VIDEO: Gäng misshandlar man och slår sönder hans bil
Faksimil Twitter

I ett videoklipp som spridits på sociala medier i Spanien syns hur ett ett par yngre personer i 20-årsåldern först diskuterar med, och sedan attackerar, en 48-årig man som lämnas kvar skadad på gatan. Man slår även sönder mannens bil.

Två män har gripits som misstänkta förövare i en misshandel och skadegörelse på ett fordon den 10 september i staden Burgos. På platsen hittade polisen en 48-årig man liggande på marken som fått ett kraftigt slag mot huvudet som blödde. Mannen befann sig bredvid sitt fordon som fått många skador. Offret fick hjälp och fördes i ambulans till sjukhuset.

LÄS ÄVEN: De överföll och mördade funktionshindrade Ulf

Tack vare videon som spelades in vid attacken och började cirkulera på sociala nätverk kunde polisen identifiera gärningsmännen. Inspelningen visar hur en av männen slog offret i ansiktet och hur han slår huvudet hårt i marken. Omedelbart efteråt tar den andra gripne personen käppen som offret använde och börjar slå på mannens fordon.

LÄS ÄVEN: Alejandro misshandlade och dödshotade flickvännen – får tre månaders fängelse

De gripna är en 22-årig man som tidigare arresterats för misshandelsbrott, medan upphovsmannen till skadan på fordonet är en 32-årig man med 21 tidigare gripanden. Efter att ha ställts inför domstol släpptes dock båda igen. En av männen greps ännu en gång några dagar senare, då misstänkt för att ha stulit en fyrhjuling.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.