Hadi Nazari

Äggkastning mot polisen. (t.v.). Hadi Nazari (t.h.). Foto: Faksimil TikTok

Inrikes

VIDEO: ’Ensamkommande’ kastar ägg på polisen – ”kuksugarna aina vi ska visa dem mannen”

Publicerad 5/25/2020
Annons

I sociala medier visar ’ensamkommande’ migranter i Jämtland hur de inte accepterar att polisen upprätthåller lag och ordning i stadsdelen. Efter att polisen utfört en kontroll efter en misstänkt knivman svarar gänget med att kasta ägg på ”de här horungarna kuksugarna aina”. Samhällsnytt har fått tag i migranten som menar att polisen inte får kontrollera misstänkta hur som helst. Vidare måste poliserna bemöta misstänkta ”så att man inte blir kränkt”.

Händelsen som utspelade sig i området Torvalla beläget i Östersund publicerades på torsdagen av en ”hadi_fresh”på TikTok. Användaren som enligt egen utsago är 18 år gammal heter egentligen Hadi Nazari med olika stavningar.

LÄS ÄVEN: S-styre betalade 40-tusen per dygn för ’ensamkommande’


Kontrollerar ”bara för vi hade utländska bakgrund”

Enligt Hadis egna uppgifter har polisen besökt bostadsområdet efter larm om en person som bär kniv. Polispatrullen konfronterar gänget och utför bland annat identitetskontroller. Detta polisarbete menar Hadi  till en början har skett ”för ingenting bara för att vi hade utländska bakgrund”.

”Horungar kuksugarna grisar överallt”

Gänget filmar hur polispatrullen visiterar en av vännerna vid radiobilen ”bara för att han visade inte sitt ID-kort”. Samtidigt kastar man glåpord efter poliserna som ”horungar”, ”kuksugare” och ”grisar”.

Därefter uppger man i sociala medier att det var tänkt att göra ”äggtrenden” –  men att de istället startade ”äggtrenden på aina”. Samhällsnytt kan visa videoklippet där Hadi syns landa ett ägg mot bakrutan på radiobilen:

– Vad är det här alltså. Han ju inte ens gjort någonting?
– Visa, visa hur ni är.
– Horungar.
– Kuksugarna.
– Grisar överallt.
– Vi skulle egentligen göra äggtrenden. Men de här kuksugarna aina (polis reds. anm.), de här är grisar. Vi ska visa dem mannen.
– Jalla.
– [Ohörtbart] Gris förstår du.

”Var är respekten?”

På fredagen hade videoklippet med hatet mot Polismyndigheten omkring 20 000 visningar. En person frågar Hadi i kommentarsfältet, ”var är respekten?”. Hadi ställer sig oförstående till kritiken att menar att det var polisen som ”tafsade på våra kropp när vi har absolut gjorde ingenting”.

Efter att flera personer kommenterat videoklippet genom att ifrågasätta gängets uppförande har Hadi tagit bort själva äggkastningen. Nu har han endast kvar sådant som han antyder är maktmissbruk från polisens sida.

En person ger Hadi en komplimang för att nu vara en lokal kändis efter ”äggtrenden mot aina”. Migranten visar att han uppskattar situationen med en gilla-markering av kommentaren.

”Polisen måste bemöta så att man inte blir kränkt”

På måndagen kontaktade Samhällsnytt Hadi för att höra varför han anser sig ha rätt att kasta ägg mot poliser som utför sitt arbete. Vidare vill vi veta varför han uttryckte sig grovt hatiskt mot polispatrullen.

Hadi säger nu att han ångrar vad han gjorde. Sedan hänvisar han till att det finns en ”historia” bakom äggkastningen. Men den är ”ganska komplicerad”.

– Det var ganska respektlöst det jag gjorde därför tog jag bort videon.

Därefter uppger Hadi att polisen anlände till platsen för att söka efter en kniv. Men att han inte kan acceptera att poliserna då ska få söka igenom alla de misstänker.

– Poliser måste veta hur ska bemöta alla så att man inte blir kränkt.

Varför har polisen inte rätt att kontrollera er?

– Då måste de säga anledning till varför de vill veta vem man är. De kan inte bara säga ”ni är misstänkta”. Misstänkta för vad? Och bara för att man har utländsk bakgrund betyder inte att man gör brott.

Varför bestämde du dig för att kasta ägg på polisen?

– Att man blir stoppad av de hela tiden utan nåt anledning och varje gång så gjorde jag inget brott.

Varför tror du att polisen stoppar dig ofta?

– Kanske för att man har svart hår och heter inte Svensson. Eller kanske bara man har på sig ortenkläder. Eller kör Audi istället för Volvo 740.

LÄS ÄVEN: Afghanledarens id-kort fast i Turkiet – lånades ut för människosmuggling

authorimage

Tyckte du den här artikeln var intressant?

Stöd då gärna tidningen med en donation!

Du kan 1) Swisha till 123 083 3350 2) Fylla i formuläret nedan? 3) Klicka HÄR för övriga alternativ.

Tack på förhand!


Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
578Ryska civila evakueras undan ukrainska attacker i Belgorod
Annons