Leonard Mucolli

T.v. Brottsplats. T.h. Leonard Mucolli. Foto: Polisen/Facebook

Inrikes

Utförde ’otrohetskontroll’ med fingrar i slida – efter våldtäktsanmälan misshandlades kvinnan blodig

Publicerad 8/29/2019
Annons

En 28-årig albansk man i Skåne har dömts till fängelse efter en rad våldshandlingar mot en svensk kvinna. Bland annat har mannen på en fest utfört en ’otrohetskontroll’ på kvinnan genom att föra in fingrar i hennes slida för att känna om någon hade fått utlösning där inne. Sedan låste han in kvinnan och vandaliserade bostaden enligt ”albansk tradition”. Efter polisanmälan hämnades mannen genom att misshandla kvinnan blodig.

Det var den 1 april i år som en kvinna med svenskklingande namn larmade ambulans efter att ha misshandlats blodig av socionomen Leonard Mucolli i Eslöv. När ambulanspersonal anlände till platsen ville kvinnan först inte berätta hur skadorna hade uppkommit. Men ambulanspersonalen tillkallade polis eftersom de misstänkte en misshandel.

LÄS ÄVEN: Ahmad misshandlade flickvännen – fimpade cigaretter i hennes ansikte

Kvinnan har i polisförhör berättat att Leonard – som sedan tidigare förekommer i belastningsregistret för ett flertal narkotikabrott och brott mot knivlagen – slagit henne med knuten näve i ansiktet. Det är en uppgift som Leonard själv förnekar. Han hävdar sig ha alibi i form av att  ha varit på gym och därefter födelsedagskalas.

Tvingade till sig gruppsex
Bakgrunden till misshandeln är en turbulent parrelation som tagit slut. Den 18 mars besökte Leonard kvinnan och utan att meddela hade han även hade med sig en bekant. Denna person var för kvinnan okänd och talade ingen svenska.

En kort stund senare tvingade Leonard kvinnan till gruppsex mot hennes vilja. Hon vägrade men det hjälpte inte. Leonard beordrade henne med orden ”det ska du” Sedan slet han henne i håret och drog ned henne på golvet i lägenheten samtidigt som han kallade henne för ”en hora” och ”jävla slampa”.

Kvinnan åsamkades friktionsbrännmärken på kroppen när hon släpades på golvet. Den icke svensktalande kamraten har av allt att döma inte haft några invändningar mot att ha sex med kvinnan efter den behandlingen. Kamraten har inte kunnat identifieras under polisutredningen.

 Polis: Eftermiddagen den 18 mars, vad hände då?

Kvinnan: Jag skrev den 18 mars att jag ville att han skulle komma till mig. En timma senare stod han utanför min dörr tillsammans med en kompis. Jag vet fortfarande inte vem det var. Kompisen sätter sig i vardagsrummet. Vi går in i sovrummet och börjar ha sex. Kompisen kommer in efter ett tag och Leonard säger att ”jag vill att du suger av honom medans jag tittar på”.

Jag säger ”nej det ska jag inte”. Men Leonard är inte en sådan man säger nej till så jag gör det ändå. Sen säger Leonard att vi (jag och kompisen) ska ha sex och det vill jag inte. Leonard tar tag i mitt hår och drar mig över golvet mellan sovrummet och det rummet som angränsar dit är köket. Så han drog mig mellan sängen och köket. Jag säger då ”gå härifrån” och han gör inget motstånd utan klär på sig och går. Och kompisen också.

Utförde ’otrohetskontroll’ på fest
Dagen därpå vände hon sig till polisen. I anmälan uppgav kvinnan att Leonard vid ett tidigare tillfälle, på en födelsedagsfest, hade utfört en otrohetskontroll när de två fortfarande var ett par. Uppgifterna ledde till en anmälan om våldtäkt.

När gästerna hade lämnat kvinnans bostad och hon hade lagt sig för att sova – låste Leonard dörren till sovrummet och vandaliserade sedan bostaden. Enligt honom är det en ”albansk tradition” och ”så man gör”.

Jag fyllde 30 och jag hade på kvällen bjudit hem en del vänner. Det var trevligt. Vi drack, spelade spel och umgicks. Jag blev ganska berusad, men inte som han. Så började han tjafsa med lite folk. Det är inget ovanligt det brukar han göra när han har druckit. Så började han bråka med min kompis pojkvän och sen puttade han mig när jag försökte gå emellan. Efter det så slängde han ut alla. Min kompis och hennes pojkvän var kvar för de skulle ta tåget senare. De (de andra tre) skulle gå ut och röka.

Sen när de kom tillbaka så var Leonard övertygad om att jag hade varit otrogen och började skrika och skälla på mig. De bad honom lugna sig. Sen kom han fram och stoppade i fingrar i mitt underliv för att se så att ingen hade kommit i mig under de fem minuterna han var borta. Sen tog min kompis och hennes pojkvän tåget och vi gick och la oss och jag vaknade vid halv fyra-fyra av att det var hög musik. Leonard hade då låst in mig i sovrummet. Han hade tagit alla glas och slängt in dem i väggen. Han sa att det är en albansk tradition det är så man gör.

Hämnades efter polisanmälan
När polisanmälan om våldtäkt kom till Leonards kännedom beslöt han sig för att åka hem till kvinnan och misshandla henne. När kvinnan öppnade dörren gick Leonard till attack med knuten näve. Han landade hårda slag i hennes ansikte så att blodet sprutade. Slagen resulterade även i att kvinnan fick svullen näsa och blåtira.

Enligt kvinnan var besöket och misshandeln en hämnd för att hon anmält Leonard till polisen.

Kvinnan: Sen på måndagen så ringde han på dörren och jag öppnade för jag saknade honom också. Då får jag ett slag rakt mot näsan. Jag springer in på toa och ska ta papper för mitt näsblod och då går han igen.

Polis: Säger han någonting?

Kvinnan: Nej. Och jag vet inte men jag får känslan av att detta var någon hämnd för att jag har anmält honom. För det har jag sagt till honom.

Polis: Slaget, berätta om det.

Kvinnan: Det var rakt framifrån med knytnäve. Höger hand. Ett slag. På näsan, överdelen av näsan. Jag har ett brosk där som inte kommer gå bort. Sen hade jag en blåtira också så det träffade väl lite snett.

Hotade att spränga kvinnan
Det framgår av polisutredningen att kvinnan vid ett tidigare tillfälle ska ha informerat Leonard om en påstådd graviditet. Det var en uppgift som han inte kunde acceptera.

Leonard svor att han skulle döda både kvinnan och barnet. Ett alternativ var att spränga båda två: ”Lyssna på orden – kommer spränga er”.

Född i Sverige men talar dålig svenska
Enligt uppgifter från kvinnan och vittnesmål från vänner har Leonard bakgrund från Kosovo eller Albanien. En uppgift som förstärks genom en nätgranskning av hans Facebookkonto.

”Jag frågade varför han bröt på svenska, eftersom han är född i Sverige. Han sa att hans föräldrar kom från Kosovo eller Albanien”

Beordrades ha sex med morddömd släkting i fängelset
Av polisutredningen framgår det att Leonard ska ha beordrat kvinnan att besöka hans albanska farbror som är dömd för mord och sitter i fängelse i Sverige. Hon fick även order om att vid besöket ha sex med den äldre släktingen.

Tingsrättsdomen
Den 26 augusti dömde Lunds tingsrätt Leonard mot för misshandel och våldtäkt till fängelse i ett och ett halvt år. Men tingsrätten anser inte att själva otrohetskontrollen var så allvarlig och tydliggör att det ska bedömas som ett ”mindre grovt brott”.

”Det våldtäktsbrott som Leonard Mucolli nu döms för har bedömts som mindre grovt, men det har ändå ett inte obetydligt straffvärde. Tingsrätten bedömer att det samlade straffvärdet av den brottslighet som Leonard Mucolli nu döms för motsvarar fängelse ett och ett halvt år.”

Leonard nekar till anklagelserna men tingsrätten slår fast att bevisningen är stark och att kvinnan på ett trovärdigt sätt har berättat om händelserna. Beträffande det alibi Leonard framlagt skriver domstolen att Eslöv är en liten stad och att Leonard på kort tid kunnat ta sig från gymmet till kvinnans bostad.

Han ska även betala ett skadestånd på 80 500 kronor plus ränta till kvinnan.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons