En längre tid har en konspirationsteori frodats i det så kallade muslimska civilsamhället om att Sverige kidnappar muslimska barn för att hjärntvätta dem till att bli svenskar. Påståendena som kan spåras tillbaka till en gammal antisemitisk myt plockas nu upp av Vänsterpartiet i syfte att värva muslimska röster i valets slutspurt.

Det är V-profilen och partiets rättspolitiska talesperson Linda Snecker som i ett utspel hävdar att man på den borgerliga sidan kommer att tvångsomhänderta invandrarbarn som inte pratar perfekt svenska. Snecker har tidigare varit i blåsväder för en rad retoriska övertramp och får nu skarp kritik även för den här grova osanningen.

Spred desinformation i invandrarområde

Konkret handlar det om Liberalernas språkkrav som partiet dammat av i varje valrörelse de senaste decennierna för att sedan snabbt lägga på hyllan igen under mandatperioderna. I Sneckers tappning handlar det om att svenska myndigheter kommer att tvångsomhänderta alla invandrarbarn som talar med brytning.

Utspelet gjordes under ett tal i problem- och brottstyngda ”utanförskapsområdet” Skäggetorp i Linköping som idag demografiskt helt domineras av utomvästliga migranter.

”Fruktansvärd rasism”

Snecker hävdade att de borgerliga partierna i Sverige ägnar sig åt ”en fruktansvärd rasism”, bland annat genom att vara kritiska till islam. Hon kryddade sedan uttalandet med påståendet om ett masstvångsomhändertagande av muslimska barn som inte pratar perfekt svenska i händelse av att högersidan skulle vinna valet.

Påståendet får kritik från Liberalernas socialborgarråd i Stockholm, Jan Jönsson. Han har själv dragit på sig kritik för att ha en naiv syn på hur man kommer till rätta med den grova invandringsrelaterade brottsligheten och har i valrörelsen häcklats för att på valaffischer profilera sig som ”de gängkriminellas värsta fiende´”.

I verkligheten går årets variant på språktest från Liberalerna ut på att barn i förskolan i invandrardominerade områden som till följd av att ingen svenska pratas i deras närmiljö ska få extra gratis språkundervisning i svenska på dagis. Det säger sig partiet vilja satsa ett antal skattemiljarder på i syfte att ”bryta utanförskapet”.

Myt med gamla antisemitiska anor

Jönsson menar att Snecker ”utnyttjar en misstro mot myndigheter” som finns bland de muslimska invandrarna i syfte att värva deras röster. Det han syftar på är bland annat den desinformationskampanj som i närtid bedrivits i de etniskt segregerade områdena i Sverige om att svenska myndigheter med Socialtjänsten i spetsen kidnappar muslimska barn på bred front. Den har även fått internationell spridning i den muslimska världen.

Kampanjen har gamla anor och är en variant på den inom den islamiska kulturen djupt rotade antisemitismen och en gammal vandringssägen inom denna om att judar kidnappar muslimska barn för att slakta dem och dricka deras blod.

Varit i flera blåsväder tidigare

Sneckers utspel är inte det första där Vänsterpartiet retoriskt ansluter sig till det muslimska judehatet. Partiet har också under lång tid fått generell kritik för att maskera sin antisemitism som kritik mot Israel i sitt stöd till krafter i Mellanöstern och Sverige som vill se den judiska staten utplånad.

Bland Linda Snecker tidigare blåsväder märks bland annat det där hon i ett uppmärksammat uttalande i riksdagens talarstol beskyllde alla svenska män för att vara våldtäktsmän. Som rättspolitiska talesperson för sitt parti har hon också föreslagit att överbeläggningen på svenska fängelser löses genom att de kriminella helt enkelt släpps ut.

Vidare har Snecker förnekat att terrordådet på Drottninggatan i Stockholm där den illegale migranten Rakhmat Akilov med en stulen lastbil massakrerade ett stort antal person och bland annat mördade en tioårig svensk flicka, inte var något terrordåd. Enligt V:s rättspolitiska talesperson existerar inget islamistiskt terrorhot i Sverige.

Valannonserar på arabiska

Vänsterpartiet försöker även värva muslimska röster genom att valannonsera på arabiska, bland annat i den arabiskspråkiga tidningen Alkompis.

Så här ser Vänsterpartiets valaffischer ut i Malmö där svenskar idag utgör en demografisk och språklig minoritet:

Vidhåller sitt påstående

Trots kritiken och de konstaterade felaktigheterna i Sneckers utspel fortsätter hon att vidhålla att L-förslaget går ut på att tvångsomhänderta muslimska barn och skriver att hon tycker att det är ”viktigt att peka på”.