VIDEO: Insatsstyrkan grep aggressiv man – hotade med kniv och kastade kokande vatten från lägenheten

Delningar

En man barrikaderade sig i sin lägenhet i stadsdelen Lextorp i Trollhättan på onsdagsförmiddagen. Tidigare hade mannen hotat människor med kniv och vandaliserat bilar. När polis anlände till platsen kastade mannen föremål och kokande vatten mot polismännen. Insatsstyrkan kallades in för att förstärka polisinsatsen så att ett gripande kunde genomföras.

Det var klockan 10.32 på onsdagen som polis larmades till Lextorpsvägen i Trollhättan. Enligt larmet härjade en aggressiv man i bostadsområdet och hotade människor med kniv. Därefter barrikaderade sig mannen i sin lägenhet och började kasta ut föremål och kokande vatten från lägenheten. Polisens insatsstyrka och polisens förhandlare kallades in för att ett gripande skulle bli möjligt.

– Han har även gjort utfall och försökt hugga ett par personer med kniven, men de kom undan, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson till GP

Polisens insatsstyrka kunde till slut gripa mannen omkring klockan 14.30. Vid gripandet hade mannen en tändare, en sprayburk och en kniv i handen. Under incidenten vandaliserades en privatbil och en polisbil, uppger SVT.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

101 KOMMENTARER

  • Ja, det gäller att ha snygga armband och en snabb Porsche för att skydda vad som skyddas kan. Man får väl sätta upp ett kebabtält där och ta på sig ett arabslok och bjuda på allt från deras te till lammkorv så de blir snälla.

 1. Fyra nya skjutningar i Malmö senaste 24 timmarna ingen vet om de hör ihop
  Heja Skåne vi leder ligan konstigt vore annat

  • Varför syns aldrig insatsstyrkan i Malmö? Är det för att inte kränka de stackars nyanlända ekonomiska flyktingarna?

   • De hinner väl inte med. Allt händer för ofta dygnet runt hela veckornas dagar och det bara ökar och blir bara mer dag för dag.

  • Blomstrar inte alla pubar och tobaksaffärer och kebabpang som drivs av de lirarna i den regionen och ökar inte försäljningen av knark och illegal sprit och Trafficking-Girls i den regionen längre. Har handgranatförsäljningen och alla vapen blivit slutsålda. Det låter ju inte bra.

 2. Insatsstyrkan ska inte behövas för att ta fast en man med kniv, detta ska polisen klara av utan problem, slå in dörren (eller skaffa nyckel), ta sig in i lägenheten, skjut honom vid behov.
  Hur svårt kan det vara, det skulle jag klara av att göra helt själv och jag är inte utbildad polis.

  • Ja hur lätt som helst. De var väl rädda att skita i sina trosor och få fläckar på sina strumpbyxor om de ingrep radikalt. De hade ju även kunnat få en muskelsträckning någonstans och tvingats uppsöka en sjukgymnast.

  • Ja det är löjeväckande. Svensk polis är i sanning bortklemade och inkompetent på det mesta. I går fick man se på tv två poliskvinnor som inte klarade av att omhänderta ett fyllo på tunnelbanan som krävde vakters hjälp för de klarade inte av det själva. Inte tvärt om alltså utan de med våldsmonopol ville ha hjälp av vakter. Patetiskt.

  • Det måste vi tiga om. Tänk annars om andra länder skriver något ofördelaktigt om vårt land. Hu så hemskt. Det enda som kan få våra politiker riktigt ilskna.

 3. Jaha, en skjutning till i Uppsala i natt. Offret svårt skadad. Vansinnet bara fortsätter och fortsätter och fortsätter…

 4. att påstå att alla inte skulle vara lika är ett brott i sverige.
  så av rädsla för att dömas till fängelse för hets mot folkgrupp så tiger jag.

 5. En stolt och god medborgare av det nya slaget. Det är detta som prioriteras framför våra egna ungdomar. Känns så där får man väl säga.

 6. Head short.. Varför ens slösa skattepengar på såna där? Är man kriminell så skall man möta döden så fort möjligt.

 7. Sju partier i Sveriges Riksdag, värnar med alla medel om denna samhällsutveckling o vägrar samarbeta eller tala med SD för att partiet ser samällsförfallet o vill att detta skall upphöra.

  Kokande vatten o knivar är våldsverktyg, som importerats av riksdagsmän o kvinnor från utomeuropéeiska kulturer.

  Noviser o barnrumpor har ockuperat den politiska makten
  i Sverige, med hjälp av mörkläggningsmedia.

 8. Den här är väl ute imorgon igen med en batiktant som sällskap.
  Och där rök precis 1 skattemiljon till, bara för första veckan.

 9. Det är aldrig tillräckligt! När du väl ger gratis grejer växer förväntan om mer bara. Och om du inte ger mer gratis grejer, kommer det att finnas mer våldtäkt och brott.

 10. Skjutningar, skjutningar, skjutningar
  Och dom jävla idioterna driver inte ens sin egen Politik för att dom ”ger” SD inflytande
  Sverige är förlorat

  • Trollhättan var kjent for den fantastiske bilen SAAB! Idag er det ikke mye høyteknologi igjen der. Nå er det lavteknologiske individer som styrer den så engang fine svenske byen.

 11. Vad kostar timdebiteringen för insatsstyrkan? Vem får betala den? Kommer denne asyl akademiker någonsin kunna betala tillbaka vad han ställt till med via eget arbete på skattsedeln? Hur mycket kostar den totala invällningen skattebetalarna? Om den exakta summan kommer fram inkl allt jävelskap som dessa otacksamma jävlar ställt till med i ett förlängt Aktuellt så tror jag att svensken vaknar. Men jag är långt ifrån säker på att inte ens det hjälper.

 12. Delvis OT, men när vi ändå talar om utåtagerande, kriminella invällare med noll impulskontroll läste jag idag om mannen som tände eld på Simrishamns kommunhus efter han blivit nekad socialbidrag. Han hade fått tre års fängelse, skadestånd och tio års utvisning. Han överklagade och hovrätten sänkte fängelsestraffet med ett halvt år, tog bort skadeståndet men behöll utvisningskravet. Detta hade också överklagats eftersom den 31-årige mannen passat på att gifta sig med sin svenska flickvän(!!!) och på så sätt hoppats få stanna. En batikhäxa som gifter sig med sin kriminelle arab för att förhindra att dåren utvisas! Skönt att det inte gick vägen.

  • Glöm inte filmen från nåt boende där en ensam bråkig man brottar ner 3 poliskvinnor och sedan går darifrån. Allt filmat och ute på Youtube

 13. Här i Kronoberg och Kalmar läns polisdistrikt vädjar idag på Facebook polisen om att man som volontär kan få arbete med att förebygga brott och öka tryggheten!!!!

  Det är extra anmärkningsvärt då region syd tidigare i höst gick ut med att i denna region har våld och dyl inte ökat på flera år!!! Häpp

  Ps om någon är intresserad är informationsträffen 29/11

  • Förebygga brott och öka tryggheten!! Hur skall det gå till undrar man!? Skall volontärerna göra som polisen bjuda på kaffe och bullar och övertala buset från mena länderna att hålla sig lugna!! Och varför skall det behövas vi lever ju i världens tryggaste land säger PK maffian? Nej det enda de här våldsverkarna förstår är hotet från ett skarpladdat automatvapen och sådana lär väl inte volontärerna få tillgång till. Inte ens en luftpistol.

 14. Jobbar killen på UD.Tycker han liknar någon av dom intlligenta där.
  Skönt med killar som arbetar och betalar skatt.
  Villken tillgång man blir imponerad .
  Tack Löfven och ni andra som sitter och mysser framför groggen och vinet.
  Carl

 15. Tillkalla insatsstyrkan . . Dumheter !
  Ett enda skott räcker , billigare och snabbare än något annat !

 16. Att polisen inte kan gripa personen utan insatsstyrka säger en del. Kanske dags att föra in bedövningspilar i arsenalen?

 17. Fyra timmar att gripa honom??? FYRA???
  Tur att det inte var något mer komplicerat ingripande de skulle utföra…

 18. Är hela vår poliskår kastrerad..

  Kaoset är inte i närheten av vad som komma skall..

  Glöm polisen när helvetet brakar loss..

  De kommer springa förbi dig när du själv kommer behöva söka skydd från kaos-människorna..

 19. Kvalitetsmänniskorna gör ingen 7-klöver-väljare besviken..

  Förresten..

  Mångfald och mångkultur är det bästa som hänt Sverige..

 20. Återigen…den sjuke pojken med DS pepprades full med skott från tre poliser i ryggen.
  Men när djungelaporna lever rövare så skjuts inte ett enda skott. Varför??

 21. Om det ska ta 4 timmar för polisen att genom insatsstyrkan gripa en dåre som denne, så skulle jag inte bli förvånad om gemene man väljer att agera på egen hand i stället för att vänta i timmar på att polisen ska göra något.

  Varför fanns inga människor omkring som ifrågasatte mannens beteende?

LÄMNA ETT SVAR