han inte bedrev någon bordellverksamhet.

– Givetvis så är jag hatad av Kungahuset efter det. Men de får väl för fan stå upp för sina saker nån gång. Jag har stått upp för det jag har gjort – alltid.

Kungafamiljen vistas flitigt på den franska Rivieran i allmänhet och Saint Tropez i synnerhet där man har ett sommarhus.

Samnytt har sökt Kungahuset för en kommentar.

Se hela Samnytts intervju med Berth Milton HÄR.