vapen-pistol-ammunition-polis

Faksimil Facebook

Inrikes

Vapen försvunnet från polislokaler

Publicerad 11/17/2021
Annons

Bevakningsföretaget Cubsek, som ansvarar för bevakningen av Polismyndighetens lokaler i Stockholm, kan inte hitta ett av sina vapen.

Polisen och bevakningsföretaget bekräftar att vapnet saknas men ingen vill uttala sig vidare om händelsen. Förlusten som inträffade i Polismyndighetens lokal i kvarteret Kronoberg är polisanmäld och utredningen sköts av avdelningen för särskilda utredningar.

Enligt Cubsek har man ”aldrig tidigare ställts inför en liknande situation”.

– Oaktat detta tar vi händelsen på allra största allvar, ett vapen på villovägar är alltid ett vapen för mycket. Vi kommer att stötta utredningen fullt ut och därmed även respektera att det råder förundersökningssekretess. Att uttala oss om omständigheterna skulle försvåra en sådan utredningen, säger Anders Gyllenstrand.

Vapenstölder på regeringskansliet

Vid åtminstone tre tillfällen under 2019 stals vapen från Regeringskansliet i Rosenbad i Stockholm och kom i omlopp bland gängkriminella. Men i början av året lades utredningen av de uppmärksammade stölderna ned efter beslut av åklagare.

LÄS ÄVEN: Utredning om stulna vapen från Regeringskansliet läggs ned

Sammanlagt rörde det sig om ett tiotal handeldvapen av bland annat fabrikatet Glock som förvarades i säkerhetsskåp på Regeringskansliet som en del av säkerhetsskyddet i händelse av terrorangrepp och liknande mot regeringen.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons