afafaww (1)

Källa: Sociala medier

Inrikes

UPPGIFTER: Skottlossning i centrala Stockholm – ”marockan” sköt mot folkmassan

Publicerad 11/16/2018
Annons

Under fredagen ägde en skottlossning rum i centrala Stockholm. En man som beskrivs som ”marockan” sköt med pistol en ”man av afghanskt ursprung”, enligt vittnesuppgifter till Samhällsnytt. Polisen vill inte lämna ut några detaljer om skjutningen.

Polisen fick klockan 09.25 larm om en skottlossning på Kungsholmen i centrala Stockholm. Flera personer som befann sig i morgonrusningen vid Fridhemsplan ringde till polisen efter att ha bevittnat ett bråk som eskalerat till en skjutning mellan tre personer.

Vittnen hamnade i skottlinjen

Enligt vittnesuppgifter till Samhällsnytt skedde skottlossningen precis utanför Kriminalvårdens lokal för frivård på Drottningholmsvägen 14. Frivårdskontoret vid Fridhemsplan har upptagningsområde Stockholm stad.

– Jag är huvudvittnet till skjutningen tidigare i morse. Kriminalvården har en öppen anstalt vid Fridhemsplan, det var där, precis utanför som skottlossningen skedde, själv stod jag några meter ifrån och lyckades undkomma skottet med nöd och näppe.

Tre personer hamnade i en dispyt utanför lokalen och ett bråk uppstod.

– Gärningsmannen var en 180 cm lång marockan, klädd i en blå dunväst över en grå luvtröja, han bar ljusa urtvättade jeans och gymnastikskor. Hans hår var rakat på sidorna och resten av håret var uppsatt i en tofs, likt en ”man-bun”. Den beskjutna personen är enligt vårdare hos Kriminalvården av afghanskt ursprung.

Det bedöms som ett mirakel att ingen person skadades när pistolkulan avfyrades alldeles invid folksamlingen.

– Gärningsmannen avfyrade ett skott från pistolen, han fick därefter ett avbrott och mantlade igen varpå en kula flög ur loppet, den beskjutna personen sprang samtidigt mot tunnelbanan medan gärningsmannen sprang mot Sankt Eriksplan och vek av upp mot Sankt Göransgatan. Ett mirakel att kulan inte träffade någon i folksamlingen bakom.

Polisen fåordig

Samhällsnytt talade under fredagen med Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm, hon förklarar att det pågår en utredning om försök till mord och ett spaningsarbete, men några andra detaljer kring händelsen eller misstänkt gärningsman kan hon inte bekräfta eller kommentera.

Ett skjutvapen har påträffats undangömt vid ett bildäck och även flera skott har påträffats vid Fridhemsplan. Vittnen som har sett något vid skjutningen och som kan besitta information om skytten uppmanas att kontakta Polisen på telefon: 114 14.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1145”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons