Vem förstörde Sverigebilden?

Delningar

➤ KRÖNIKA Man kan bli lätt nostalgisk över tiden när regeringen producerade en hemsida som skulle debunka ”myter om Sverige som sprids utomlands”. Numera har det visat sig att myterna inte var några myter. Att Sverige har allvarliga problem har blivit en ny konsensus i globala – till och med vänsterliberala – medier. När självaste BBC ifrågasätter den svenska regeringens bild kommer inte några taffligt gjorda hemsidor att rädda situationen.

Men låt oss backa bandet tillbaka och se hur denna nya konsensus om Sverige har formats i globala medier samt – det viktigaste – vems fel detta är. Som ett litet land beroende av export av sina varor och tjänster är Sverige extremt känsligt för bilden av landet utomlands. Inte minst därför att kostnaderna för produktionen här är höga. Det räcker inte i dagsläget att producera varor och tjänster med gångbar kvalité för att kunna övertyga globala konsumenter att köpa svenskt.

En medveten konsument kan spara mycket på att köpa exempelvis kinesiska varumärken – som till en stor del blivit av med sina barnsjukdomar som bristande kvalité osv. För att betala ett överpris behöver den globala konsumenten en spännande och inspirerande historia bakom.

Som när jag besökt det nyöppnade IKEA-varuhuset i Kairo, Egypten 2014. Det föreföll vara ett under att den egyptiska medelklassen köat för att köpa serietillverkade kartongmöbler producerade till den lägsta kostnaden i låglöneländer för priser som var två-tre gånger högre än i Sverige. IKEA-möblerna var även dyrare än handgjorda möbler i klassisk fransk stil tillverkade av egyptiska hantverkare i massivt trä, som skulle kosta en förmögenhet i Sverige.

Men undret var inte svårt att förklara: egyptierna betalade ett överpris inte för möblerna, utan för att kunna känna sig som en del av den globala progressiva världen och Sverige som ett av de modernaste länderna. Svensk design, exotiska svenska namn på möblerna, och inte minst de svenska köttbullarna i restaurangen – allt på IKEA betonade starka band till Sverige. Men skulle samma konsument spendera pengar för att associeras med ett misslyckat land som plågas av gruppvåldtäkter, ett sammanbrott av samhällsviktiga funktioner, brist på demokrati, systematiska förföljelser av oppositionella journalister och politiker? Nej, förstås inte, sådant här har egyptier och andra u-landsmedborgare nog av på hemmaplan.

Därför bör man vara extremt varsam med Sverigebilden – så snart den mörka bilden etableras på riktigt kommer svensk ekonomi och näringsliv att få enorma problem.

Under en lång tid rådde en konsensus i globala medier: man behandlade Sverige som en död människa – antingen rapporterade man goda nyheter, eller ingenting alls. Att ha ett litet socialistiskt föregångsland i norr var ganska bekvämt i den politiska debatten. Tänk er en typisk debatt mellan högern och vänstern:

– Ge mig ett exempel på ett framgångsrikt socialistiskt land? Nordkorea? Sovjetunionen? Kuba? Kanske Venezuela? Det finns inget.

– Men Sverige då?! kunde man utbrista med sitt killer-argument.

Inte många har varit i Sverige eller varit intresserade av det i den stora världen (tvärtemot vad svenska etablissemanget tror om sin egen betydelse) – därför rådde i stort sett samma mediebild av landet som under guldåren på 1970-80-talet. Under tiden växte allvarliga problem fram, men ingen stor internationell media granskade dem.

Men allt förändrades över en natt – då Sveriges feministiska regeringen bestämde sig för att kasta sig in i den amerikanska inrikespolitiska debatten och håna Donald Trump.

I ett inlägg på Twitter publicerades en bild på kvinnliga ministrar i den feministiska regeringen som en parodi på ett foto där Trump signerade exekutiva ordrar med flera manliga rådgivare bakom sig.  Sedan skedde precis vad ministrarna tydligen hade hoppats på – bilden blev viral och återpublicerades av de största vänsterliberala medierna. Därmed var saken klar – Sverige hade blivit ett slagträ i den amerikanska politiken.

Förmodligen förstod ministrarna inte vilka krafter de hade väckt. Att Trump och republikanerna har egna stora medier verkar ha blivit en överraskning för den feministiska regeringen. Sverige blev ett återkommande ämne i Foxnews och andra nyhetsmedier. Sedan dess har mycket hänt: #lastnightinSweden, medborgarjournalisten Tim Pool och mycket mer. Faktum är att den klatschiga Sverigebilden har börjat blekna. Landet blev intressant att granska.

Att bli granskad av världens största medier är dock inte roligt. Det är som när en envåldshärskare plötsligt upptäcker till sin fasa att det finns högre krafter. Det svenska etablissemanget har infunnit sig på den mottagande änden av samma propaganda som de brukar utsätta sina meningsmotståndare för på hemmaplan. Man känner sig osynlig och röstlös i sådana fall – vad man än säger spelar det ingen roll längre för att ingen lyssnar. Sorgliga försök att kontra genom exempelvis en text på regeringskansliets hemsida som tar upp ”myterna” kunde endast framkalla ett generat halvkvävt skratt över regeringens tafatthet.

Människorna som har satt igång allt detta verkar dock inte känna någon ånger överhuvudtaget. De är stolta över vad de har åstadkommit. Här använder statssekreteraren Magda Rasmusson bilden som bakgrundsbild på sin Twitter-profil. Hon är en av personerna på bilden och ser tydligen detta som en av sina höjdpunkter i politiken:

Att posera på New York Times omslag blev tydligen viktigare än framtiden för svenska folket och svenskt näringsliv. Istället ägnar samma personer sig åt att skuldbelägga oppositionella politiker och journalister när de ger intervjuer till utländska medier i spåren av deras misslyckade pr-kupp.

Samma människor som slagit Sverigebilden internationellt i spillror och orsakat en enorm skada för svenskt näringsliv kommer förmodligen att ingå även i den nya regeringen. De ska – vad ska man kalla det? – få ”förnyat förtroende” och göra allt i sin kraft för att skriva om historien och anklaga andra för sina synder. Men glöm aldrig vilka som egentligen är ansvariga för att man inte längre kan vara en stolt svensk utomlands.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

382 KOMMENTARER

 1. Kvinnliga politiker och journalister, understödda av en rabiat statsfeminism har förstört nationen Sverige. Själv har jag bestämt mig för utlandsflytt på sikt, och har givit upp på Sverige. För mig kan landet lika gärna gå under.

  • Rätt beslut. Skatterna kommer bara bli högre och högre och svensken kommer att skuldsätta sig alltmer för att betala skatterna. Staten/Eu lägger sig i alla delar av ens liv med regler och förordningar
   Skolan , förskolan, sjukvården tandläkeriet, åldringsvården, allt har havererat.
   Dieseln är dyr, politikerna inbillar sig att de kan styra klimatet genom att begränsa svenskens näst intill obefintliga CO2 utsläpp..
   Sunt förnuft gäller inte längre folk verkar befinna sig i en virtuell verklighet styrd av media.
   Dags att skaffa sig ett liv . I Nordafrika kanske ? Eller Syrien kanske, verkar vara ett bra ställe under Assad

 2. Intressant artikel som vanligt av Egor.
  Jag kan inte hjälpa att dra parallellerna mellan miljömupparnas spark på USA och muslimernas agerande när de förlorade Sexdagarskriget mot Israel.

  De muslimska länderna skyllde, inte på Israel, utan på USA för att muslimerna förlorade. Att de skulle ha hjälpt Israel och varit hemligt allierad med Israel, vilket de inte var eller hade gjort.
  Men i och med att muslimerna insisterade på att beskylla USA för detta så BLEV USA Israels starkaste allierad och är det än idag.
  Det är ganska korkat att provocera världens största supermakt, oavsett vad man tycker om dess politik eller politiker. Det kan få långtgående och oanade konsekvenser för årtionden framöver.

 3. När jag var ung stod det ”made in Sweden” som kvalitetsstämpel på våra exportvaror och när vi unga efter studenten åkte ut i Europa så söp vi inte skallen av oss. Tvärtom sa vi till varandra att vi var tvungna att uppföra oss för vi var ju svenskar och därmed representanter för vårt land. Vi var stolta över vårt S på bilen vi åkte i

  • en oljebrännare i ett hus som jag plockade isär.. hade etiketten Made in sweden.. men under den så stod det på polska.. delarna hade polska beteckningar.. vid en efterforskning.. så tillverkade man just olje brännare til sv. i polen.. med etiketen made in sweden…. men man anv. inte dessa i polen då man hade kol o annat….. så visst made in sweden var ingen garanti .. men det låter ju bättre än made in poland…. o dessa exporterades till sv. 60 70 80 talet….

   samma med möbler…. o fönster.. etc.. byggprodukter…innan EU……. 1992 köpte jag en soffa.. made in sweden
   varför stod det då på polska denna sida upp o på en annan del under.. montera på höger sida????

   ja för made in sweden sålde i sverige… . made in deutchland sålde i tyskland.. enkelt!!!! tro inte allt du ser dpp.. lol

   • Är nog lite äldre än du. Made in Sweden var made in Sweden då och det var ett kvalitetsbegrepp då. Drickandet kom igång senare även om det var under hyfsat kultiverade former vid universitetet. Numera är det vin till maten mest varje dag.

  • att du inte söp skallen av dig.. är ju rätt ovanlig o udda.. wow..!!!! kul att träffa dig..1!! för 99% av sv. kunde tyvärr inte låta bli vodkan……

 4. egor… du har du lyckats igen.. 1!! mkt bra artikel1!!

  nyöppnade IKEA-varuhuset i Kairo, exakt.. så är det.. spån köper spån!!! (skivor=)

  så genom att 70 80 talet sv. slog sig på bröstet .. som v-bästa land.. så blev man blind på vad som hände hemma i verkligheten… tja intressant… men ! så typisk.. man ser inte sin trädgård för att man ser grannens oklippta gräsmatta.!!!

  o så ups.. växer det igen hemma.. o nu är det svårt att gallra.. särskild när ensamma barnet måste ta hand om sina föräldrar som är gammla.. men ändå klagar alla på grannens gräsmatta men missar att han har byggt invändigt pool, spa, osv.. (se polen) näää grannen är typisk granne.. han går det inte att lita på—–

  o vips knackar det 10 familjedr som ska flytta in .. visst vi tar dom.. men dom vill inte jobba.. dom sitter bara o anv. allt…. tja.. sv. hjälps åt så gott dom kan o förbannar grannen som ligger på taket ombygd till en balkong.. o dricker öl o ser på när ungarna av dom nyanlända sätter svenskens bil i eld….

  nu fattar först en del svenskar.. vad som pågår.. men dom är oanständiga… resten skojar bara.. men han är ju polack.. hahaha jag minns den tiden på 60 talet då jag åkte till polen.. hahahaha bla bla bla… så.. trött på sånt!!!

 5. Åsa ”Gråt” Romson och ”Cirkus Clownen” Fredrik Rheinfeldt är huvudansvariga för sakernas tillstånd i dagens Sverige.

 6. Å herregud..ett fittstim som bidragit till landets undergång tror att de är klämkäcka när det till slut kommer bidra till att ingenvill ta i Sverige ens med tång.

 7. män på bilden till höger ler .. sser alvarliga.. o koncentrerade.. fittstimmet på höger .. ser så j-vla missnöjda ut.. o arga!!! grattis 80% så ser er nya regerign ut…. !!!

 8. När japsen stal receptet till säkerhetständstickor i Jönköping, genom att doppa sina käppar i de olika karen med ingredienser, åkte de sedan hem till Japan och döpte en ort i japan till Sweden och märkte plagiattändstickorna med Made in Sweden. Smart !

 9. Temaparken Sverige, som väckte omvärldens intresse, nu skrattar de lika mycket som de inhemska kritikerna. Till och med ifrågarsätter siffrorna i det senaste valet, såsom vi gör.

  Detta är starten på något nytt då folket, inte mediefolket som får pengar för att ljuga, såsom artister, programledare, ”journalister” mm. Folket har fått en förstärkning i den fria alternativa media, som historiskt sett, är något nytt och som bekämpas av pk-media med alla krafter och skapar en dynamisk kamp om sanningen, som borde ha varit på plats för länge sedan.

  Folket ingår inte i den varma bubblan som ger pengar och skapar karriär i korruptionen bara de håller i monopolen på den allmänna megafonen. Avslöjandet har aldrig varit så uppenbart som nu. Bra skrivet Egor.

 10. ot:
  minns ni att ni skulle äta mer sv. kött för bönderna i sv. led?? hahaha.. då sket jag i det då jag har dåliga erfarenheter av sv. bönder.. dom är egoister o nonchalanta… o sedan vill dom ha hjälp??? fuk them.. jag köpte tysk o dansk …

  men nu får jag hjälp av EU.. trump får exportera amerikansk kött till eu för eu är rädda för handelskrig… wow!!! trump mannen med ballar!!! o vad ska eu göra åt det??? bara o acceptera… o vad kommer sverige göra??
  1. wallström kommer att skälla o morra..
  2. lövfen uttala sig .. o mumla lite flosker o förbannelser
  3. sv. bönder slå igen.. o gå in konkurs!

  för eu kan inte göra ngt då det är i händerna på trump o globalister!!! så den nya polska riksdagen är i bryssel o i s-holm..

  lol.. jag sa det blir värre hahaha.. o ni tyckte jag var oshysst!!!! lol

  jag skulle göra som trump .. om jag var usas president..1!!! lövfen det är bara o kontra!!! o lösa detta.. eller böja dig framåt o dra ned kallingar!!!

 11. Den bilden ger ett mycket oseriöst intryck av Sverige när vår regering står bakom ett sådant dåligt skämt. Omvärlden har roligt åt de korkade svenskarna.

 12. Framförallt är det faktiskt Danmark som har fått agera som slagpåse i den amerikanska debatten om högskattesamhällen i Skandinavien, Sverige är främst känt för sina blondiner och porr, konstigt när det faktiskt var danskarna som först legaliserade porren och har de mest blonda flickorna.

 13. Jag är glad över att flera kommuner i Stockholms län kommer SD bli det största partiet. Liksom i många andra kommuner runt om i landet.
  Man kan inte lura människor hur länge som helst.
  Om inte alliansen tar sitt ansvar för landet nu och tar med SD. Kommer SD vinna stort nästa val. För nu stundar en lågkonjunktur och svenska staten samt kommuner kommer få stora problem med ekonomin. För att inte tala om när fastighetsbubblan spricker på riktigt. Då sitter folk med större lån än vad fastigheten är värd.
  Då kommer Magdalena Anderssons positiva bild av svensk ekonomi kastas på soptippen som falsk politisk propaganda.
  Man kan inte ta in mängder av folk på bidrag i flera år. Inte heller kan man begära att svenskar med skral ekonomi. Pensionärer och vanliga arbetare ska bekosta kalaset via skatten. Det är moraliskt fel och gör folk cyniska och undrande över varför de arbetar. Det är tveksamt om det överhuvudtaget blir några pensioner förrän vid 80 år. Eftersom pensionerna ingår i aktielotteriet. Som kommer slå i botten vid lågkonjunktur. Med det låga kronvärdet och inflationen har svenska pensionärer och arbetare förlorat enormt i köpkraft.
  Det ser inte bra ut. Kanske bäst att SD håller sig kalla och inte ingår i någon allians överhuvudtaget till nästa val.

 14. Svensk självbild;: den narcissistiska självupptagenheten slås i spillror, den grandiosa stormaktsillusionen går åt helvete.
  Svenskarna borde komma ner på jorden, och inse att det finns andra länder som faktiskt både är mer moderna och mer kvalitativa, och rikare inte minst, och detta utan naturtillgångar.

  • Ja och ingen är gladare än jag att det pompösa köttprästerskapet får smaka på pisk. Inte för att det bekommer dom rent ekonomiskt – men det smärtar nog i egot. Och jag bara njuuuter…

 15. Bra Jobbat Egor! Sant , sant!
  Människor kan oftast luras till i princip vad som helst. Vissa i ett helt liv. Är deras inkomst dessutom beroende på att lögnen upprätthålls – ja då går det än lättare.
  Svårast att förstå är hur svenska fattigpensionärer resonerar och att folk överhuvudtaget vill vara kvar i svenska kyrkan längre. Men ..ja ja- hjärntvätt räcker långt.

 16. Usch nu höll frukosten på att åka upp, snälla Samnytt/Egor lägg ut en skarp varning när såna här bilder publiceras.
  Nu blir det en lång promenad för att lugna nerverna och fylla på med god energi igen.

 17. Egor. Du är den skarpaste kniven i lådan som hipsterna säger.
  Fortsätt mala sönder 4% partiet som orsakat Sverige mer skada än något annat.
  Att inte exportindustrin yrkat på Lövins avgång är en gåta.

 18. Isabella Lövin ser ut som ett tomt skal helt utan utstrålning. Alltid sur och vresig, vad är hon missnöjd med? Hennes man kan inte ha det lätt, vi kunde ju nyligen läsa att han t o m tvingades stryka hennes blusar…

 19. Och nu ska 0,4%!!!! få fortsätta att köra Sverige ännu djupare ner i misär… Det e ta mig fan helt sjukt hur det här landet sköts (i sank)

 20. Det riktiga eländet började när Reinfeldt tog över 2006 och sedan gjorde upp om invandringen med Miljöpartiet skulle jag vilja säga. Det var då det riktiga kaoset och eländet tog fart överallt. Tidigare var det bara i vissa områden i de större städerna invandringen var ett problem, numera finns problemen överallt och påverkar alla andra verksamheter såsom sjukvård, skola, bostadsmarknad osv.

 21. Man kan anta att damerna på bilden försöker se seriösa och allvarliga ut. Intrycket är snarare korkade och/eller rejält bittra. En riktigt obehaglig bild.

 22. Ett av de dummaste påståendena som PK svänger sig med är att SD ”polariserar”.

  Om det är några som har polariserat så är det PK som dragit hit de ”nyanlända”. Detta har skapat den verkliga polariseringen i Sverige – inte SD.

  Det är sådana som Isabella Lövin & Co som har förstört Sverige och därmed också Sverigebilden.

  • Uppkäftiga och arroganta AfS hade gett Riksdagen ett nytt liv också.
   Vi får hoppas på kommande val.
   Nästa gång kanske vi blir av med MP, C och L samtidigt som AfS kommer in.

   • Det går inte att rösta bort invandringen. Jag hoppas verkligen folk sätter sig ned och räknar. Det är demografiskt omöjligt.

    2022 kan resultatet bli t.o.m sämre än i år pga. tillkommande 600.000 invandrare med rösträtt.

    • Det håller inte i det långa loppet, att svenska folket ska försörja det där onödiga påhänget.
     De blir dessutom allt mer bråkiga.
     Någonting måste hända framöver.
     Kanske uppstår det en motreaktion ung. samtidigt i Västeuropa inom några år.
     Man ska veta, att verkligheten alltid överträffar dikten.

     • Det är en plan för att sänka Sverige och den planen kommer att genomföras.

      Jimmie har haft 1 år av debatter på sig att berätta exakt som det är. Det har inte skett.

      Jimmie måste säga exakt som det är att vi Svenskar är inom ett årtioende nästan i minoritet i vårt eget land.

     • Var det det jag skrev? Nej det var det inte. Jag skrev att han debatterat annat och som han säger själv jamsat med. Han borde ha fokuserat på risken att bli minoritet. Vad som kommer att hända valet 2028 när invandrarna nästan har 50% av rösterna om våra ledare får som de vill.

      Han borde fokusera på att vi inte kan rösta bort det. Om inte han säger exakt som det är , vem ska då göra det?

     • 95/5 %,.som vi hade innan var en bra fördelning. Nu är det 80/20..visat sig vara alldeles för många. Återvandringen skall göra att vi fåt en jämnare fördelning igen.

     • Kommer inte att ske utan massiva protester.

      Helt omöjligt att vänta på SD 2022 – resultatet kommer inte att komma och vi kommer att vara i ännu sämre läge.

    • ”håller” med dig om risken och därför förstår jag inte riktigt allt prat om att nästa val då J###ar… Det är NU det måste hända ngt!! Kanske ännu mer försent om ytterligare 4 år av detta helvete som pågår NU! Men det är nog tyvärr redan försent att få ordning på VÅRAT LAND igen……

     • Nej då vi måste få SD att organisera protester. Det har vi fortfarande rätt till.

      Då kommer andra svenskar att vakna och fundera över varför SD demonsterar.

 23. Får gratulera TV4 denna soliga förmiddag, de lyckades bjuda in tre gökar till morgonprogrammet med Greider i spets som i varierande grad hatade SD, mer variation än så här har de nämligen svårt att hantera.
  Personligen förstår jag inte hur Steffo står ut med att sitta och lyssna på dessa tragiska figurer, gång på gång!

 24. Det finns NOLL insikt hos framförallt Mp. Att se Isabella Lövin i en debatt är som att se en robot rabbla framgångar som inte finns.

  Dessa mp-politiker har fullständigt blockerat ut verkligheten. Man tänker osökt på hjärntvätt. Ingen kritik når fram. Det är total blockad.

  Kanske är mp ett gäng programmerade robotar i mänsklig skepnad…

 25. Nu skall man inte bli ledsen över att myterna visade sig inte vara myter utan verkligheten så får man spotta i nävarna o klottra ner nya myter som kan spridas i världen. En myt tex är att sverige är ett tryggt land med demokrati där alla är vuxna i rummet. sveriges politiker samarbetar o inget parti som kvalat in i riksdagen lämnas utanför, respekten för väljarna är sveriges signum.

  • Ja det är ovanligt mycket rapportering i Stasimedia om orkaner och tyfoner nu. Kan det vara någon form av påverkanskampanj? Det händer ju varje år i de utsatta områdena..

   • Det är Lövins kompisar, pk-media som vill använda dåligt väder i politiken. Först var det Global Warming, då allt blev kallare så var det intabilitet i vädret, utan att säga vad gränserna går innan man kunde kalla vädret för instabilt. Nu är det en känslomässigt och politicerad verktyg. Världen blir skrattretande.

   • Undrar hur Slangbellan & Frigolit ska möta denna ”lögnen”….. Världens utsläpp av växthusgaser kan halveras till år 2030!

 26. Det finns en annan bild som Egor Putilov behöver spräcka och det är bilden av Sverige i Sverige. Många svenskar anser att Sverige är det mest normala landet i världen, så som alla länder borde vara.

  I verkligheten har Sverige blivit ett oerhört extremt land. Det är extra ironiskt när vi har 7 partier i Riksdagen som säger sig vilja bekämpa extremism.

  Samma med sammanhållningen i landet. Sverige är idag splittrat i tre delar. Ett gäng svenskar som gillar massinvandringen, ett annat gäng svenskar som ogillar massinvandringen och ett gäng invandrare som undrar hur svenskarna kan vara så dumma att de förskingrar allt som tagit generationer att bygga upp på en migrationspolitik som är uppenbart ohållbar.

 27. Sverige byggdes upp på 50- och 60-talet med arbetsamma människor och dugliga politiker. Det var inte enbart att vi slapp världskrigen som gjorde vår framgång. Vi svenskar skulle kunna göra om detta fast nu blir det mycket svårare för nu har vi nästan bara odugliga politiker och många nysvenskar som gillar bäst att sova till 11 på förmiddagen.

  • Problemet är att alla som kommit till Sverige under föregående mandatperiod har blivit Svenska medborgare då, och de kommer att rösta rött… Flera hundratusen nya socialister…

    • Det skiter sossarna i! Tänk dig att vi alla gör en klassresa. Vi är söner och döttrar till arbetare. Vi får möjligheten att påverka våra liv genam att utbilda oss och skaffa oss karriärer och höga löner… Kommer vi då att fortsätta att vara arbetarklass? Nej! Vi röstar oftast så att det gynnar oss själva! Varför rösta för skattehöjningar då man kan få mer i plånboken med ett Borgerligt parti… Dessa väljare som Sossarna förlorat måste ersättas på något sätt… Och det gör de nu!

  • Nej Sven. Du har helt fel.

   2022 kommer valresultatet bli ännu sämre. Debatten kommer fortsätta att tystas samtidigt som Svenskarnas utdöd accelererar.

   Detta samtidigt som 600.000 nya invandrarröster kommer att finnas att locka med bidrag och riktade satsningar.

   Ungefär 20-30.000 svenskar dör ut per år. Vi har en väldigt åldrad befolkningstopp medans invandrarna är unga och i rösträttsålder när de kommer.

   Denna kampen kan inte vinnas med röster.

 28. Ja i vart fall kan det inte vara de kritiska, det måste bero på dom som skapat den fiktiva Sverigebilden. Dom som hellre skapar falska nyheter än redovisar fakta. Dom kan till och med få Trumps USA låta som att det går på knäna, vilket på intet sätt stämmer. Men vill man odla splittring då kanske man ska företräda den sidan av myntet.

 29. Till och med utomlands, under semestern såg vi, bland alla program på annat språk kom plötsligt ett långt reportage om Sverige på bästa nyhetstimma, vi blev alla chockade, och då precis det man väntat sig: bränder och misär, allt kopplat till den stora invandringen. De utländska medierna rapporterar mer om hur läget faktiskt ligger till här, än de inhemska.

 30. König Jerlmyr Moderaterna Stockholm visar vägen hur hela Moderaterna och även Såssarna kommer att styra under nästkommande fyra år.. De har lovat tiggeriförbud och minskad invandring.. Nu då valet är över och SD inte blev så stora så återgår man till tidigare politik.. De som röstat på Moderaterna i tron att de kommer att minska flyktingmottagandet kommer nog känna sig grovt lurade då massinvandringen kommer att fortsätta. Det blir precis som 2006 då Reinfeldt lovade restriktiv flyktingpolitik men öppnade gränserna.. Att inte folk lär sig!..

 31. Numera kan man ej/ får ej vara stolt över att vara svensk i sitt eget land
  Vem hade trott på en sådan utveckling innan ”Öppna ditt-hjärta-dåren”
  tillåts förstöra vårt land.

  • Reinfeldt visste med 100% säkerhet att 2014 var sista valet för Svenskarna.

   Därav kunde han säga att Sverige tillhör invandrarna. Han njöt av den stunden för han hatar verkligen Svenskarna.

   Men glöm aldrig DVÄRGEN Kristersson han var lika delaktig i Reinfeldts sataniska plan.

 32. Jag trodde den sovande svensken höll på att vakna. Det var inte sant. Man låter sig gång på gång luras i den ständigt pågående lögn- och floskelparaden där den ene lögnaren större än den andra serverar ekonomiska hägringar och luftslott utan att bli motsagda av den allt ohederligare gammelpressen. De dansar med i falsksången.
  Svensken befinner sig i koma och matas med ”mello”, ”Let’s dance” och de ständigt pågående pride-paraderna och känner sig modern och progressiv och allt annat än grundlurad.
  Sorgligt.

 33. Lomma, Båstad och Vellinge= Kmappt några invandrare= Lågt valresultat för SD
  Ljusnarsberg= Mycket hög invandring.= Skyhöga valresultat för SD.

  Medelsvensson/ överklass = Under snittet av SD valresultat pga att de bor i områden med ingen invandring/ mycket låg invandring.

  Storstäder= Invandrare är placerade i förorter. Orter på upp till 10 000 invånare. Den stora massan bor i andr orter utan segregation och minimal invandring. I Stockholm ( 613 000 röster) är man fri från invandring. De bor som svenskar i allmänt gjorde på 80-talet. De invandrare som bor i Stlm är integrerade.

  Orter ute i landet= Personer bor i princip med invandrarna. Ungefär som att bo ute i Fittja eller Tensta. Tätt inpå. Invandrarna kanske bo i något område men inte i någon förort som i storstaden. På så sätt möts man varje gång man är på stan eller i livsmedelsbutiken. Den här närheten då folk blir rånade, våldtagna, inbrott..gör att folk känner sig otrygga. De känner inte igen sig i den staden de alltid bott i. De vill ha det så som det var på 80-talet. Så som är i Stockholms innerstad eller i andra orter med minimal invandring och segregation.

  • Integrerade i Sthlm ?
   Åk med tunnelbanan ut till Norsborg. Turkar och Syrianer så långt ögat når.
   T-banan ut mot Kista. Araber en masse.
   T-banan mot Rinkeby inte en ”vit” man.

   Alla som kan vill flytta därifrån. Exempelvis Klapp klapp Nalin Pekgul, bor numera innanför tullarna.
   Politikerna som talar sig varma för invandrarna bor själv inte mitt ibland dom.

   Fredrik ”öppna era hjärtan” Reinfelt, tillbringar numera nattvilan bland Mahjongkalsongerna i Vasasta´n.

   Sverige ruttnar inifrån med politikerna i främsta ledet.

  • Det finns platser i Skåne har jag hört, där det inte bor en svensk. Vilka kommer jag inte ihåg. Och flera tusen i egen ort. I Malmö är de tydligen nu i majoritet och tagit plats ordentligt.

 34. De rödgröna och låtsasfeministerna kan ljuga och låtsas hur mycket de vill, de kommer aldrig kunna dölja de utanförskapsområden och den ökade kriminalitet som bara blir fler och mer. Inte ens om de flyttar dessa barbarer mitt bland svenskarna kommer det funka, svenskarna flyttar och kvar blir ännu ett utanförskapsområde.

 35. Numera utomlands när jag säger att jag kommer från Sverige så brukar jag få en ledsen och förstående blick.
  Så var det inte förut.

 36. Vi har en statsminister vars stöd ligger hos bilbrännare, samtidigt anser han att bilbyggarna är oanständiga, en sådan statsminister kan endast leda landet in innanför helvetets portar.

   • Att hon inte tog med Fridolin så han fick lite semester ett tag och kunde få vicka på stjärten insvept i en regnbågsflagga i bara sina strumpbyxor och BH.

  • Tyckte vi såg hennes skorv ute till havs för ett tag sedan. Såg ut lite som ett spökskepp med en konstig flagg. Flöt fram tyst i natten med en liten lampa som dinglade lite hit och dit. Hon hade nog gömt sig i förpiken. Hissat några halvtrasiga segel och är väl på väg till Nordkorea. Pinkar och spyr i lovart som vanligt antagligen. Kanske hade inbillat sig att vi var Karibien Pirates.

 37. Jag kan säga att jag kommer från 3 länder men jag skäms att säga vilka för det är lika skrämmande
  Sverige , Belgien , Holland

 38. Det är de etablerade partierna som har förstört Sverige genom en oansvarig massinvandring och multikuturalismen. Det är den postmoderna vänsterideolgin som genomsyrar hela samhället som ligger bakom Sveriges förfall.
  Kulturmarxismen har förstört Sverige
  “We will make the West so corrupt that it stinks.” http://therevolutionaryconservative.com/articles/03032017cultural-marxism/#.W5ttOfZoR2E
  Kulturmarxisterna har lyckats bra och har hjälpt Sverige att bevara sin image som en stormakt i åtminstone ett område, Sverige är ett föregångsland i kulturmarxistiskt förfall.

 39. Sverige är i varje fall populärt bland unga män i Afrika, Mellan Östern, Afghanistan, Pakistan, Indien. De vet och vill hit.
  Var väl en undersökning om att 50 miljoner unga män i Afrika ville till Europa? Verkar ju stämma minst.
  Så de som tycker det är bra kan sträcka på sig. Andra inte. Folk röstar inte som de tycker heller. Fast svårt att säga vad folk vill egentligen. Blir i varje fall fler muslimer i Sverige och troligen majoritet. Så det är förmodligen det, som de flesta vill. Blir i varje fall så.

  • Och de passerar 14 bra länder bara för att dessutom ta sig till Sverige. Men 7-klövern fattar inte att de är som parasiter då även en höna och en varulv har samma värde för dem. Och många av väljarna håller med.

 40. Om än en klen tröst. De politiker som driver
  det som Putilov sätter fingret på kommer aldrig att bli bortgkömmda då de föralltid kommer leva kvar i historieböckerna som
  samhällsomstörtande, och kommer i ett
  varningens namn att återfinnas i sällskap
  av kommunismens blodbesudlade historia.

  • Vad nu historieböckerna kommer att göra för skillnad? Vem ska läsa dessa? Med Sharialagar kommer det förmodligen bara finnas en bok. Men vem vet, någon kanske skriver en bok om SD i något annat land? Titlar finns det ju många att väla på så det räcker till en triologi. ”SD, vindflöjelpartiet”, ”SD de nya förrädarna” och ”Förvandlingen till Det NYA SD som blev en del av åttaklövern”. Vem vet det kanske räcker till att bli en 10 delars inbunden upplaga, tryckt på någon av Bonniers förlag i Norge eller Danmark. I Sverige lär Bonnier bara trycka Koranen i flerspråkiga upplagor. Då kan titlar som ”Åren vid köttgrytorna”, ”Bakom flötet” en röst(fiske)bok om SD och dess väljare” och ”Dagen då SD tog avstånd från AfS, det rasistiska partiet”.

 41. Mina amerikanska vänner brukar fråga mig; ”Vad har hänt med den svenska Vikingaandan?”
  Mitt svar blir lakoniskt och torrt; ”Dagens svenskar är genusfixerade mesproppar!”

  • Svenskar hade förr ett mycket gott rykte i USA som arbetsamma och ärliga. lite dumma kanske, men bra folk. Ja vad säger de nu? jag vet inte. Lite dumma?

  • Världens lyckligaste folk(enligt artiklar som brukar publiceras med jämna mellanrum i PK media) har tydligen förvandlas till ett folk fyllt av psykisk ohälsa. Den massiva kulturberikningen har ett pris.

   • Sist jag besökte Stockholm och Göteborg tillsammans med en god vän, blev helt förfärad över att han såg hela tiden så många personer som hade psykiska bekymmer på gator och torg. Det ser man ju lättare om man inte är van. Det är ju ingen trevlig bild av ett land precis. Tar de inte längre hand om stackarna i Sverige eller?

  • Efter valet slutade det brinna. Har de slut på bensinen eller. Eller har den blivit för dyr. I vilket fall som helst kan Du skapa en trevligare tillvaro utomlands, än frottera Dig med folk i Sverige på olika vis. Folk som flyttat utomlands har sagt till mig, att det varit som en läkande tid de varit där och känts som en fantastisk terapi.

 42. Stefan Löfven (s) ljuger otroligt. Att ”allas lika värde” råder i sossarnas Sverige är ren lögn. Sossarna har skapat ett Sverige som präglas av klasskillnader och segregering. Jag har bott mycket I utlandet (till och med i muslimska länder) ingenstans har det varit så svårt att hitta en vettig bostad som i Sverige. Ljuget som sossarna och övrig PK elit håller på med biter inte på mig. Inte heller glorifieringen av Sverige ”bilden” . Jag skiter fullständigt I ”Sverige bilden”. Socialdemokraternas favorit tema att SD är roten till allt ont i Sverige är rent strunt. Sparka ut regeringen S+Mp dom har gjort sitt. Spåren förskräcker.

   • Undrar om de tycker också att deras ouppfostrade hundar och grisfarmen har samma värde. Det skulle inte förvåna mig. Hundarna har de väl för att överhuvudtaget få och ta lite kärlek på något vis. Om inte så blir de väl medlemmar i något 7-klöverparti och finner efter några möten att kärleken inte ens finns att hitta där.

  • Ja de kan inte ens bygga stridsflygplan. Krockar de med en gråsparv störtar de direkt. Det borde räcka idag att fienden släpper loss ett gäng bofinkar i luften så är Sveriges luftförsvar borta för gott. Det enda de lyckats bra med är tydligen katapulten, fast den har de väl tillverkat utomlands.

 43. Man kan bara hoppas att feministpsykosen som har funnits i Sverige under förra mandatperioden och som i allra högsta grad har bidragit till förfallet begravas för gott i och med att Fi har tappat så mycket stöd. Men det är tyvärr ett önsketänkande så länge agändasättande svensk public service är kvar i sin nuvarande form.

  • Den virusen har alltid funnits i Sverige. De älskar att förvanska och sprida lögnaktiga historier omkring sig värre än 100 gödselspridare ihop.

 44. Svenskarna är högfärdiga, tror de är bäst och har en vrång bild av det mesta. Varför stolta då de sällan uppfunnit något själva som etiska individer utan ridit på övriga uppfinnare från Europa som slagit sig ner i Sverige. I mitten på 1800-talet exporterade de endast salt sill i tunnor från Blekinge och Skåne och byggde så usla fiskefartyg att de gick under och båtsmännen dog som klasar. Kungen fick deportera båtsmän från Finland till Listerlandet så änkor och kvinnor fick nya män och så att deras fiskeflotta förnyades och att det kunde fiskas igen. Först då blev det bra. Innan slogs de och söp dessa fiskare och bönder på varenda skördefest och deras kvinnor tog med sig liksvepning till festerna. De helt enkelt slog ihjäl varandra. Historien om Sverige har förvanskats precis som bibeln för att lura läsarna. Ryssland lurade av dem Finland medan de stod vid Frankrikes gräns och hotade Napoleon. Den röda tiden hade inte blivit av om borgarna inte låtit de fattiga svälta ihjäl. I USA kan man inte ens räkna hur många svenskar som dött därför de är alltför stora i käften. Få svenskar har lyckats där, och fått återvända hem igen, men de har gjort själva en historia på med guld och gröna skogar om dem. Det har till och med skrivits böcker om dem i USA hur skitiga och fulla av ohyra de var och fick inte bo i vilket område som helst ens. Och efter mina erfarenheter själv i Sverige, har jag tagit mig för pannan tusentals gånger. Så vad fan har de då att vara stolta över? Att deras egentliga historia dolts i Sverige och varit förljuget för dem precis som vad deras skitmedia än idag sysslar med?

 45. Bilden med de kvinnliga ministrarna är verkligen pinsamt högtravande.
  Betraktaren möter en nollställd och smått frånstötande blick. Alla poserar ansträngt. För att vara en polemisk parafras på en befintlig bild så är den tjurig och således misslyckad. Man suckar.
  Trump och hans gäng poserar inte – bara detta är en väsentlig skillnad. De har liksom ett jobb att sköta. När svenska regeringen signalerar för omvärlden att de betraktar politiken som ett öppet skådespel så avslöjar den bara sin omognad. Det är inte värt att bemöta utspel från ”bästa smartaste tjejgänget” (Strandhäll).
  Å andra sidan kan man inte förvänta sig något moget från världens enda feministiska regering, för feminister är i regel narcissistiska stora barn med självhävdelsebehov. Allt är kamp och konkurrens i deras värld, vilket kraftigt försvårar möjligheterna för någorlunda uppsluppna diplomatiska samtal. Ju mäktigare feminismen blir desto mer splittrar den.

  • En saklig och sann kommentar. Jag ber att få lyfta på hatten. (Inte fittmössan för den skulle jag aldrig sätta på min skalle ändå.) Men sådant skit inklusive allt som lyser rött tycker de är något att rösta på. Konstigt man inte ser deras röda fanor på deras verandor hus och balkonger i den mängd det borde vara än idag.

 46. Hur kan man kalla sig liberal samtidigt som man aktivt verkar för att begränsa yttrandefriheten. Något så motstridande får en att undra var den där Sverigebilden jag tidigare har tagit vägen. Vi har sett otal av nedstängningar av plattformar som varit kritiska till etablissemanget. När de väl fått dessa plattformar stängda kan de obehindrat skriva de absolut mest perverterade lögner, utan att de som attackeras kan göra ett genmäle.

 47. Vilket ”block” är störst? Känns det viktigt? Inte?

  Sverige kommer även i fortsättningen, fast i en ny mix, att styras av den s.k. sju-klövern d.v.s. av socialisterna i S, kommunisterna i V. miljöfanatikerna i MP, de bigotta frimicklarna i KD samt de vänsterliberala globalisterna i C, L och M som som är det parti som utmärkts sig särskilt genom att dra elände över landet.

  Känns det spännande huruvida de röda kommer att stödja sig på de blå eller de blå stödja sig på de röda? Inte? Nej jag tänkte väl det.

 48. Reinfeldt sa i sitt tal, på Ekonomiskt Forum, i Davos: Sverige brukade ha en industri.
  En statsminister som inte ens förstod att välståndet kommer från näringslivet och industrin. Det finns inget land i Nordeuropa som har så erbarmligt dåliga politiker som Sverige har. Tack vare valsystemet, som stänger ute folk som borde styra landet.
  I stället för alla dessa obegåvade strebrar som häckar snart hela livet i politiken.

 49. Tack Egor! Men nu ska vi inte vara såna. Det finns ju andra i Sverige, väldigt många dessutom- precis som i omvärlden som uppskattar den märkliga svenska humanismen och feminismen. Och riktigt mäktiga västerländska krafter gör det dessutom också. Sverige är ett föregångsland för de mäktiga krafterna.

  Feminismen-”feminismen”-Ickefeminismen som i sin ickefeministiska kamp prioriterar muslimska männens makt över sina döttrar och systrar är en god potät för islamismen. Den förljugna feminismen precis som islamismen är de mäktiga krafternas verktyg att trolla o bolla med mot sunda värderingar,, mot folk och demokrati. Och som ser inga problem med att svenska flickor och kvinnor på löpande band blir utnyttjade och överfalls-våldtagna av det medeltida erövringsracet från islamismen..

  Den är förstås inte konstigt alls att stor majoritet av muslimerna uppskattar och röstar på den svenska humanismen och feminismen=ljughumanismen och ljugfeminismen. De är ickehumanister och ickefeminister mot sunda värderingar som jämlikhet, allas lika värde m.m. Och i all sin förljugenhet blundar de för muslimska mannens dubbelt så högre värde jämte kvinnan så att det enklast är att sporra islamiseringen.

  Och det där med allas lika värde som de förljugna tutar om är förstås rent trams. De ser sig själv som mer värda än hela svenska folket tillsammans. De är en samling falska tramsare. De är en samling av korrupta, karriärister, ideologister och extremister.

 50. Idioter sa att ingen kunde förutspå detta, Medan allt som skrivs på Samnytt är fake news, så problemet kvarstår ingen kunde förutspå detta eftersom ”vi” enbart förhåller oss till ”riktigt” media och ska för övrigt förbjuda allt annat. Den ekonomiska kris som väntar oss kommer följas av samma floskler, ”det var ingen som kunde förutspå detta”. Ett land där majoriteten består av idioter går inte att räddas, så länge demokratin inte ställer iq krav på de som röstar.

 51. Frågan är inte vem som förstörde Sverigebilden, frågan är varför Sverige förstördes, dvs verkligheten.
  Jag undanber mig några som helst svar som är baserade på konspirationsteorier, det är en retorisk fråga, inte en fråga som jag söker svar på.

 52. Begreppet SVERIGE blir meningslöst när det, efter generation efter generation, till slut inte längre finns några som kan bära upp landet Sverige.

  Kulturell degeneration + massinvandring = utplåning av det Sverige som vi känt det..

  • Jeg har bodd i land under kommunistisk styre (et sted i Afrika) for mange år siden. Må si at våre samfunn etterhvert har fått ubehagelig mange fellestrekk med det jeg opplevde der. Det eneste positive jeg kan komme på er at selvironi og humor på styresmaktenes vegne vil blomstre i årene som kommer – bare vent og se. Når ytringsfriheten forsvinner finner mennesket alltid en måte å lufte frustrasjonene sine. Det er også derfor fascismen vil tape nok en gang!

   #walkaway

 53. I 5 olika delstater i USA har jag blivit bemött och ifrågasatt angående vår situation i Sverige av idag.
  Så nog har omvärlden ögonen på oss!

 54. De politiker som skapat röran är mer arga och använder mer kraftuttryck mot en svensk politiker som påstår att invandrarna från mellanöstern och afrika inte är svenskar än de uttrycker ilska när en muslimsk terrorist massakrerar barn mitt i huvudstaden,detta säger egentligen allt om landsförstörarna vid makten.

 55. Det var länge sedan man kunde kalla sig en stolt svensk utomlands,numera får man skämmas att säga man är svensk.

 56. Nuvarande 7 klövern samt Fredrik R och dom påhejande PK- iterna har förstört såväl Sverigebilden som Sverige i sin helhet.

  Historieböckerna väntar.

 57. Hur hade Sverige sett ut idag om kvinnor aldrig fått rösträtt? Logik i stället för känslor, kanske. Konsumtionen hade med största sannolikhet minskat med 80%. Väldigt få som läst bloggar om kläder smink och skor. Ja hur hade det varit…?

 58. Jag har fullt sjå här i Spanien att övertyga folk att Sverige inte längre är som på 70 – 80 talet. De flesta har fortfarande den bilden av Sverige. Men häromdagen fick jag höra på spansk radio att Sverige håller på att begå självmord. Så nu har även spanjorerna vaknat. Glädjande!.

 59. Vi är alla ansvariga för Sverige bilden, när vi är utomlands så måste vi berätta hur förträfflig Sverige är till alla vi möter.

 60. Så rätt Mattias Karlsson det är en strid på liv o död. Ursäkta kloka vakra svenska kvinnor. Det verkar vara en strid mot karriärs kärringar.

  • Man försöker med alla medel hitta felaktigher i Mattias pep talk. Dan Korn skjuter in sig på att ”Sverige har varit ockuperat”. Möjligt att Mattias i strikt mening har fel där. Fast jag undrar om inte Gustav Wasa kan tänkas hålla med honom.

   Den danske kungen högg huvudet av svenska adeln och landet kryllade av utländska knektar. Så även om vi var i union, så tyckte nog rätt många att det rådde ofrihet.

 61. Finns nog inget jag avskyr som vänsterfeminister i alla åldrar. Jag får verkligen hålla mig för att inte få ett psykiskt anfall när jag stöter på dem. Tyvärr så kryllar det av dom där jag bor så det är en ständig kamp för att inte bli tokig på riktigt.

 62. Problemet är att stockholmare har lyckats hålla invällarna utanfōr tullarna i för hög utsträckning jämfōrt med andra städer som är totalförstörda. 08:orna lever i sin rosa bubbla med globalistiska slagord, handhjärtan, pride, feministisk snörōjning och godhetsknarkande. De lever i sina bostadsgetton dit ingen kan komma in utan minst 4 miljoner.
  Nu ska de tvingas ta emot muslimer I proportion till sin befolkning.

 63. Vilka B-skådisar på bilden.
  Väldigt mycket ”wanna be” men det funkar nog inte så bra.
  Lite huckle kanske gör sej nog bättre och Landsförvisade till någon ”no go zoone”.

  • Framför allt önskar jag att en stor majoritet börjar intressera sig och sätta sig in i på allvar vad som händer i Sverige. Och inte göra som en jag känner som menar att han hoppas slippa bry sig om politik och låta andra sköta det där. Kanske är många fler än han som tänker samma och kanske också därför vi återigen har 81-82% som röstar för i stort sett samma typ av politik som vi haft i många många år.

 64. denna nuvarande politik för den svenskarfientliga regeringen är extremt skadlig för människor .. men islam får mycket stark uppmärksamhet .. svensken får smulorna ..

 65. Är det möjligen en samling batikhäxor på bilden ? Ja det är mycket troligt ,för dom brukar se ut på det sättet………………

 66. Bra krönika Putilov !!
  Samtliga 7-klöverpartier har medvetet medverkat till att förstöra Sverige.
  Nu vill den 7-klöver som förstört Sverige ”rädda” Sverige ?!.
  Svenska folket röstar fortfarande på ”bocken som trädgårdsmästare” med stöd av importerad valboskap.

  Svenska folket har förbättrat sig, men tyvärr inte vaknat till ordentligt och insett allvaret i valet 2018.

 67. Pinsamt med alla media och andra från utlandet som belyser Sverige. Dom undrar vad vi håller på med. Värsta mobbarna pratar om mobbing på skol-gården, de som påstår att andra hatar är de största hatarna och använder det. Var tog tonen, samtalet, lyssnandet, ödmjukheten vägen? Detta som kännetecknat Sverige och varit väldigt svenskt, Förlåt Özz Nuyen, vi har nåt, som är på väg bort. VARFÖR? Vi har fantastiskt nog fått modern till hatet, Veronica Palm, och hennes skrikande syster från Maramö, Annie Lööf. Men jag har ju förstått att juristlinjen inte är någon bra utbildning. Tydligen missade man humanism, filosofi, demokrati. Och ödmjukhet. HU? Jo, en riktig rasist är jag, den här veckan har jag med mina sketna pengar fått 3 barn utan, föräldrar, från gatan som levt i en gammal buss, och som letar mat i soporna. Barnens ålder? 5, 8 och 10. Mat, kläder, hälsokontroll, nu är bara resten kvar. Kostnad per månad? Ca 500 SEK per barn (17 SEK/dag per st ca) Inte vuxna män, som borde vara hemma och bygga sitt land. Kostnad? Ca 3,000 SEK per dag…. Gör nåt riktigt! Stötta UNHCR (även om det är FN), dom får skitpengar. DET ÄR SVERIGE-BILDEN!

  SVERIGE – LANDET LÖVÉN GLÖMDE!

 68. När jag var yngre reste jag mycket, inte ovanligt att möta amerikaner som trodde vi hade trampade lergolv, drack hembränt hela dagarna och isbjörnar överallt.
  Nu undrar de istället över granatexplosioner, skottlossning, rån, mord, våldtäkter och den brottsvåg som går över landet.

 69. Vi bör alla påminna om den vänstervridna feministrörelsen som gör folk dummare än de är!
  Tänk på alla invektiv feministerna har skapat om SD, som just det här går hem hos dumt folk som inte skulle ha rösträtt i ordets rätta bemärkelse som gäller 7-klöverns importerade röstboskap vilket är SD största hinder.
  Utan invandrarnas rösträtt så hade SD haft en skyhög ledning i varenda opinionsmätning!
  Så jag står för, bort med invandrarnas rösträtt, för vi lever väl i Sverige och inte i deras hemländer!

 70. Vem förstörde Sverigebilden?

  Det är naturligtvis verkligheten som förstörde Sverigebilden.

  Regeringens totalt oansvariga invandringspolitik och samma regerings styvnackade motstånd mot att acceptera SD:s helst sanningsenliga beskrivning av tillståndet i landet.

  Hade parlamentarismen fungerat som det är tänkt,skulle Sverige fungerat som ett demokratiskt styrt land.

  Nu har vi åsiktsförtryck och en riksdag som är helt inriktad på att utestänga det enda oppositionspartiet SD.

  Det var diktaturen Sverige som förstörde Sverigebilden.

 71. Miljöpartiet förstörde Sverigebilden. Det är något sjukt fel när ett parti stöds ( i princip) av EN stad av 290 kommuner..och ändå kan ha en sådan stor makt under 8 år. Migrationsuppgörelsen med Alliansen samt i regeringsställning 2014-2018.

  Dessutom får vi reda på att MP köper röster i Botkyrka.. Miljöpartiet är symbolen hur Sverigebilden förändrats.
  Läs Cornucopias inlägg här.

  https://mobile.twitter.com/Cornubot/status/1040602727414415360

 72. Skulle vilja se en undersökning i Sverige till tjejer och kvinnor om dom är:
  – lyckliga
  – lyckligare än tidigare
  – på vilket sätt
  – vad är lycka för dom

  Om svaret är absolut lika lön i den offentliga statistiken och kvoterade platser i styrelser, då har den svenska feminismen varit lyckosam.
  Ställ samma fråga till våra nordiska kvinnor och jämför.

   • Om de inte kan vara lyckliga utan att vinna minst 5 miljoner på Svenska Spel, hjälper det nog inte att förstöra det land de sannolikt kommer att leva i.

 73. Undrar om inte Afs O SD är dom som värst sprider bilden av ett Sverige i förfall. Dom vänner jag har i södra Europa ser fortfarande Sverige som ett bra land. Kom en lista idag över vilka länder där det är bäst att bo i världen och där hamnar Sverige på sjunde plats. För övrigt tror jag inte att Egor Putin-love är så mycket Sverige-vän som han vill göra sken av…

  • Jämförelser kan hjälpa en del så längre någon är sämre. Viktigare är hur man förvaltar det man uppnått, och där har Sverige tappat på samtliga för samhället viktiga områden.

  • Man kan inte sprida violer i koskit! Och SD har alltid framhållit att det är mycket i Sverige som är bra men att alla har inte del av det, och då är det inte fel att påpeka detta. För alla medborgare i Sverige som är skötsamma betalar skatt och på ställen med sämst tillgång till vård och omsorg och skolor betalar de mest! Inte alls rättvist!
   AfS har jag ingen aning om.

  • Hur Sverige ligger till på en sån listan är ointressant, det som är intressant är hur utvecklingen ser ut, blir det bättre eller sämre och alla med ögon, öron och ett förstånd som fungerar ser att i princip allting blir sämre i Sverige, utvecklingen går på fel håll.

 74. Ta ett antal individer på ett dagis och be dom skapa ett samhälle och man får ett fantasislott, skaparglädje utan begränsningar.

 75. Den sverigebild som florerade för 20. tal år sedan är definitiv ett minne. Numera kommer det bl.a. upp stora rubriker om ”svenskar” som begår mord , våldtäkter , rån och andra grova brott här hemma och utomlands .Så länge dessa ”svenskar” får härja i rubrikerna är det definitivt inte någon reklam för vårt land .Här skyddas t.o.m. mordbrännare som försöker att bränna ned synagogor från utvisning till Palestina för risken att ev. bli skadade av israeliter .Vilket dj- a hyckleri.

 76. Filip o Fredrik visade ju hur otroligt liten del
  av en smörgåstårta Sverige tog imot i flyktingar av hela världen.

  Welcome to the swedish smorgasbord!

  • Hoppas de då använde miljövänlig tändvätska de som tuttade på och att polackerna körde med miljövänligt vatten i sina sprutor så MP blir nöjd.

  • Jag tycker det är riktigt bra, det kan väcka mycket ont blod att/om hon kommer in, skulle potentiellt kunna ge SD säkert upp emot tio procentenheter till i nästa val enbart pga henne.

  • Och stoltserar säkert i regnbågsfärgade och miljövänliga fittmössor käckt på svaj på sina möten och fotar varandra med miljövänliga telefoner.

  • Fria tider har väl tidigare skrivit ganska positivt om somaliland som mer modernt än det traditionellt muslimska Somalia.
   Att etablissemanget inom MP ej är bekanta med personen kan ju rentav ses som en merit.

   En riktig auktoriserad MP-islamist ska ju helst vara manlig såsom Mehmet Kaplan.

 77. Brist på flickor gör att det blir fler våldtäkter, och andra sociala problem, tror jag. Är ju samma i Sverige som i muslimska länder. Fler män än kvinnor i fertil ålder. För flickor aborteras. Är brist på kvinnor i fertil ålder.
  Alltfler män utan en kvinna. Leder till sociala problem Vi har nog bara sett början.

  • Kvinnor i muslimska länder undviker våldtäkter på ett inte så trevligt, dock effektivt sätt. De har under sina skynken skitiga illaluktande brallor, då de undviker vad vi i västvärlden kallar god hygien! Detta har berättats mig av en filippinsk dam kontakt som jobbar på en s.k. Skönhets salong för kvinnor i Dubai. Hon berättade att dessa kvinnor stinker sk-t! Det är väl en sorts överlevnads åtgärd de tvingas leva under!

  • Men Gudrun och alla hennes kvinnliga kompisar är nog nöjda.
   Nu finns ju en uppsjö av testosteronstinna herrar som inte får något gratis av svenska tjejer i samma åldrar. Dessa herrar dallrar av frustration, särskilt som de ”lovats” obegränsat med svenskt lammkött av människosmugglare.
   Där är en resurs att vända sig till, om de inte redan smugit in via balkongdörren.

 78. Svaret på frågan ”Vem förstörde Sverigebilden?” är globalistmaffian och globalistmaffians alla marionetter i framför allt politik och media.

 79. Dom politiker som förstört sverige har också förstört sverigebilden.

  Dessa naiva godhetsapostlar kommer att vara jagade livet ut.

 80. Man startade ett av världens dyraste sjukhusbyggen där man bl.a. skulle operera in plaststrupar på människor. Människorna avled naturligtvis och Macariniaffären kablades ut över världen. Bygget blev dessutom en ekonomisk och ineffektiv katastrof. Valkampanjen 2018 liknade mer en uppvisning i uppviglande mot politiska motståndare. Hos Postnord försvann valmaterial, röstsedlar undanskaffades från Svenska ambassader i utlandet, röstsedlar försvann i vallokaler i Sverige, röster rapporterades försent eller felaktigt. I skrivande stund,5 dagar efter valdagen föreligger ännu inget svar om regeringsbilden. Nobelstiftelsen och Svenska akademien har visat sig ha fläckar på insidan som liknar fläckarna på överanvända underkläder. Dessa fläckar har likt unkna svallvågor observerats vid alla kulturella hamnar runt om på vår jord och litteraturpriset kan nu inte utdelas i år. Sminket på moder Svea rinner nu ständigt ner mot marken dit alla nya Svensk-arabiska skägg också spretar. Utlandet kan konstatera att Sweden is not Sweden any more.

  • Och finansministrar som yrar runt på fyllan med snabeln hängande utanför. Partiledare i strumpbyxor och är mytomaner. Högfärdiga Stockholmare som flytt landet och empatilös sjukvård och att alla stockholmare som måste yra runt i Torekov iklädda badrockar med näsan i vädret.

  • En pånyttfödd Erlander skulle förmodligen kunna rensa upp. Bara han inte gör misstaget att ta någon palme-liknande politiker till efterföljare .

   Glöm inte att det var Palme som startade importen av oönskade, från Sydamerika.

 81. Jag berättar för folk vad som egentligen pågår i Sverige, och de kan glömma den vackra världsbild de haft om Sverige av idag! Mass invandring, illegala invandrare utan id, IS i Sverige, den kommande sociala katastrofen som blir allt tydligare, ett rättsväsende som är korrumperat, en polis organisation som har mer eller mindre gjort polisen obefintlig som service organ för allmänheten,våldtäkt rekord, skjutningar, stenkastning etc mot polis, räddningstjänst, brandkår av invandrar ligor….

 82. Här på Kreta känner jag mig mera i Sverige o Europa än i Södertälje och byn vi bor utanför. Nu ska vi få syrianer till grannar också blir spännande. Man halkar liksom vid sidan om hela tiden och får integrera sig hela tiden. Med det så försvinner en bit av tryggheten. Vår gata är det många äldre som bor på. Förändringen kommer troligen får vi ta White Flight till sommarstugan och köpa en bostadsrätt längre bort. Villan som jag har renoverat o byggt om för vårt sista boende. Tack Reinfeldt o Löfven att jag hatar er är väl egentligen inte rasistiskt eller hatiskt. Det kommer aldrig att sluta väl.

 83. Du missar målet ganska mycket ”Egor”. Det som till största delen fått sverigebilden att falna är högerns oansvariga politik. Man behöver inte vara speciellt inteligent för att räkna ut vad som skulle komma med Moderaternas politik.

   • Ja, och ännu märkligare är det väl att det ”invandringskritiska” partiet nu vill få tillbaka Alliansen till regeringsställning. Under mandatperioden 2010 – 2014 genomförde Alliansen med Moderaterna i spetsen migrationsöverenskommelsen 2011 samtidigt som man kraftigt sänkte skatter. Och inte ett knyst från vågmästarpartiet om att välta budgetar eller missförtroendeförklaringar.

    Att de nu står och gapa om sämre resultat i skolan och längre vårdköer är en en enorm fars. Vad tror de resultatet skulle bli när man kraftigt ökade befolkningen och samtidigt miskade medlen till välfärden?

    Och nu vill man från Alliansen ”rätta till” det hela med samma medicin och SD hejar på för ännu en Moderatledd regering.

    Att göra samma sak flera gånger och hoppas på ett annat resultat är själva definitionen av dårskap.

 84. SD kommer att växa extremt mycket nästa 4 år om de sköter sina kort väl. Moderaterna kommer att implodera..OM inte Kristersson bildar regering med KD

 85. Det er helt sant at vi i utlandet har ett meget dystert bilde av Sverige, men vi ser på dere som vårt brødrefolk og vi vil bistå dere i katastrofen som kommer…

 86. Bonos (U2) hån av Sverige och svenskarna under en konsert i Paris var rent förjävlig – totalt smaklös. Långa, blonda blåögda tråååkiga nazister……..
  Fuck you Bono!

 87. Det hela går tillbaks till 1970-talet, Sverige skulle bli mångkulturellt. Halvårsskiftet 1984, efter Palme varit ”Fredsmäklarare” i Iran/Irak-kriget nåra år, då började så en för den tiden sett ohämmad invandring från dom länderna. Dom har tryckt på ”Paus” nåra gånger, dock har invällningen fortsatt nästan hela tiden. Efter Palme sköts så hamnade Sverige i ett nytt paradigm, vem minns inte ”Rör inte min kompis”-märkena. Ordet främlingsfientlig började baxas ut över hela det svenska samhället. Plötsligt skulle alla vara en Palme 2.0! Och vansinnet fortsätter än i dag. Den där bilden på Lövin gör mig bara spyfärdig och förbannad. SPARKA dom här asen NUUU och skippa beröringsskräcken med SD. Så vi får EN NY REGERING!

 88. Det problematiska är att svensk utrikespolicy får bära hundhuvudet för ett konsthögskolespex. Bilden ser också ut som en underlig hyllning till Fellini’s ’Kvinnostaden’ – fast på allvar utan självironi.

LÄMNA ETT SVAR