Falsk polisbil

Person bakom kontot (t.v.) Falsk polisbil (t.h.). Foto: Faksimil Instagram/YouTube

Inrikes

VIDEO: Falsk polisbil körde i 200 km/tim genom Stockholm

Publicerad 5/13/2020
Annons

Ett videoklipp som visar hur en målad radiobil färdas med sirener och blåljus påslagna i hög hastighet genom huvudstaden har fått stor spridning. Men det är inte polisens fordon utan en falsk polisbil.

Det var på tisdagskvällen som videon publicerades på YouTube och visar hur minst tre personer kör omkring i centrala Stockholm. Videoklippet har i skrivande stund över 115 000 visningar och uppges vara en protestaktion mot vad man påstår är maktmissbruk från polismyndigheten.

– Vissa av de här är mer kriminella än vi någonsin kommer bli men egentligen är det inte så stor skillnad, hävdar en röst i videoklippet.

Förfalskad med anropsnummer

Fordonet är en Volvo XC70 av äldre årsmodell som har ett anropsnummer synligt i bland annat vindrutan. Numret går att spåra till Uppsalapolisen. Men Daniel Wikdahl vid regionledningscentralen i Uppsala berättar för Aftonbladet att det inte är något polisfordon utan någon som har förfalskat bilen och anropsnumret.

Polisen utreder händelsen som vårdslöshet i trafik och föregivande av allmän ställning. I videoklippet uppges det att man når hastigheter omkring 200 km/tim genom centrala Stockholm.

Videoklippet kan ses nedan:

Vansinnesfärd i taxibil

I höstas publicerade samma YouTube-konto ett liknande videoklipp men där man körde en bil som utgavs tillhöra Taxi Stockholm.

På skaparnas Instagramkonto går det att se deras filmade vansinnesfärder med lyxbilar. Dessa säljs som videofilmer mot betalning genom Swish. Vidare finns det även flera bilder som visar hur personerna som uppges stå bakom kontot är klädda i polisuniformer och masker.

https://www.instagram.com/p/B52qJ67hvce/

Taxibilen färdades på samma sätt som den falska polisbilen i höga hastigheter genom Stockholms innerstad:

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
465Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons