bjul2

Foto: Riksdagen / Faksimil Twitter

Inrikes

V-politiker i attack mot Björn Söder (SD): ”ni vet han nazisten”

Publicerad 11/19/2022
Annons

Debatten om HBTQI+-sexuella sagostunder för barn med transvestita drag queens (DSH) fortsätter. I ett inlägg på Twitter skriver Robert Hannah (L), vice ordförande i riksdagens kulturutskott, att ”Björn Söder och Jonas Gardell är lika goda kålsupare”. Den jämförelsen ogillas av V-profilen Ulla Andersson som i ett eget inlägg skriver att Söder är ”nazist”.

Hannahs inlägg publicerades på torsdagen med bakgrund av att Björn Söder kritiserat DSH och sedan mött motstånd från HBTQI+-profilen Jonas Gardell som menar att ”det är ibland slående hur lika SD är Irans mullor”.

”Ni vet nazisten”

Men en person som inte tycker att Robert Hannahs kommentar om Björn Söder var tillräckligt hård är Vänsterpartiets tidigare riksdagsledamot, numera regionpolitiker, Ulla Andersson.

I ett eget inlägg på Twitter problematiserar hon att Robert Hannah (L) anser att Björn Söder och Jonas Gardell är lika dåliga – detta eftersom Björn Söder enligt henne är nazist.

”Björn Söder, ni vet nazisten […]”, skriver Ulla Andersson i inlägget på fredagen.

Vänsterpartiet har tidigare attackerat Sverigedemokraterna i allmänhet och Björn Söder i synnerhet på sätt som väckt kritik. Det väckte stor uppmärksamhet när V-profilen Rossana Dinamarca gick runt i riksdagen iklädd en ”SD = RASISTER”-tröja och vägrade adressera Söder i dennes funktion som riksdagens talman och när hon informerades om etikettsbrottet snäste ”Du är inte min talman”.

Ulla Andersson tillhör också en skara högt uppsatta vänsterpartister som ogillar pressfrihet och i sociala medier blockerar granskande journalister från bland annat Samnytt. I den gruppen ingår också bland annat partiets tidigare ledare Jonas Sjöstedt och riksdagsledamoten Daniel Riazat.

LÄS ÄVEN: Jonas Gardell till attack mot SD

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
590Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons