Upplands Väsby tar bort lönetak och höjer löner med 9 000 kr – ”Inte anmärkningsvärt”

Delningar

I Upplands Väsby norr om Stockholm har kommunstyrelsen röstat ja till att höja kommunalrådens arvoden med 9 000 kr, en höjning med 30 procent. ”Varför ska det finnas ett tak? Jag förstår inte det”, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Alliansen bildar tillsammans med det lokala partiet Väsbys Bästa Sida ett minoritetsstyre i Upplands Väsby i norra Storstockholm. Därför har Alliansen varit beroende av Sverigedemokraternas stöd i frågan om att ta bort lönetak och även höja kommunalrådens arvoden.

I samband med att kommunstyrelsen sammanträdde under måndagen röstades Alliansens förslag igenom. Förslaget från Alliansen innebär att kommunen eliminerar en övre begränsningsregel i kommunalrådens arvoden. Dessutom ska arvodet höjas från 31 250 kronor till 40 625 kronor i månaden, vilket innebär en ökning med 30 procent, rapporterar lokaltidningen Mitt i.

”Stapla obegränsat med lön”
Kritiken från den rödgröna oppositionen är hård och menar att politiker måste ha en begränsning i hur högt ett arvode kan bli. Socialdemokraterna anser dessutom att förändringarna inte går ihop med Alliansens skattesänkningar och nedskärningar.

Till Mitti berättar Mathias Bohman (S) att de lagt förslag på en arvodesbegränsning. Han anser att det är ”orimligt att politiker kan stapla obegränsat med arvoden på varandra”.

LÄS MER: Kommunalråd höjer egna löner rejält – sänker samtidigt för oppositionsråden

”Inte anmärkningsvärt”
Alliansen svarar på kritiken genom att förklara höjningen med den höga arbetsbelastning som kommunalråden utstår. Enligt Alliansen grundar sig förslaget även i att bära ansvar över människor.

– Nu pratar vi inte bara om arbetsbelastning, vilken är hög, utan att ta ansvar för 45 000 människors offentliga service. Det är ett stort ansvar. Att justera ersättningen uppåt tycker inte jag är anmärkningsvärt, säger Oskar Weinmar (M).

Enligt kommunstyrelsens ordförande bör det inte finnas något tak för vad politiker kan lyfta i lön.

– Varför ska det finnas ett tak? Jag förstår inte det. Väsbyborna betalar in skatt och de förväntar sig offentlig service och välfärdsverksamheter som är stabila över tid och kan leverera, fortsätter Winmar (M).

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

175 KOMMENTARER

 1. Så om jag förstod det rätt så hjälpte SD dessa korrupta karriärs politiker att sno mer av skattebetalarnas pengar!?

 2. Det finns inga gränser på hyckleriet om att politiker har ansvar,det är ju det dom inte har,dom fan spottar på skattebetalare varje dag.Hoppas dom får gå omvägar efter sina jobb snart.

  • Lätt att bli uppslukad av detta lättjefulla leverne. Kom ihåg, av dagens politiker är det få som är besuttna. Och kommunister och miljöpartister lever inte som de lär. Kort och gott, alla är giriga.

 3. Jag kunde acceptera den lönen om det funnits tjänstemannaansvar, men det är borttaget sen länge. Nu kan deras lön sänkas några tusen istället, så länge man arbetar utan ansvar då ska lönen vara låg.

 4. Detta förvånar mig inte ett dugg, det är klart att om man är i den positionen att man kan bestämma sin eget lön. Klart att man höjer den så mycket man bara kan, det är allmänmänskligt. Just därför måste det finnas spärrar i systemet! Det här visar ju bara att vi har en politisk nomenklatura i Sverige, precis som i det gamla Sovjetunionen. En politikerklass som har mer gemensamt med varandra än med folket som väljer dom. Demokratin är en chimär…

 5. Nej vadå det är väl skäligt?
  Alla skatter höjs och alla varor blir dyrare, och snart höjs räntorna.
  Klart de ska ha ersättning så de kan betala för sig, och inte må dåligt.

 6. När samhället kollapsar, så är det bra att ha en lön som är många gånger högre än vanligt folks. Annars kan man inte skydda sig från samhällskollapsen.

  Så politikerna är egentligen rationella i egen sak – men varför tolererar folket detta, och fortsätter att rösta på dem?

  • Vad som krävs vid kollaps är ett par vapen som man kan hantera, gott om ammunition, streetsmarts, god fysik och boxningstalang, och en fullständigt hänsynslös attityd. Pengar kan vara bra, men saknar du resten ovan, då tar dina pengar fort slut.

 7. anledningen till att man håller val vart fjärde år är för att kunna avsätta politiker och tillsätta nya.
  den nionde september i år så hölls val i sverige. svenskarna har gjort sitt val. nu styr de valda politikern till nästa val.
  har någon en åsikt så är nästa tillfälle att ge uttryck för den 2022.

 8. Kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar förstår inte varför det skall finnas ett lönetak för dem?
  ”Vanliga” skattebetalande medborgare förstår det!
  Vi lever i olika värdar i samma land!

  • Mona Sahlin syndromet kallas det för.. att använda statens kreditkort för privat lyxkonsumtion är en självklarhet i dom kretsarna.

   • Det är stötande, men kanske i ett större sammanhang pluttigt. Det som skrämmer mig är att politiker saknar ekonomiskt körkort och tillåts ohämmat och okontrollerat sätta sprätt på skattebetalarnas pengar, eg. Nya Karolinska, Botniabanan. Sedan har vi alla små, osynliga, struntprojekt, som utställningssalong åt daggmaskar, menstruationscertifierade arbetsplatser osv, vart och ett tämligen litet penningmässigt, blir sammantaget större än långsiktiga infrastrukturprojekt. Under tiden har fått lära oss att Sverige helt saknar gränskontroller.

 9. Att sätta sin egen lön med andras pengar måste snart prövas rättsligt.
  Jag ser istället en sopkvast som rensar lite i den kommunala administrationen.
  Alldeles för många ryggdunkare!!

 10. Vad vi vanliga människor som inte är politiker inte förstår nog inte varför politikers lönesättning (eg. arvoden) inte följer de kriterier som gäller i övrigt på den avtalsbundna arbetsmarknaden? Gäller även förmåner i övrigt utöver lönen.

  Generellt gäller lön för utfört arbete, d v s prestation i förhållande till de förväntningar som finns. och där oftast utrymmet ca 1 á 2 % vid normalprestation. D v s bedömningen bygger på vad som gjorts.

  Höjningar i den storleksordning som nu är aktuellt (ca 30%) förekommer inte i samband med lönerevisioner.

  Varför ska politiker ha ett eget system som rimligen inte går att försvara?

 11. Men pensionerna har både tak och säkerhetslock, som ibland öppnas för vädring, men stängs snabbt igen, efter att det som släpptes in är tillbaka ute igen.

  • Politiker är nyttomaximerande egoister. Deras agerande är fullt rationellt. Folket bryr sig inte, journalister bryr sig inte, och staten bryr sig inte. Vi har vad vi förtjänar, tyvärr.

 12. Har man armbågat sig fram till köttgrytorna så vill man äta med så stor slev som möjligt och klamra sig fast i bordskanten så länge som det går.
  Vilket skattebetalarna borde ha förståelse för.

 13. Om bara sådana hade kunnat vara politiker, som är kapabla att ordna sin försörjning själva, så hade Sverige varit i en annan situation nu.

 14. detta är korruption av ”politruckerna” självfallet ska folket bestämma deras löner, de är anställda av medborgarna i kommunen så de ska naturligtvis få rösta om politikernas löner.. allt annat är fel.

 15. Röstberättiga medborgare måste nog börja inse att vi behöver en kraftig attitydförändring i det här landet. Egoismen tycks öka lavinartat nu.

  • Det spelar ingen roll vilka partier de tillhör. Alla beter sig lika uselt. Det finns ingen politiker som är bättre eller sämre i det här landet. I ett land som mår så illa frodas alltid fullständig korruption och andra typer av kriminalitet.

   • Det stämmer inte. Även inom partierna så finns det grader. Samtliga företrädare för 7-klövern är förrädare, men vissa är närmare Fredrik Reinfeldt än andra. SD har sådana som Mattias Karlsson, individer som en gång kämpade för landet och folket, men numera enbart kämpar för sig själva. Att påstå att han är lika vidrig som Margot Wallström är dock inte schysst, eller ett korrekt påstående.

 16. Synd att journalister nuförtiden är så dåliga på att lyfta fram verkliga frågor och missförhållanden som berör oss som bor i Sverige. Det som tas upp i artikeln är just sådant som måste fram i ljuset.

  Istället ägnas resurser på strunt som fångats upp i sociala medier, eller unga tjejers, läs offer, åsikter om ditt och datt, eller så dammas någon överlevande gammal jude av för att för 10e gången agera figurant mot SD och för invandring. Och har man jobbat igenom dessa ämnen då har vi ju en gammal klassiker kvar som alltid funkar, nämligen hur Ryssland och dess ledare vill kuva världen, och Stalins ande går igen.

 17. MODERATERNA,s vanliga syn på sig själva kontra andra : SKO DIG SJÄLV OCH SKIT I ANDRA !!!
  Dom har glömt vem som BETALAR deras lön.

 18. Vad sjukt att Oskar Weinmar inte förstår varför han och hans politiker kolleger skulle ha ett lönetak, denna hans inställning beror nog till stor del på hans späda ålder (34år).

  När Oskar fått vara med lite fler år så kommer han nog att förstå att om man sätter svåra kilar mellan landets befolkning och politikerna så är det inte är en lysande ide.

 19. ” The sky is the limit…” Ordf:s kommentar säger oss allt vi behöver veta om dem som livnär sig på kommuninvånarnas skattemedel. ” It´s there for the taking ” !
  På Lidingö fick man dock backa när kritiken blev för stark…..

 20. De har lovat oss sänkta skatter för pensionärer hela mandatperioden men blockerat hittills det enda partiet som vill infria löften. Det låter hoppfullt men det gäller bara för pensionärer som tjänar över 17 000kr i mån!

 21. M på Lidingö försökte samma sak men där blev folk så förbannade att M var tvungna att avstå. Protestera högt, det hjälper faktiskt. Bara för att en politiker säger nåt så är det inte därmed hugget i sten!

 22. Borgerliga politiker är världsmästare på att höja sina egna löner, men det går väl bra så länge man inte kan kallas ”betongsosse” eller andra invektiv, att man tar fritt från det allmänna?

  Sägar bara Nya Karolinska, där har ni vad borgarna är duktiga på, lysande exempel. Kristersson är mygelkungen själv- ändå blev han partiledare, vad säger det till andra inom M- ta för er av det allmänna, folk är så dumma så de begriper ingen, de skrattar när de går till banken.

 23. Ännu ett bevis för att politikerna inte bryr sig om vanligt folk utan ställer sin karriär allt annat t.o.m. sina barns framtid.
  Det kanske är därför ingen törs gå utanför ramarna för att säga sanningar?
  Det är dags att sluta med systemet att politiker kan göra karriär?
  Politikerna ska inte ha högre lön än genomsnittssvensken.
  Ministerlön + 5000 kr/månad.
  Lönerna ska också följa med vanligt folks löneökning..

 24. Vackert att SD stöttar detta. Hahaha, så korrumperat.
  Varför ska det finnas ett tak?
  För att inte fåglarna ska skita på era huvuden

  • SD är lika med moderaterna- och SD kommer undan med vad som helst då de har monopol i invandringsfrågan. Än så länge…

   • Håller med på många sätt. SD har möjlighet att skärpa sig nu. Sedan finns inget.

    2022 har väljarna fått ytterligare stöd utifrån…

    • SD kommer aldrig skärpa sig! De har redan bestämt att de ska bli en del av etablissemanget och fortsätter med sin stalinistiska utrensning av alla som inte är lojala mot partiledningen!

 25. Varför det ska finnas ett tak? Jo, för att ni parasiter inte ska sko er på våra pengar. Ja, vi förväntar oss offentlig service för skattepengarna och inte att göda era feta plånböcker!

  • Just gränser, i celler, i länder, i affärer, etc… finns för att kontrollera mot urspårning.

   Hur många Stockholmsekonomer vill till slut flyga med ett flygbolag där piloterna egentligen är hönsuppfödare från suspekta områden…

 26. Arbetsbelastningen är frivillig!

  Välj ett annat jobb.

  Det har man gjort i alla tider, om man inte trivs på jobbet!

  M är tagare.

  Nu är EU-regionen så sargat, att endast SWEXIT och en socialkonservativ regering kan rädda det som är långsiktigt hållbart.

  Om inte kommer endast kort sikt och ”en för sig själv” att fortsätta.

  Dumheter växer idag på träd.

  SWEXIT!

 27. En löneökning på 9000kr, det är rena bedrägerierna, vi vanligt folk på golvet brukar få nöja oss med 600kr i flesta fall. Jag tycker det luktar korruption på hög nivå!

 28. De kan höja sina egna löner medan vanligt folk får sänkt lön och mindre i lön. Det är tack vare oss andra dom ens har löner.

 29. Lite OT: Men är det inte i Väsby som omsorgschefen skickar vårdtagare till sitt eget behandlingshem i Rosersberg, vissa har väl bott där i flera år med fri gång så klart.
  Hört detta från säker källa iof. för ngr. år sedan.

 30. När vi vanliga dödliga får ett uppsving på nån procent, ska vi vara JÄVLIGT GLADA!!! Medan ”finfolket” inte nöjer sig med mindre än mycket!!!!!!

  • Magnus,
   – Bra frågat! Jag upplever att det mer handlar om hur vissa moderatorer mår en viss dag då de kan släppa igenom ett längre resonemang om kaliber på ammunition för att ta folk av daga framför att med återhållsamma ord beskriva ett exempellöst kriminellt uppträdande av en grupp mot en enskild FLICKA…

 31. Självklart är det inget anmärkningsvärt i detta för politiker som förstör sverige ska ju inte behöva göra det gratis eller som på samma lönenivå som de som tvingas slita för en minilön.

 32. Det mycket pengar åt människor som gör en massa fel om dagarna och är dåligt pålästa. Det är silver att kunna läsa mycket och snabbt men guld att förstå vad man läser.
  Snart så kommer AI datorer att kunna ersätta alla dessa politiker och de kommer att bli betydligt billigare än 40 000 kronor i månaden.

 33. Fram till 50 – talets slut så ombesörjdes en kommun av Upplands Väsbys storlek; En kommunalkamrer, en drätselkammare-ordförande, som regel socialdemokrat samt ett skrivbiträde o. en vaktmästare.
  Summa summarum på kontoret, 4-5 personer….
  Idag, så rör det sig om tusentals anställda, typ Upplands Väsbys storlek.

 34. Slöseriombudsmannen el ministern eller vad det nu var, uttalade sej igår i ett Mediablad….OM det OTROLIGA Slöseriet att anställa Individer från Ungdomsförbunden i Kommunerna UTAN Högskola och div andra ICKE Utbildningar..

  Och då med EN lön ej understigande 40 000 kr och div Avtal upptill…

  Hm konstigt att det ser ut som det gör MED Politiska Broilier i SKL…?

  Jag trodde faktisk att man sökte sej Utanför sin indoktrinerade SFÄR för att uppnå Resultat, men ICKE…!

  Ingen idag som VET om det ÄR 2,5 eller 3 miljoner som Arbetar el befinner sej i SKL med Lön från de 2,5 Miljonerna i det Privata…..

  Gör Om Gör Rätt HALVERA skiten eftersom Vi styrs av EU….
  Eller ÄR det bara Ni i SKL som INTE märkt av det….
  Vända ppr och tömma korgar DEN tiden Är Förbi…!!

 35. Dom græver djupare och djupare i grytan efter køttstyckena som dom vet snart tar slut. Passar på så længe det finns något.

 36. Jag förstår inte det har näriga Moderater aldrig gjort när det gäller profiten för sin egen del och måste hållas i strama tyglar vid ett eventuellt samarbete

 37. Klart att de måste ha högre lön så de har råd med att köpa sig bort från mångkulturens problem som de varit med och skapat.

 38. ”Enligt Alliansen grundar sig förslaget även i att bära ansvar över människor”.

  Här är det risk för att man skrattar ihjäl sig. Eller får en hjärnblödning p.g.a. att man inte orkar fler påfrestningar från svikande politiker…

 39. Sverige plundras av lycksökare från tredje världen — och opportunistiska och samvetslösa politiker… systemet är riggat och folkförrädare passar på att roffa åt sig så länge det går.

  • Det skrämmer mig att nu finns det inget tak längre (som snubben säger), det är ren plundring som gäller. (Som vi såg, vissa kommungubbar tjänar fantasibelopp på 6o ooo kr men de ville höja sin lön med 2o ooo kr), det är inget bra tecken.

 40. Oskar Weinmar (M) en okunnig skitunge som inte kan ta ett samhälls ansvar.

  Titta dig i Spegeln och fråga om DU samt övriga är värde detta

 41. Jag kan ta ansvaret för de 45000 människorna om det är så betungande. Skulle göra det för en betydligt lägre lön.

 42. ”Ta ansvar…” (!!!)! När f*n tog en offentliganställd chef ett ANSVAR för sina handlingar vilka anmärkningsvärt ofta har lett till helt omotiverat IDIOTISKA beslut om skrytbyggen, rivningar, tvångsförflyttning av äldre (ibland drabbade av Alzheimers och Parkinsons som tarvar lugn och ro) till ”förmån” för invällare – även innan Den Sjuka staten skickade ett fax med innebörden ”Här är 300 somalier, dj*vlar ta er om ni inte…” som i Falköping 2015 á 2016 (staden är totalförstörd; min äldre bästa väns nära släkting har berättat att inte en enda normal figur går ut när det är mörkt), och inte så sällan TOTALT GALNA beslut ekonomiskt och medborgarmässigt sett!? MEN, det mest uppseendeväckande, det kan vara att det fortfarande finns politiker som kan med att höja på de så trendigt för egen hand uppflyttade ögonbrynen än mer mot hårfästet då de presenteras för det STIGANDE POLITIKERFÖRAKTET!

  • Väl sagt! Min uppskattning av svenska politiker har nått botten (hoppas jag), De är inkompetenta på alla nivåer, lokala, landsting och riksdagen. Varför behöver ett litet land som Sverige 349 riksdagsledamöter som beaktas som boskap och bara sitter och trycker på knappar? Och sedan sätter sina egna löner?! Jag vill också sätta min egen lön.

   Reinfeldt till moderaterna: ”Tror ni att ni sitter i ett remiss-utskott? Ni röstar som partiledningen säger åt er att rösta!”

   Läs den utmärkta boken Knapptryckarkompaniet (2011) av Anne-Marie Pålsson, fd riksdagsledamot (M).

   • Raoul Duke,
    Tack! för Din uppmuntrande och givande kommentar med ett intressant förslag (vilken jag känner till men ännu inte har läst än)! Mvh Tony

 43. Enligt min åsikt bör alla högsta chefer i kommuner bytas ut vid varje val. Den nya politiska ledningen väljer sedan sedan ”sina” chefer d.v.s. betalda. De olika politiska partierna skulle då tvingas rekrytera utanför de traditionella ”broiler-grupperna” . Enligt min åsikt är det nödvändigt att kompetensen höjs bland politiker och då kan man knappast minska arvodena men varför inte minska antalet?

 44. Nästan i varenda kommun pågår Korruption som helt naturligt!

  Men som sagt var, om vi gör oss utav med detta politiska system och låter landets intelligentsia ta hand om vårt land, då åkte fyllgubbarna i Riksdagen ut med huvudet före!

 45. Om det fanns en enda sund tanke i dessa pampar så skulle de inse två saker:

  1. Det finns säkert de som skulle göra jobbet lika bra till lägre lön. Kallas konkurrens.
  2. Får medborgarna valuta för sina skattepengar? Det tror jag inte någon tycker.

 46. DÅRAR!!!
  Tribunaler NU!!
  Margaret on the Guillotine – sjöng Morrisey en gång i tiden. Jag skulle gärna plussa på med ett ganska stort antal svenska blådårar till politiker.
  Ni äcklar mig! FY FAN!

 47. För att någon måste betala för dina korkade beslut herr Winmar, som att höja era redan hutlösa löner. Vad är det som ni levererar inget det är vi som är nere på golvet eller skall jag skriva nere på marken som leverera inte du som sitter där i ditt glastorn!!!

 48. Det här är ett litet ”typ-exempel” på , hur Politiker i PK-Maffian ser på Skattebetalarnas pengar.
  Det är DERAS PENGAR !
  Och skattebetalarna skall hålla truten , och jobba från morgon till kväll !

 49. Om man istället sänker arvodet och blir av med girigbukarna som bara är i kommunpolitiken för pengarnas skull så får man förmodligen bättre folk på dessa platser. Om man slösar med skattepengar på sina egna arvoden kan man anta att det saknas respekt för skattebetalarnas pengar på alla områden.

 50. Det är väl bara att dra in på äldreboenden och införa i hela landet halva ägg till frukosten. Sen undrar man varför det finns politikerförakt.

 51. Höj sjuksköterskornas löner med 9000 kronor med samma argumentation!

  Politikerna verkar vilja ha samma utveckling som i Frankrike där politikerna roffar åt sig och vanligt arbetande folk får det allt sämre. Jag ser fram emot kommande kravaller…

 52. Till råga på allt de har inget tjänstemannaansvar vilket O.P. avskaffade, så de kan begå vilka tjänstefel som helst utan konsekvens. Om de begår fel då får de miljoner i belöning i form av fallskärmsavtal

 53. Fina gamla Väsby, på 70-80talet började invandringen där och på den tiden kallades man inte för rasist.

 54. Politiker ska inte ha ett ruttet öre fan va ja hatar demokrati allså ele ah kan ju inte kalla de vi har i vårat land för demokrati U.M.P

 55. Lön efter prestation, tydliga mätvärden i förhållande till mål med veckovis uppföljning d v s en säljaren vardag, om en politiker presterar mot tydliga och mätbara mål, välkommen att höj lönen. uppfyllande av vallöfte är ett mål. antingen avklarat eller inte.

 56. Nej sänk lönen med 9000 istället eftersom dom inte gör skäl för sin lön ,enda gången dom vaknar är när lönekuvertet dråsar ner i brevlådan.

 57. eh vadå ansvar, de har ju inget ansvar alls, de behöver ju aldrig ta ansvar för det elände de åstadkommer. Man har bara ansvar om man måste ta konsekvenserna av sitt handlande, och det behöver de aldrig göra.

  • Precis, de har ansvarsfrihet per automatik !!! Det är bara i en styrelse som du kan hållas ansvarig för att ha fifflat med pengarna.

  • Googlar man SD och arvoden får man många träffar genom åren där SD röstat för höga arvoden. Hur dom röstat detta enskilda fall vet jag dock inte.

 58. Finns det inga fattigpensionärer i Upplands Väsby de skulle behöva dessa 9000 / månad för att dryga ut sin pensionen med?

 59. Det måste finnas ett tak, därför att det inte finns något tak för pamparnas girighet, och därför att det är andras pengar, och därför att något ansvar aldrig utkrävs, även om pamparna inte uppfyller sina skyldigheter!

 60. En sådan person ska inte vara kommunpolitiker.
  Kanske får vi gå så långt att vi lagstiftar om att kommunpolitiker ska ha noll kronor i ersättning av skattebetalarnas pengar, just för att de inte ska sko sig?

 61. Anmärkningsvärt, Magstarkt, Upprörande, Respektlöst och säkerligen kan jag skriva ner ytterligare ett stort antal adjektiv med negativt klang som beskriver dessa parasiter till politiker.

  Att tillskansa sig själv 30% ökning i arvode av skattebetalarnas medel medan pensionärer som slitit hela livet endast får smulor är enligt min syn, den högsta formen av avsaknad av integritet, heder och ära.

  Sverige har på mycket kort tid lyckats passera bananrepublikerna i djupaste afrika och fått dem att framstå som rena rama hedersdemokratier.
  Nu och framöver får vi nog se länder som Zimbabwe, Nigeria och Somalia som föredömen för hur ett land ska styras eftersom Sverige numera har intagit pallplats i korruptionsligan. Kanske inte allra värst ännu men snart så..

  Jag tror att många medborgare inte är medvetna om att politikeradeln ser till att inte bara sitta i en styrelse utan man kan se samma person hoppa mellan div uppdrag och bara byta mössa så att säga. Ena stunden som ordförande för något flumråd och i nästa stund agera ledamot av en nämnd för att 3 sekunder senare iklä sig rollen som vice ordförande för kommunala bolaget toalettrådet AB.

  För samtliga uppdrag utgår givetvis ersättning i form av arvoden och andra förmåner.
  Det är inte ovanligt att en och samma person sitter på uppåt 15 olika positioner och mjölkar skattebetalarna på deras surt förvärvade penningar.

  Någonstans måste medborgarna sätta ner foten och få stopp på vansinnet.

  Franska revolutionens konsekvenser tycks våra politiker ha glömt helt och kanske är det dags för en Svensk revolution där huvuden får smaka på giljotinen och folkets vrede.

 62. Och nu hör man på nyheterna om muslimkramaren Macron i Frankrike.
  Han ville med klimathotet som vapen höja skatterna för att kunna göda fler muslimer och fick smaka på fransmännens handlingskraft.

  Det verkar som att pappskallarna till mijöaktivister inte har fattat att nedläggning av kärnkraftverk driver på användningen av fossila bränslen istället och då ökar givetvis koloxidutsläppen.

  En sak som jag inte har fattat ännu är hur en bil påstås släppa ut 2kg koloxid per mil.
  Med tanke på att det per mil går åt knappt en deciliter bensin så får jag inte ihop ekvationen. 1 deciliter bensin väger en bra bit under 100gram, hur kan det omvandlas till 2kg koloxid??

  Nån som vet och kan förklara??

  om förklaringen är att bilen också suger in luft i samband med förbränningen så är det ju då fråga om koloxid som redan finns i luften så det köper jag inte.

  • Macron och i stort sett alla svenska makthavare kramar officiellt muslimer därför att det är en säker väg till makt (se vad som händer med SD, de får inte vara med, blä, blä). Privat vill de naturligtvis inte ha ett skit med dem att göra.

 63. Det gäller att roffa åt sig medans det finns pengar kvar i kommunens kassa. Jag skiter fullständigt i om dom höjer lönerna till 100.000 kronor/månad.

 64. När man tänker efter: varför skall det finnas Moderater? Vad vill ni, och vad står ni för? Är ni fortfarande borgerliga eller vänsterextrema som landsförrädaren Fredrik Reinfeldt? Finns det fler som han, och är de kvar i partiet? Eller är ni alla bara små, små kappvändare som vill vara med och leka med de andra på vilka villkor som helst?

 65. Artikeln är obegriplig. Har kommunalråden bara typ 30 tkr i lön? Är det heltid, halvtid, kvartstid? Hur mycket arbetar de? Vilket ansvar har de? Texten talar om en övre gräns. Hur många hamnar på den och hur många under gränsen? Vad tjänar de under gränsen? Osv… Utan att veta den här typen av fakta kan INGEN avgöra vad som är rimligt. Skärpning!

  • ”Hur många hamnar på den och hur många under gränsen? Vad tjänar de under gränsen?”
   Samma ”måttstock” bör användas när det gäller pensioner!

LÄMNA ETT SVAR