Nima Gholam Ali Pour (SD) / Showan Shattak (V).
Faksimil Twitter

Inrikes

Vänsterpartiet erbjöd att köpa biljett ”tillbaka till hemlandet” åt konservativ politiker i Malmö

Publicerad 2/7/2021
Annons

I kommunfullmäktige erbjöds Nima Gholam Ali Pour (SD) en biljett till Iran av en av Vänsterpartiets ledamöter. Detta avslöjar han i ett inlägg på Twitter.

”Erbjudandet” kom efter att Gholam Ali Pour ifrågasatt Malmö Stads stora kultursatsning – Europas största arabiska filmfestival.

”Varför ska Malmö Stads skattebetalare, som får uppleva parallellsamhällen när de är ute och promenerar, finansiera en arabisk filmfestival? Det är ju mer svensk kultur som behövs”, konstaterar han och fortsätter: ”Barnen måste lära sig bättre svenska för att få jobb och komma in i samhället”.

LÄS ÄVEN: SD sätter stopp för uppförande av afrosvenskt center i Malmö

Bär ANTIFA-tröja under kommunfullmäktigemöte

Vänsterpartiets ledamot, Showan Shattak, begär ordet och är uppenbart upprörd. Klädd i en tröja från våldsbejakande Antifa kallar han debatten ”vidrig” och säger:

– Är det så att det är för mycket invandring här i staden Nima? Jaha, fan, jag betalar din resa tillbaka till Iran asså. Det är inget snack om den saken.

Inlägget, som kan ses nedan, har skapat mycket uppmärksamhet i sociala medier, där många upprörs över vänsterpartistens uttalande.

”Om man ser invandrare som valboskap från den dag de kommer till det här landet, så har man svårt att se dem som människor som kan ha olika åsikter. I Vänsterpartiets och Socialdemokraternas ögon ska invandrare antingen rösta ”rätt” eller lämna landet”, skriver Gholam Ali Pour på Twitter.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
841Ryska civila evakueras undan ukrainska attacker i Belgorod
Annons