En video som fått viral spridning i sociala medier visar hur en busschaufför slänger ut ett gäng från en buss i Västsverige. Västtrafik, som busschauffören kör buss för, känner inte till händelsen.

Av videon att döma försöker en ung man gå på en buss genom att använda ett personlig busskort som inte är hans eget. Den kvinnliga busschauffören säger då ifrån till mannen, och de två personer han är i sällskap med.

– Du får inte åka på någon annans kort. Det är personligt, förklarar hon för den trotsige unge mannen.

”Ni ska gå av nu”

När en kvinna i sällskapet efter en stund erbjuder sig att betala för sig själv och de två andra, så har chauffören tröttnat på gängets ociviliserade beteende.

– Ni ska inte in någon jävla stans. Ni ska gå av nu! ryter hon till.

Videon slutar med att sällskapet, som tycks prata arabiska med varandra, får lämna bussen.

De flesta som kommenterar videon i sociala medier tycker att det är rätt agerat av busschauffören att kasta av ungdomarna. ”Heja busschauffören!” skriver en kvinna på Facebook.

Känner inte till händelsen

Av videon att döma arbetar busschauffören för bussbolaget Nobina och kör på uppdrag av Västtrafik. Men vare sig hos Nobina eller Vässtrafik har man hört talas om incidenten.

– Det är jätteviktigt att den här typen av händelser rapporteras in till Västtrafik i det här fallet, så att Västtrafik och vi som bolag har möjlighet att utreda vad som har hänt, säger Nobinas presschef David Erixon till Samnytt som inte hört talas om videon eller händelsen.

”Jag har nu tittat på detta. Vi har inget kundärende kopplat till detta och har ingen övrig kännedom om händelsen. Utifrån vad man ser på klippet går det inte att få reda på vilken linje eller i vilket geografiskt område detta skett”, skriver istället Västtrafiks presskommunikatör Henrik Kjellberg i ett mejl som fortsätter:

”Eftersom vi inte heller ser hela händelsen i klippet är det svårt att ge någon kommentar på vad som visas, då vi helt enkelt inte vet bakgrunden till den uppkomna situationen.”