På söndagskvällen och under natten mot måndagen fortsatte invandrarkravallerna, denna gång på Rosengård i Malmö. Flera bilar och en skola sattes i brand.

Enligt polisen var det ett hundratal personer som på söndagskvällen och under natten ägnade sig åt att tända eld på bråte, bilar och bildäck. Tre personer greps misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och åtta personer togs omhand för att ha stört den allmänna ordningen.

LÄS ÄVEN: Polisvittne: ”Kvinnor i 40-60 årsåldern samt barn kastar sten mot oss”

Poliser utsattes för stenkastning, vilket har anmälts som sabotage mot blåljusverksamhet. Polis svarade med tårgas för att skingra upprorsmakarna och ta kontroll över området. Man har även upprättat en anmälan om våldsamt upplopp och branden på Rosengårdsskolan rubriceras som grov mordbrand.

– Det är ganska tydligt att agget är riktat mot polispersonal. Man vill att vi ska komma nära. Då möts vi av ett intensivt stenkastande när vi kommer i närheten. Och det har vi behövt göra för att på något sätt släcka bränderna som de här ungdomarna har startat, sa Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral under natten, till Sydsvenskan.

Säkerhetsläge förhindrade släckning

Polisen försökte skingra våldsverkarna med hjälp av sina fordon för att räddningstjänsten skulle kunna komma in och släcka bränderna. På grund av säkerhetsläget på Rosengård har räddningstjänsten inte ryckt ut på alla bränder i området.

Ingen ska trots våldsamheterna ha blivit skadad.