polisbil-handfängsel-handklovar

Foto: Bobjork, CC BY-SA 3.0 / SSGT FERNANDO SERNA

Inrikes

Våldsam knivman bröt sig in hos barnfamilj: ”Allahu akbar!”

Publicerad 2/24/2021
Annons

Tidigt på onsdagen larmades polis till stadsdelen Örby i Stockholm där en knivbeväpnad man hade krossat flera rutor och tagit sig in hos en familj i ett radhus. Då polis griper mannen var han mycket våldsam och skanderade ”Allahu akbar”.

Det var strax efter halv fem på onsdagsmorgonen flera personer larmade polisen efter att en man gått bärsärkagång i området och enligt uppgifter krossat rutorna på flera fastigheter.

En av de drabbade som talat med Expressen berättar att hon vaknade av att altandörren slogs sönder. Beväpnad med en brandsläckare sprang hon ned på bottenvåningen för att se vad som stod på, men då sprang mannen från platsen.

– Jag såg inget men jag hörde att han skrek och brölade när han sprang därifrån.

Barn i närheten

Även om mannen aldrig var inne i bostaden upplevde de händelsen som mycket obehaglig, i synnerhet för hennes tioåriga dotter som vaknade av att rutan krossades precis utanför hennes sovrum.

Då mannen är i full färd med att ta sig in i det fjärde huset han gett sig på grips han av polis som stormar bostaden. På övervåningen, där mannen härjar, finns också familjens barn.

När han grips beskrivs han som mycket våldsam, sparkar på polisen och vrålar ”Allahu akbar” medan han blir pepparsprayad.

En anmälan om grovt hemfridsbrott, våld mot tjänsteman samt skadegörelse har upprättats.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
780Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons