På den här busshållplatsen angreps kvinnan i söndags. Faksimil Google

Uppgifter om kvinnans död tillbakavisas av polisen

Under natten till söndagen blev en 28-årig kvinna överfallen när hon väntade på bussen på Lönngården i Malmö. Ibrahim Ramadan som är född 1998 är häktad på sannolika skäl för mordförsök och har erkänt brottet enligt uppgifter. Kvinnan har sedan attacken vårdats på sjukhus med livshotande skador. Enligt tidigare uppgifter till Samnytt från en poliskälla avled kvinnan i början av veckan. Men enligt uppgifter från polisens talesperson Jimmy Modin till Nyheter Idag är dock kvinnan fortfarande vid liv och vårdas.

Polis och ambulans larmades om en misshandel i Persborg i Malmö klockan 00.47 under natten till söndagen, uppger Region Skåne. Polisen berättar att man på plats påträffades en kvinna med allvarliga skador. En busskur spärrades av med polistejp och det fanns blodspår på gatan. Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att ett stickvapen har använts.

Polisen kunde under natten gripa Ramadan Ibrahim som nu misstänks för mordförsök. Omkring klockan 05 anhölls han av jourhavande åklagare. Enligt uppgifter erkände han brottet.

– Efter vad vi känner till är inte kvinnan och mannen bekanta med varandra, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen i region Syd, till DN.

Den unga kvinnan har sedan attacken vårdats på Skånes universitetssjukhus för livshotande skador, enligt Region Skåne.

Samhällsnytt har pratat med pressansvarig på Skånes universitetssjukhus Magnus Aspegren – som vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna:

-Vi uppdaterar inte om patienters tillstånd efter den initiala informationen när de kommer in till oss.

Så i det fall våra uppgifter stämmer skulle ni inte gå ut med någon information om det?

-Nej, det är polisens sak att informera om ett brottsoffer har avlidit.

På måndagen häktades Ibrahim Ramadan på sannolika skäl för mordförsök. Enligt kammaråklagare Fredrik Jönsson erkänner den misstänkte mannen brottet.

– Utan att gå in på vad han har sagt så kan jag säga att han har gått med på att han har utövat våld. Men det har inte framkommit något brottsmotiv, säger Jönsson.

Vittnen uppger att mannen har smugit sig på kvinnan och sedan plötsligt slagit henne flertalet gånger i huvudet med en planka. Polisen har säkrat teknisk bevisning som träföremål och blod på mannens kläder.

Samhällsnytt har tagit del av häktningsframställan samt andra handlingar i ärendet. Den misstänkte mannen är tidigare dömd för stöld och våldsamt motstånd. Enligt uppgifter i folkbokföringen är han född i Sverige i en familj med bakgrund i Libanon och Turkiet. Ramadan är skriven på en adress i Rosengård i en lägenhet som han delar med sin bror. Även bror är dömd för ett flertal brott – däribland häleri, våldsamt motstånd och förberedelse till stöld.

Ibrahim Ramadan uppges vara psykiskt sjuk. En rättsmedicinsk utredning har beställts av domstolen.

Artikeln är uppdaterad

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.