synagoga miniräknare

Foto t.h: l99pema

Inrikes

Vänstern ljög om Tidöpartierna – S budgeterar inte heller för arbete mot antisemitism

Publicerad 12/4/2022
Annons

I ett inlägg på Twitter tar TT Nyhetsbyråns politikreporter Owe Nilsson ställning mot Sverigedemokraterna. Som skäl till ställningstagandet anger han att regeringen med stöd av SD ska ha dragit in stödet för Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) – något som nu visat sig vara en lögn från vänstern.

Efter en genomgående rapportering från gammelmedia om att regeringen med stöd av SD stryper bidragen som SKMA tidigare fått för sitt arbete mot antisemitism har politiker, krönikörer och debattörer ojat sig över hur hemska SD är och hur det är helt ofattbart hur regeringspartierna kunnat gå med på detta – eftersom de har trott att det är just SD som inte velat budgetera för ett förnyat ekonomiskt stöd.

Sent på fredagskvällen twittrade TT:s politikreporter Owe Nilsson ut att han tar ställning mot regeringen och Sverigedemokraterna för att de ”drar in stödet för SKMA”.

Även Annie Lööf (C) har i ett inlägg på Twitter skuldbelagt just Sverigedemokraterna för Tidöpartiernas gemensamma beslut.

Och Willy Silberstein, ordförande i SKMA, säger till vänstertidningen Dagens ETC att ”det här är ytterst allvarligt”.

Men faktum är att gammelmedia inte rapporterat en rättvis bild. Allt baseras på en lögn som spridits av vänsterblocket. Det tidigare ekonomiska stödet till SKMA var nämligen tillfälligt – och Socialdemokraternas budget innehåller således inte heller några nya medel för ändamålet, något som Liberalernas riksdagsledamot Gulan Avci uppmärksammar i en tweet på lördagen.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons