I en debatt i Malmö under fredagskvällen riktade Vänsterpartiets Anfal Mahdi en anklagelse mot Liberalerna. Hon hävdade att Liberalerna vill tvångsomhänderta muslimska barn – en grov osanning som även Vänsterpartiets riksdagspolitiker tillika rättspolitiska talesperson Linda Snecker (V) spridit under ett uppmärksammat tal i invandrartäta området Skäggetorp i Linköping.

Lögnen härstammar från Liberalernas språkkrav som partiet dammat av i varje valrörelse de senaste decennierna för att sedan snabbt lägga på hyllan igen under mandatperioderna. I Anfal Mahdis och Linda Sneckers version handlar det om att svenska myndigheter kommer att tvångsomhänderta alla invandrarbarn som inte kan tala perfekt svenska utan brytning.

– Jag är själv en utrikesfödd kvinna och muslim. Jag ser att många partier tävlar om vem som ska vara mest rasistiskt. Man vill utreda våra barn, man vill tvångsomhänderta våra barn, man vill flytta folk från förorten, jag tycker verkligen att den politiska debatten har en så låg nivå, sa Anfal Mahdi (V).

LÄS ÄVEN: Vänsterpartiet: IS-terrorister måste behålla medborgarskapet

Liberalerna: ”Desinformation”

Liberalerna kommenterade Vänsterpartiets utspel i Sydsvenskan på lördagen.

– Jag har pratat med Anfal om detta efter debatten igår och hon har sagt själv att hon uttryckt sig klumpigt. Jag reagerar starkt på att det sprids desinformation om Liberalernas förslag på riksnivå, säger Roko Kursar (L) och menar att Anfal Mahdi annars är ”jättevettig”.

– Vi var överens om att liberalernas förslag om förskoleplikt inte har nåt med tvångsomhändertagen att göra. Att sprida sån desinformation kan vara väldigt farligt, inte minst med tanke på de desinformationskampanjer som redan pågått mot Sverige och socialtjänsten, där Anfal själv har jobbat.

Anfal Mahdi säger i en skriftlig kommentar till Sydsvenskan att hon inte tycker att hon spär på desinformationskampanjen om tvångsomhändertaganden av muslimska barn.

LÄS ÄVEN: V sprider konspirationsteori för att värva muslimska röster