Upprorisk stämning vid fritidsgård – ungdomar gav sig på förbipasserande bilar

Delningar

På tisdagskvällen ska det ha varit stökigt vid en fritidsgård i Leksand. Dagen därpå dementerar polisen dock det hela.

Enligt ett vittne som ringde polisen befann sig ovanligt många ungdomar på plats och en ska ha ställt sig i vägen för hennes bil.

Tidigare under tisdagen knivskars två elever på en skola i Leksand. En elev greps misstänkt för mordförsök och grov misshandel.

– Vi är på väg dit med två bilar. Stämningen utanför fritidsgården är inte den bästa och de ger sig på bilar. På vilket sätt vet jag inte, men det kan handla om att de kastar något mot bilarna, sa polisens presstalesperson Tommy Lindh vid 21-tiden på tisdagskvällen.

– Vi vet inte om det har någon koppling till det som hänt i Leksand i dag, men det kan ju förstås ha rört upp känslor.

Då polisen anlände till platsen hade ungdomarna hunnit försvinna då fritidsgården stängt för kvällen.

På onsdagen går polisen ut och dementerar att det skulle ha varit en upprorisk stämning vid fritidsgården.

– Ibland kan det tyvärr bli så här när informationen ska passera flera led. Endera blir det urvattnat eller, som i det här fallet, tillspetsat, säger kommunpolis Anders Modén i ett pressmeddelande från kommunen.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

147 KOMMENTARER

 1. Polisen har givetvis fått order att tona ner allt som handlar negativt om invandringen,hur länge orkar dom vara så jävla korrekta och låta allt fortgå och leva i en falsk värld.

 2. Afrikanska ligister som inte har en enda jävla hjärncell i huvudet utan bara skit! Jag VET för jag har med dom att göra hela jävla tiden nu!

 3. Polisen var så pass sen att fritidsgården hade stängt ?

  Stoppar bilar ? Ja inte kan det ha med Mena att göra inte , så har det väl alltid varit i Sverige . 🤤

 4. Jag skulle ge 500 spänn för att se dessa Menaligister ge sig på fel bil.

  Gärna några redan förbannade juggemaffias som jagar ifatt dom och beslagtar deras byxor mitt på torget 😁

 5. Under de senaste åren har polisens uttalanden alltför ofta influerats och förvandskats av den högre ledningen för att denna inte vill stöta sig med regeringen. I detta fall låter polisens beskrivning rimlig, men generellt är det numera svårt att lita på vad polisen officiellt säger. Organisationen och dess ledning måste anamma ärlighet som en absolut princip. Kan de inte vara ärliga skall de hålla tyst.

 6. Det hade varit bra om polisen i Sverige hade varit lite ”tillspetsad” för att använda kommunpolisens ord. De har blivit ”urvattnade”, mjäkiga och blir bara skrattade åt av mena-buset.

 7. Hoppsan,polisen råkade säga sanningen!Numera räknas väl ett sådant tilltag som tjänstefel?Inte undra på att de inte är förstahandsalternativet om man behöver beivra brottslig verksamhet.

  • Man trodde i sin enfald att läget inom polisen, skulle förbättras när eliasson
   försvann. Blev vi lurade nu igen? Som vanligt alltså.

 8. ”” Vi är på väg dit med två bilar. Stämningen utanför fritidsgården är inte
  den bästa och de ger sig på bilar. På vilket sätt vet jag inte, men det
  kan handla om att de kastar något mot bilarna, sa polisens
  presstalesperson Tommy Lindh vid 21-tiden på tisdagskvällen ””……

  Och dagen efter har det aldrig hänt…??…
  ”” säger kommunpolis Anders Modén i ett pressmeddelande från kommunen ””
  Från KOMMUNEN ?????….
  Släpper polisen sina meddelanden genom kommunen nu för tiden..??:.

  För inte är det väl så att kommunledningen i samförstånd med poliser och övriga
  inblandade är rädda att öppet anklaga dom som verkligen var där….???…
  Ni vet dom som aldrig var där då det aldrig hade hänt…

 9. Polisen lugnade ner det hela med kaffe och bullar, och lovade att nästa gång det händer så blir det tårta.

 10. Kod 291 – Polisen förvränger sanningen som vanligt. Kriminella invandraungdomar sprider kaos och då måste man tystar ner det hela.

 11. Man brukar ju klaga på bristen på information från polisen, men det bästa för polisen själva är nog att dessa ”presstalesmän” inte ger nån information alls. Det blir ju bara dummare för var dag.

 12. Lite O.T..
  men jg tycker att SD och Åkesson
  ska köra sin egen politik. oavsett.
  Över en miljon röster
  ger honom mandat till detta….

 13. Denna mörkning av incidenter med Sverigehatare kostar oss mer för varje dag som går, och de ”styrande” FÖRSTÅR INTE varför Svensken blir mer och mer rasistiskt lagd samt fått nog av dessa!! VI LEVER I DET!!! DOM VÄLJER ATT BLUNDA FÖR DET!!!!! Ynkligt!

 14. Läser vi i Nya Tider om kommunpolitikernas

  inkompetens att driva

  affärsverksamhet
  mmed skattepengar,
  bör vi alla vara mycket försiktiga…
  Det

  är aldrig så noga med andras/
  fådda pengar…?

  Dags att kräva ett ”ekonomiskt körkort”,
  för dom kommunanställda…?

 15. Kl 20.30 fick polisen larmet. Kl 21.25 var man ännu inte framme och när man väl kom fram var fritidsgården stängd och alla borta.
  Jag saknar ord… man tror inte det är på riktigt.

   • Samt jaga panschisar ”som råkar slinta lite” på tangentbordet , betydligt ofarligare samt att man har en stor chans med bevisningen till en fällande dom (= bra för statistiken) . . . X( .

   • Just nu pågår en tävlan om vem som snabbast HBTQ-certifieras.
    Mellan Polisen och Regeringskansliet är det en stenhård och
    spännande kamp. Ledarsidorna tror RK blir vinnare. Svenska
    Armen tycks ha fått problem och är nog ute i tävlingen, trots
    ÖB’s starka insatser.

  • Leksand spelade ishockey hemma mot Oskarshamn så de få poliser i tjänst var nog där. Stortorsk för Leksand dock.

  • Väntar man bara tillräckligt länge så lugnar det ned sig av sig självt. Precis som upploppen i Stockholm där polisen står på behörigt, tryggt avstånd och tittar på tills det hela har lugnat ned sig. det är inte politiskt korrekt att ingripa när MENA folket beter sig som apor.

 16. Med samma resonemang så sker inga skottlossningar i Sverige. Det polisen inte kommer fram till i tid eller väljer att se åt ett annat håll, har aldrig skett.

 17. Fegheten styr. Är vi bara snälla så är invandrarna snälla mot oss. Nu börjar alla grupper bli så många så man vill inte skapa uppror man har inte haft en tanke på vad man skapar från politikerna. Nu får polisen ta rätt på det hela med sina politiskt styrda chefer. En sak är säker det sättet håller inte i längden. Utan tillslut måste man ta rätt på det. Och då blir det svårt om det ens går.sen en idiot vänster på det som har sagt att Sverige är invandrarnas land inte svenskars. PK är ett annat ord för feghet.

 18. Jaja, När inbördeskriget väl kommer så lär man knappast behöva oroa sig för dessa stollar inkl dess inkompetenta ledning.. Svenska sk ”försvaret” är ju också ett skämt i sig.

  ”Det är inte enskilda poliser som” bla bla bla,, Om tillräckligt många snutar säger ifrån och hotar med strejk så måste ledningen ändra sin PK-inställning.. Det är ju inte direkt ett eftertraktat yrke i dag om man säger så., Inte så att dom enkelt kan fylla alla platser vid en ev massiv strejk/uppsägning.
  Nu skall dessutom ännu mer skattepengar gå till värdelös skit, = Höjda löner till dessa pajaser.

  In med privata alternativ!. Vad fan är det för någon vits med att ösa pengar över en värdelös organisation som är rutten ifrån grunden.

  • Polisen kommer väl snart att kvotera in MENA folk till poliskåren. Då återstår ju att bara jaga svenskar, att korruptionen inom polisen ökar, att de kommer att skydda sina ”brorsor” och kusiner. Dessutom kommer de säkert att få mycket högre lön än sina svenska kollegor. Så är det ju i Sverige idag.

  • Civilkurage och eget ansvar fanns det något som hette tidigare.Allt detta är som bortblåst hos hela den svenska poliskåren idag.

 19. Sedan dalmasarna bytte ut sin folkdräkt mot mörkare hudfärg så har dalmasarna fått ett mer primitivt beteende. Som det kan bli.

 20. Polisen ska sluta använda dessa korkade eufemismer-stökigt är det när man inte diskat efter julbaket eller städat på några veckor,om kriminella gäng slås med knivar i våra stadskärnor blir ordet ”stökigt” ett väldigt fel ordval.

  • Det var förmodligen det tuffaste ordet de hade att tillgå i deras PK manual över hur man skall handha situationer och vad de får beskrivas som.

   KOD 291 2.0

 21. Om man alltid använder silkesvantar så blir buset styggare och det kryper allt längre ner i åldrarna. Snart ploppar det väl ut jihadister i full stridsmundering redan inne på BB.

 22. Förstå nu en gång för alla.Snutjävlarna ha tydligt och klart valt sida.Det är INTE vår sida.Vi får klara oss själva,i varenda läge.

  • Det förefaller vara det s.k. Norrmalmstorgssyndromet. Polisen tar parti för det nya berikande Sverige, samtidigt som detta nya Sverige misshandlar poliser ständigt och på nytt. Vad skall vi med en sådan polis till? Vad skall vi med en polis som ser som sin huvudsakliga uppgift att jaga äldre kvinnor som skriver på FaceBook? Åt helvete med en sådan polis.

   • Sant,det är ett destruktivt samhällsbygge över tid.Men resultatet är nu det nya Sverige.Ändå är det inte på långa vägar färdigt.Det är en process – det nya Sverige.

   • Håller helt med. Problemet är vårat politiska system och samhällssystem. Det är totalt otjänligt för dagens värld. Det byggdes av och för vad man kallade ärligt och rejält folk som kunde ta beslut även om det innebar personlig prestigeförlust och egen förlust, men det var rätt för alla andra. Dom har ersatts av enkelspåriga maktlystna despoter som arbetar under den falska förklädnaden ”demokrati”, men det är ingen demokrati. Framlidne Tage Erlander ställde sig en gång i gamla riksdagens talarstol och röt till mot de som ansåg att han var illojal mot de väljare som röstat på honom. Han sa ungefär: ”Jag valdes inte till statsminister för vissa väljare, jag valdes till statsminister för hela svenska folket, vilka alla jag tänker tjäna.” Jag kommer ihåg det. Det är olika idag.

 23. Importerade problem skall man göra sig av med. Här skall inte tas några hänsyn till floskeln mänskliga rättigheter. De importerades rättigheter här borde vara lika ms noll.

   • Galenskapen har inga gränser, Sverige ska förstöras till varje pris, för att sedan byggas upp till en Polis och övervakningsstat

  • Det här spektaklet är ett resultat av ett mångårigt
   vanstyre, vilket är hela 7- klöverns problem.

   Jag vill här passa på att påminna om förra statsminister Fredrik Reinfeldts import av hundratusentals somalier.

   De flesta av dem efter sex- sju år inte ett arbete. Många av de sitter och hänger på RK:s kupor dag efter dag år efter år medan skatteslaven Svensson av politikerna, tvingas till att arbetar ihop varenda smula de stoppar i sig.

 24. Svensk polis är med största sannolikhet den civiliserade världens mest inkompetenta poliskår. Mitt förakt för dessa löjeväckande så kallade ”poliser” är monumentalt.
  Saknas helt ansvar och intresse för våra barns framtid?
  Finns det ingen respekt för tidigare generationer svenskar som skapade vårt land?
  Jag anser samhällskontraktet som brutet

 25. Det är stor skam när polisen, som är avlönad av skattebetalarna för att skydda skattebetalarna, ljuger för att skydda de som angriper skattebetalarna.

  • Det betyder at skattebetalarna har betalat för lite skatt. Skatten bör ökas med 12%. Senn forsöka en gång till. Tack.

   • Ja, någon måste alltid betala och det närmar sig snabbt ett stort ökat behov av tillskott till statskassan; kommunalskatten måste höjas rejält och det blir en mängd punkskatter och andra avgifter som kommer till. Konsumtionen sänks och det blir friställningar på arbetsmarknaden. Snabbt sjunker bostadspriserna ännu mer och de 82% kan se fram emot helvetet i verkliga livet. Men, då kan de 82% vara så vänliga och reda ut skiten, politikerna kan inte göra detta utan väljare, var så goda och svälj.

 26. Vad är det med sandapor och bilar?
  ”När man blir rik” ska man minsann köpa den Största kärran det första man gör..
  När man är arg, ska man kasta sten o bränna andras bilar
  Snart kommer den första gruppåldtäkten av ett avgasrör

 27. Polisen gör precis som våra korrupta politiker, mörkar sanningen för sina uppdragsgivare Sveriges skattebetalare. Ingen litar på polisen längre ,deras förklaringar kring olika händelser där invällare är inblandade tas alltid med en nypa salt

 28. Ett fall av 291 uppenbarligen! Mångkulturens ( muslimerrnas krig mot svenska otrogna) härjningar och illdåd måste censureras ( för annars växer SD).
  I Sverige sker idag mord och dråp dagligen, hundratals rån och våldtäkter och gatuskytten m.m.m.m. per vecka, men detta är i Sverige ”ickenyheter”.

  • Och nu hotar Jonas Sjöstedt med krig om SD kommer att få inflytande i nya regeringen skriver fria tider!!! Tiden är inne att tillsätta nya lag som förbjuder kommunismen!!

   • Sd är rena söndagsskola i jämförelse med ondskan i kommunismen.
    Men Löfvens lögner har förpestat hela samhället och Sjöstedt vill visa sig vara duktig till husse.

    • Men precis och att SD står som nationalistisk solidaritet. Tanken om att den egna gruppen, nationen, etnicitet som förtjänar större privilegier än andra. Det handlar inte om vilken grupp som mer värd, men om vilken man har störst ansvar för.

 29. Dalkarlarna drev ju ut Dansken när dom ”spetsade till” vardagen för Dalarnas folk så varför inte spetsa till läget för dessa ungdomsgäng ytterligare en gång

  TA I MED HÅRDHANDSKARNA

 30. I mingeneration gjorde man en sådan sak kanske en gång.
  Aldrig mer, för det gjorde väldigt ont. Konsekvenserna alltså.

 31. OT: Samnytt brukar ibland skriva om usabörsen. Men nu när vi såg ett av dom största fallen under en dag är Samnytt helt tysta.

  Vi läser dagligen om hur världens börser är mer och mer volantil och en större nedgång är på G. Usa brukar ta täten vid både upp och nergång.

  Mörkar Samnytt?

  • Håller med dig antingen är det tillfälligt eller är nästa rejäla kris nu på gång förr eller senare är det ju dags.
   Jag känner på mig att det är förr snarare än senare.
   Vi har aldrig prövats i en rejäl och då menar jag rejäl lågkonjunktur med den demografi som Europa och framförallt Sverige nu har.
   Social oro är nog bara en fin liten omskrivning av vad som väntar med start i så kallade utanförskapsområden
   Här förstår man inte förståss varför utan gör som vanligt och bara kräver.
   Dessutom passar vissa element på att ställa till otyg i den allmänna missbelåtenheten
   Du har rätt detta är extremt viktigt att följa inte bara en men mängder av bubblor kommer spricka
   Klarar vi det den här gången så som vi har bäddat?

   • Självklart är inte allt mörkläggning om inte Samnytt skriver om det. Men men tanke på hur mycket Samnytt gillar att skriva om börsens uppgång borde Samnytt även skriva om dess nedgång.

    Jag har flera gånger hamnat i diskussioner här där folk trott att börsen stigit senaste tiden fast det varit tvärt om. Många tycks bara läsa alternativmedia och har dålig koll på världen i övrigt.

  • Det brann tre bilar vid min gamla skola (Sunnadal Karlskrona) inatt, inte ett ord på Samnytt…..helt tyst.

   Mörkar Samnytt.?

   • Du får titta i innehållsförteckningen efter vilket kapitel dagens bilbränder finns, sen ett kapitel om dagens grova rån av män med okänd härkomst, mm många kapitel blir det. Då dagens brott av män med okänd härkomst är så många skulle det innebära en lagbok tjock tidskrift dagligen med bara deras brott.

 32. Konstigt det här, allt skulle ju bli så bra bara det fanns fritidsgårdar åt huliganerna, men det är väl öppettiderna som inte passar.?

 33. Vi får det som i Usa, PK feminister och regeringen till vänster gör allt för vi skall få
  upplopp, kriminalitet, våld, killing etc

 34. Vilken tur att det är en betalartikel. Hade inte orkat läsa den. ”Akut krisläge på Akademiska sjukhuset”. Femokratin gör avtryck.

 35. Allt är alltid överdrivet. Helt onödigt med Poliser eller gränssättning för människors beteenden.

  Folket har röstat för fortsatt åkning i samma spår…

 36. Så låter det när en polischef varit i kontakt med socialdemokraterna på Sveavägen…

  Förstår inte polischeferna att förtroendet för dem dalar i allmänhetens ögon eller skiter polischeferna i det för att få en bättre tjänst i framtiden inom det socialdemokratiska partiet?

 37. Undra när regeringen drar in tjänstevapnet och handfängslen för att ersätta dem med förkläde och fikavagnar som tydligen är bästa medlet mot kriminella män av okänd härkomst.

 38. Polisen får väl börja med räksallad som tillbehör till korvarna..

  Dom måste ju steppa upp lite nu , Menafolket kan vara hungriga..

 39. Upprorsstämning vid en fritidsgård! Vad ska de styrande komma dragande med nu när det inte funkar att säga att det måste byggas en fritidsgård?

 40. Snuten är P.K styrd, feg, lat ,konflikträdd och svenskhatande som övriga samhälle och media .Agera som Amerikansk polis, använd vapnen omedelbart mot ”patrasket” skjut verkanseld direkt. Detta ger respekt och visar ryggrad. Tuff i flabben vågar dom vara när svensken kör 10 km för fort

LÄMNA ETT SVAR