Tisdagskvällen och natten mot onsdagen blev åter igen våldsam i Skåne och i synnerhet Malmö med bland annat flera skjutningar.

Vid 19-tiden på tisdagen blev en man i 25-årsåldern beskjuten av en maskerad person på moped eller motorcykel på Kolonigatan i Landskrona där en studentfest pågick. Ingen skadades dock.

LÄS ÄVEN: Bombningar och skjutningar under natten

Enligt Sydsvenskan ska flera personer ha sett den maskerade skytten lämna platsen på något polisen beskriver som en form av ”tvåhjuling” – en så kallad ”fatbike”. Skytten kan dessutom ha haft sällskap av ytterligare en person.

Enligt uppgifter ska skottlossningen eventuellt ha koppling till ett bråk på en skola i Landskrona tidigare under dagen, något som polisen bekräftar att de utreder.

En död

Vid kl 23.30 knivskars två män i 20-årsåldern vid Möllevångstorget. En 22-årig man med ”våldsamt förflutet” efterlystes under natten. Enligt Sydsvenskans uppgifter är han anhållen i sin frånvaro.

På morgonen bekräftar polisen att en av de knivskurna är död och den andre är allvarligt skadad.

I samband med händelsen spärrade polisen av akutintaget på Skånes universitetssjukhus. Ärendet rubriceras som mord och mordförsök. Polisen hade på onsdagsmorgonen ingen gripen.

Skottskador

En timme senare, vid kl 00.30, kom nästa larm. Denna gång rörde det en skottskadad man som påträffats utomhus i närheten av Rörsjöparken i centrala Malmö.

Mannen som är i 25-årsåldern fördes med ambulans till sjukhus. Skadorna bedöms som allvarliga men ej livshotande. Händelsen rubriceras som försök till mord. Ingen har ännu gripits.

LÄS ÄVEN: Våldsamt dygn med skjutningar, bombningar och bilbränder

– Hans tillstånd är allvarligt, men inte livshotande, säger Sara Andersson, presstalesperson hos Malmöpolisen, till TT.