VIDEO: Ensam man försvarar sin familj mot gäng
Faksimil Twitter

Ett videoklipp från Sydafrika har gått viralt i sociala medier. Videon visar en ensam man står upp mot ett gäng. Nu hyllas mannen som ”Rambo”.

Det var i förra veckan som videon började uppmärksammas i sociala medier. Attacken utspelar sig mitt på ljusa dagen i Klerksdorp beläget i Nordvästprovinsen – omkring två timmar sydväst om Johannesburg.

LÄS ÄVEN: Sydafrika på randen till nationellt sammanbrott

I videon syns fem personer omringa mannens fordon mitt på dagen medan han försvarar sig, och vad som uppges vara hans familj i bilen, med kniv. Ingen kommer till undsättning trots att händelsen sker på en central plats i staden och filmas av förbipasserande.

”Staten existerar inte”

Det framgår av mediarapporteringen att ingen har gripits för attacken. Flera sydafrikaner har reagerat på händelsen däribland Youtube-kanalen ’Morning shot’ som kallar mannen för ’Rambo av Klerksdorp’.

– Att leva i Sydafrika är ett heltidsjobb eftersom staten överhuvudtaget inte existerar, konstaterar en sydafrikan.LÄS ÄVEN: Ungt vitt par mördade av vägpirater i Sydafrika – svarta passagerare i bilen skonades

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.