Stockholms tingsrätt. Foto: Sokrates Petalidis

UPPGIFTER: Rättegången mot Rocky flyttas till särskild säkerhetssal

410 Shares

Tidigare idag uppmärksammade Samhällsnytt att den svenska ambassaden i USA har utsatts för bombhot och skadegörelse av en kvinnlig fan till ASAP Rocky. Nya uppgifter till oss gör gällande att rättegången mot Rocky flyttas till en särskild säkerhetssal i Stockholms tingsrätt.

Åklagaren har begärt huvudförhandling i tre dagar i målet mot den amerikanska rapstjärnan ASAP Rocky med kumpaner. Enligt exklusiva uppgifter till Samhällsnytt kommer rättegången att hållas i en säkerhetssal av Stockholms tingsrätt.

Alla besökare kommer därmed att kontrolleras med metalldetektorer för att säkerställa att de inte bär vapen på sig. Åtgärden ligger i linje med den medieuppmärksamhet som målet fått internationellt. Uppmärksamheten har också inneburit en ökande spänning i Sveriges relationer med USA med president Trump som ställer krav på den svenska regeringen att förbigå rättsväsendet och släppa Rocky fri.

En annan uppmärksammad rättegång som hölls i säkerhetssalen var målet mot Södertäljenätverket.

LÄS MER: Åtal mot Rocky – Rapstjärnan ska ha försökt hugga offret i ansikte med glasflaska

 

410 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.