VIDEO: Gängbråk på skola – polisen ingrep med batong

På måndagen utbröt ett stort gängbråk på en gymnasieskola i Katrineholm. Skolpersonal tvingades larma polisen och rektorn avbröt undervisningen för dagen. Samnytt kan visa videoklipp från slagsmålet.

Det var vid klockan 11.30 som slagsmålet startade på Lindengymnasiet där omkring 500 elever studerar. Polisen anlände till platsen för att få ordning på situationen men det skulle dröja närmare två timmar och även krävas att poliserna drog fram batonger för att få kontroll.

– Det pågick i någon timma innan polisen hade lyckats skingra ungdomarna. Runt 13.00 tog jag beslut om att avbryta undervisningen och vi skickade hem eleverna, säger rektor Mikael Örning till Katrineholms-Kuriren (2022-05-09).

Samnytt har tagit del av det meddelande som Mikael Örning, rektor på Lindengymnasiet, har skickat ut till vårdnadshavare efter gängbråket. Rektorn framför att det nu införs både kodlås och personkontroll vid skolentrén för att kunna garantera säkerheten.

Faksimil

Polisen tar fram batong

Samnytt kan även visa videoklipp från skolbråket där det syns att en polispatrull tvingas dra fram batong eftersom ungdomarna fortsätter att slåss trots deras närvaro.

Elev: ”Tråkigt att lärare ska behöva arbeta så här”

En elev som Samnytt har varit i kontakt med berättar att det handlar om ett gängbråk mellan elever som går på skolan och utomstående.

Vidare uppger personen att skolan har blivit mer otrygg och att det känns märkligt hur vem som helst bara kan kliva in bland eleverna.

”Det är helt sjukt att något sådant kan hända under skoltid. Tyvärr så var det dock inte så oväntat då det har varit väldigt mycket stök under en längre period på Lindengymnasiet.

Jag känner mig inte jätteotrygg för min egen skull egentligen då dem ger sig på varandra. Men självklart är det rätt läskigt när det händer så pass nära en själv. Det stör ju även undervisningen enormt när till och med skolan måste stängas ned och när både poliser och ambulans måste komma till platsen. Det förmedlar inte direkt trygghet när det ser ut på det här viset.

Jag tycker det är väldigt tråkigt att Lindengymnasiet har blivit så här och att man som lärare idag ens ska behöva riskera sitt liv för att stoppa gängbråk i skolan, som ska vara en trygg plats för både personal och elever. Det är märkligt hur skolan saknar säkerhet över huvudtaget. Vem som helst kan traska in på skolan hur lätt som helst, vilket vi även såg idag.”

LÄS ÄVEN: VIDEO: Invandrargäng misshandlade svensk pojke på Annie Lööfs skola

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.