Bland de vänsterpartister som skrivit under uttalandet i Facebookgruppen Latinos Vänsterpartiet finns riksdagsledamoten Lorena Delgado Varas.

Inom Vänsterpartiet har man länge varit anhängare av utvecklingen i Venezuela. 2013 skrev partiledare Jonas Sjöstedt: ”Den här gången blev det en knapp seger, men en seger. Grattis till Maduro och Venezuela.” I 2017 års 1 maj-tåg hyllade partiet Venezuela med en gigantisk banderoll: ”Venezuela är inget hot. Venezuela är ett hopp.” Numera är det inte fullt så lyriska tongångar.

I inlägget i gruppen Latinos Vänsterpartiet, som gjordes den 29 januari, hänvisar man till The New York Times och ett avslöjande om att USA:s regering skulle hålla hemliga möten för att förbereda en statskupp i Venezuela. Detta menar man skulle kunna ”orsaka enormt lidande för det venezuelanska folket”.

Vidare påstår man att Latinamerika nu genomgår ”en radikal förändring där höger- och fascistoida regeringar kommit till makten” och att i dagsläget ”kräva Maduros avgång vore att spela med i den imperialistiska komplott vi ser utspela sig på den världspolitiska scenen”.

Misären i Venezuela nämns inte överhuvudtaget. Däremot postar man regelbundet hyllningar av Che Guevara och Fidel Castro i gruppen. Man tycks heller inte vara förtjust i Jonas Sjöstedt – en kommentar om att partiledaren är en ”förrädare” har gillats av gruppens administratör.