linköping explosion2
Inrikes

UPPGIFTER: Tungt kriminell bor i huset där explosionen skedde

Publicerad 6/7/2019
Annons

Enligt uppgifter till Samhällsnytt ska en kriminell person med flertalet domar i bagaget bo på adressen där explosionen i Linköping ägde rum på fredagsmorgonen. UPPDATERAT

Klockan 13 höll polisen och övriga berörda parter en pressträff där inget nytt framkom.

Enligt en källa som bor i det berörda området ska en av de första poliserna på plats ha sagt att ”någon” sprängt på adressen.

På Ådalagatan 1 bor en tungt kriminell person i 30-årsåldern bo som har tidigare domar för bland annat misshandel och olaga hot. Denna individ ska ha bedrivit narkotikaförsäljning på adressen under nattetid och polisen ska ofta ha varit på besök.

Samhällsnytt har kontrollerat att personen verkligen är folkbokförd på adressen. Enligt uppgifter i rättsdatabaser är han tidigare dömd för dopningsbrott, misshandel, olaga hot och våld mot tjänsteman. Uppgifter i domarna stödjer att han kan ha varit involverad i narkotikahandeln.

Polisen är väldigt förtegen om händelsen, därför är det oklart om mannen verkligen har något med explosionen att göra.

Rykten har bland annat berört en eventuell gasläcka. I just den värst drabbade fastigheten används dock inte gas.

Uppdatering: Enligt uppgifter från Borås Tidning misstänks explosionen vara kopplad till kretsar kring mc-gänget Bandidos och ska ha riktats mot ”en verksamhet i en lokal i huset”.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
840Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons