Torsdagskvällen och natten mot fredagen blev hektisk för Stockholmspolisen med bland annat ett nytt bombdåd och en ny skjutning.

Strax efter kl 22 på torsdagskvällen fick polisen ett larm om en explosion i ett trapphus i ett flerfamiljshus i Årsta. Exakt vad det var som exploderat är oklart men det orsakade splitterskador i trappuppgången. Ingen person ska ha skadats.

– Det är något som har smällt på femte våningen, säger Thomas Sjöberg, ledningsbefäl på Storstockholms räddningstjänst.

Polisen har inlett en brottsutredning om allmänfarlig ödeläggelse och bombtekniker har varit på plats för att göra en bedömning.

Detta var den tredje explosionen i Stockholm den här veckan.

Brand

Strax innan midnatt har en person setts tända eld i en port till ett flerbostadshus i Tyresö. Branden bestod av en hög med skräp.

Polisen spårade i området med hund och ett antal personer som anträffades kontrollerades, men det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet.

Branden liknar den i Fittja tidigare under kvällen där någon misstänks ha hällt bensin in genom ett brevinkast och tänt på.

Skottlossning

Vid kl 1.44 får polisen flera samtal om skottlossning i Farsta strand. På plats kan man sedermera konstatera att en lägenhet beskjutits genom ett fönster med ett antal skott. Vid tillfället befann sig flera personer i lägenheten men ingen ska ha skadats.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord och grovt vapenbrott.

– Det brukar vara lugnt här. Nu säger jag till min 15-årige son att han ska vara försiktig, säger en kvinna i området som vill vara anonym, till statstelevisionen.

Detta var andra natten i rad det skjutits mot flerfamiljshus i Farsta.