Medieprofilen Jenny Nordlander har dömts till böter efter att ha ertappats med att stjäla varor i en Ica-butik på Södermalm i Stockholm – där hon har en bostadsrätt värd 8 miljoner, något som Fria Tider var först med att rapportera.

Jenny Nordlander har ett förflutet som chefredaktör för Nöjesguiden och har även jobbat på Aftonbladet och Dagens Nyheter samt varit programledare på SVT Kulturnyheterna. Idag är hon redaktionschef på bolaget Flit.

Trots att Nordlander bor i en lägenhet värderad till över 8 miljoner kronor och har en årsinkomst på 548 000 kronor stal hon enligt ett strafföreläggande varor på Ica till ett värde av 381 kronor den 18 mars i år.

Men snålheten bedrog visheten. På grund av hennes höga årsinkomst fastställdes bötesbeloppet till 21 600 kronor.

LÄS ÄVEN: Undersökning: Nästan bara vänsterväljare anser SVT och SR sakliga och opartiska

”Vita män undanbedes”

Det väckte uppmärksamhet och kritik när Nordlander för några år sedan i sin iver att profilera sig som vänsterradikalt antirasistisk redaktör på Nöjesguiden annonserade efter medarbetare och i kravprofilen skrev att ”vita män undanbedes”. Att hon har barn med den afrikanskättade rapparen Adam Tensta har tolkats som att hon åtminstone lever som hon lär.

Även Adam Tensta har orsakat medial turbulens, bland annat när han iscensatte en antirasistisk kupp i TV4 Nyhetsmorgon. Rapparen var inbjuden för att berätta om sitt senaste skivsläpp men valde i stället att kräva att TV4 ”ställs till svars för det de gjort”.

Det som åsyftades var att TV-bolaget tidigare bjudit in en ung kvinna som vid ett tillfälle i ett helt annat sammanhang använt ordet ”neger” i ett Facebook-klipp. Den unga kvinnan blev efter rapparens kupp hotad med mord och våldtäkt.