knivman-9373
Inrikes

VIDEO: Insatsstyrkan grep aggressiv man – hotade med kniv och kastade kokande vatten från lägenheten

Publicerad 11/9/2018
Annons

En man barrikaderade sig i sin lägenhet i stadsdelen Lextorp i Trollhättan på onsdagsförmiddagen. Tidigare hade mannen hotat människor med kniv och vandaliserat bilar. När polis anlände till platsen kastade mannen föremål och kokande vatten mot polismännen. Insatsstyrkan kallades in för att förstärka polisinsatsen så att ett gripande kunde genomföras.

Det var klockan 10.32 på onsdagen som polis larmades till Lextorpsvägen i Trollhättan. Enligt larmet härjade en aggressiv man i bostadsområdet och hotade människor med kniv. Därefter barrikaderade sig mannen i sin lägenhet och började kasta ut föremål och kokande vatten från lägenheten. Polisens insatsstyrka och polisens förhandlare kallades in för att ett gripande skulle bli möjligt.

– Han har även gjort utfall och försökt hugga ett par personer med kniven, men de kom undan, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson till GP

Polisens insatsstyrka kunde till slut gripa mannen omkring klockan 14.30. Vid gripandet hade mannen en tändare, en sprayburk och en kniv i handen. Under incidenten vandaliserades en privatbil och en polisbil, uppger SVT.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
805Kritik när brittiska URAN-granater skickas till Ukraina
Annons