Gunilla Vansterpartiet 4

Foto: Facebook

Inrikes

V-politiker saboterade trafik och nonchalerade polisen – bötfälls

Publicerad 6/1/2022
Annons

En vänsterpartist som sitter i Tanums kommunfullmäktige och enligt uppgift kandiderar till riksdagen har dömts efter ett klimatextremistiskt trafiksabotage i Malmö. Enligt politikern är det nödvändigt att blockera trafik och nonchalera polisens order eftersom ”folk vaknar till”.

Den 23 oktober förra året medverkade omkring 150 klimatextremister från Extinction Rebellion i en vägblockad vid Bergsgatan/Ystadgatan nära Möllevångstorget.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Utökad rätt att slänga bort klimatextremister”

En av extremisterna som deltog var Gunilla Eitrem (V) från den bilberoende glesbygdskommunen Tanum. Politikern försvarade sitt agerande med att deras sabotage får folk att vakna till.

– Bilen är en del av klimatproblemen. Folk blir förbannade. Om det väcker känslor så kanske folk vaknar till, sa Eitrem till Expressen.

Gunilla Eitrem (V). Foto: Facebook

Kommer undan med böter

Nu har Eitrem dömts för ohörsamhet mot ordningsmakten till dagsböter 30 om 200 kronor. Eitrem försvarar sitt agerande med att det just nu råder en ”akut klimatkris och massutrotning av arter”.

– Jag har fått 30 dagsböter och det är ett pris som jag är beredd att betala för att försöka göra folk medvetna om att vi behöver göra en radikal omställning av vårt sätt att leva för att rädda jorden. Och den omställningen behöver gå fort, säger Eitrem till Strömstads tidning.

Gunilla Eitrem. Foto: Polisen

Vänsterpartiet ser inget problem

Siv Bergström är Vänsterpartiets ordförande i Tanum och hon duckar ansvar för sin partikamrat med att det inte är partiet som har anordnat trafikblockaden. Vidare meddelar hon att partiet har fortsatt förtroende för Eitrem.

– Men jag tänker inte heller ta avstånd från någon ledamot, det får hon stå för själv, säger Bergström (V) till Expressen.


LÄS ÄVEN: Feminist från Vänsterpartiet kallade kvinna för horfitta och våldtog henne – döms

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
913Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons