kapning

Faksimil Facebook

Inrikes

Vänsterextrem grupp med kopplingar till Greta Thunberg kapade flygplan

Publicerad 6/30/2020
Annons

På tisdagsmorgonen förhindrade medlemmar i vänsterextrema Extinction Rebellion ett flygplan att lyfta från Landvetter. De två männen greps sedermera av polis och misstänks nu för brott mot luftfartslagen.

SAS-flyget skulle lyfta kl 8.35 men sköts fram till 9.10. Dock kunde planet först kl 9.32 ta sig ut på startbanan.

– Det var två aktivister som vägrat sätta sig ner och filmade. Polis gick ombord och grep dem. Det gick lugnt och fint till. Det var en man i 65-årsåldern och en i 40-årsåldern. De är nu misstänkta för brott mot luftfartslagen, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region väst, till SVT Nyheter.

Även i ankomsthallen fanns 10-15 medlemmar för att demonstrera.

Gruppen direktsända sin kapning på Facebook under rubriken ”SAS flyg stoppat av rebeller igen – Inga stödpengar till flyget!”.

Extinction Rebellion

Samhällsnytt har skrivit om den vänsterextrema gruppen vid ett flertal tidigare tillfällen, bland annat hur Greta Thunberg är inblandad i rörelsen och att dess grundare förringat Förintelsen och sagt sig vara redo att använda dödligt våld för att störta regeringar.

Limmade fast sig på flygplan

Även på måndagskvällen hindrade aktivister från samma grupp ett flygplan att lyfta från Ängelholms flygplats genom att en kvinna limmade fast händerna på planets nos.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1188”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons