ung vänster

Foto: Tompa.

Inrikes

Vänsterpartiet i nytt försök att skapa egen trollfabrik

Publicerad 12/10/2018
Annons

Ett Twitterkonto under namnet Vänsterpartiet Norrtäljespred på söndagskvällen uppmaningen att ”bli digital vänsteraktivist”. Länken går till en sida med information om hur man inför valet kunde hjälpa partiet att synas i sociala medier.

”Rent praktiskt så går det ut på att gilla, kommentera och dela Vänsterpartiets inlägg i sociala medier. Vi vill bygga en bred rörelse och i den kan alla hjälpa till”, inleds informationssidan med.

Man understryker att partiets ”sociala medier är viktiga kommunikationskanaler för att nå väljare och att komma ut i den politiska debatten” och att man alltid behöver ”hjälp med att sprida våra budskap digitalt”.

Vidare tipsar man om att gå med i den slutna Facebookgruppen Nu vinner vi valet där man kan ”bolla idéer med andra engagerade och hålla koll på vad som händer runtom i landet”.

Som första steg för att bli digital vänsteraktivist ska man följa partiet i sociala medier, dela dess filmer och kommentera samt ”gilla” inläggen. Att använda ”Stoppa vinstjakten” och Vänsterpartiets logotyp över sin profilbild på Facebook är ytterligare ett rekommenderat steg i kampen.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1071Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons