Polisen vänder nu efter domstolsbeslutet i början av maj där myndigheten fick veta att man gjort fel när politikern Rasmus Paludan nekats tillstånd i Borås. Polisen har godkänt hans nya ansökningar men myndigheten byter flera så kallade utsatta områden till platser som ligger centralt.

Det var fredagen den 22 april som polisledningen i region Väst med kommenderingschef Emelie Kullmyr i spetsen meddelade avslag på Paludans ansökan. Detta med hänvisning till Paludans retorik som hon menar att man inte kan tillåta.

– Rasmus Paludan har en retorik som går ut på att skapa oordning och kaos. Vi behöver hjälpas åt att för att slå hål på den retoriken, sa Emelie Kullmyr.

LÄS ÄVEN: Domstol: Polisen gjorde FEL – Paludan ska ha tillstånd att bränna koraner

Kullmyr fick bakläxa av förvaltningsrätten i Göteborg och Paludan ser även över åtgärder i form av en JO-anmälan och polisanmälan rörande tjänstefel.

På onsdagen tog Samnytt del av uppgifter som visar att Polismyndigheten i region Väst har börjat godkänna Paludans nya ansökningar. Torsdagen 12 maj tillåts politikern hålla islamkritiska möten med koranbränning på följande platser:

Frölunda torg, Göteborg
Kl. 09.30-11.00

Stadsparken, Borås
Kl. 14.00-16.00

Slussområdet (norra delen av Åkersbergsvägen), Trollhättan
Kl. 18.00-20.00

Vidare framgår det att polisregion Mitt ska ha godkänt Paludans valmöte i Västerås. Men även där har polisen bytt ’utsatta området’ Bäckby mot en plats som är centralt belägen i staden.


LÄS ÄVEN: Här kommer Paludan bränna koraner i maj

Intervju

Nyligen besökte Samnytt Paludan i Danmark för en intervju om senaste händelserna, framtiden i svensk politik men även sexchattarna. Se intervjun nedan: