Det har nu gått nästan fem månader sedan Samhällsnytt lanserades. Vi kan konstatera att satsningen har blivit en succé så här långt: enligt Google Analytics har vi ökat kraftigt sedan starten och har just nu drygt 300 tusen unika besökare per vecka. Vi har publicerat flera egna avslöjande som gett avtryck i debatten. Vi når ut till många och vill nå ut till ännu fler. Vår journalistik gör skillnad.

Regeringen och etablissemangets propagandacentraler är väl medvetna om det. Olika försök görs för att hindra röster som Samhällsnytt och skapa en heltäckande falsk berättelse om Sverige: Facebook, i samarbete med staten, vill stoppa sådana som oss på deras plattform. Statliga utredare tävlar i sin tur om vem som ska lägga det hårdaste förslaget för att begränsa yttrande- och pressfriheten – inte sällan under bedräglig förespegling om att vilja värna dessa friheter.

Samtidigt agerar motståndare till pressfrihet på olika sätt för att begränsa våra reklamintäkter och på det sättet strypa oss ekonomiskt (läs mer om det här). I motsats till vissa publikationer uppbär vi inte presstöd eller några andra typer av bidrag.

Vi är medvetna om att vissa kanske störs av annonser och popup-reklam och det ber vi om ursäkt för. Att ha reklam är dock ett nödvändigt tillskott för oss för att vi ska kunna finansiera vår journalistik. Reklamen räcker dock inte för vår verksamhet som har utökats under hösten.

Donationerna utgör fortfarande huvuddelen av vår finansiering och vi behöver ert stöd.

Vi vill fortsätta och utöka rapporteringen om maktmissbruk mot vanliga svenskar och avslöja oegentligheter i maktens mörka korridorer. Det är vi, journalister och redaktörer på alternativa medier, som står på barrikaderna i denna ojämna kamp om Sveriges framtid, och nu behöver vi er hjälp.

Stöd oss! Klicka här för att se hur även du kan bli månadsgivare!

RÖSTA!

Donerar du varje månad till Samhällsnytts verksamhet?