Husby polisen kameror

T.v. Gänget vandaliserar. T.h. Polisens kamera. Foto: Faksimil Instagram

Inrikes

VIDEO: ”Ghettosoldiers” vandaliserar polisens kameror i ’särskilt utsatta’ Husby

Publicerad 2/28/2020
Annons

Samhällsnytt kan visa hur ett gäng har filmat och lagt ut i sociala medier när de vandaliserar polisens övervakningskameror i det ’särskilt utsatta området’ Husby i nordvästra Stockholm.

Det är på Instagram som kontot ”ghettosoldiers direkt från gatan” i mitten av februari har publicerat ett videoklipp för sina 3 725 följare. Videoklippet visar hur gänget med hjälp av en stege arbetar ostört med att få ned en övervakningskamera vid Husby tunnelbanestation.

LÄS ÄVEN: ”Ghettosoldiers” upprörda över patrullerande polis: ”Kasta tegelsten i huvudet”

Momed: ”Snälla kasta en sten”

I kommentarsfältet under videoklippet roas flera individer över händelsen. En person som går under namnet ’Momed’ önskar att de ska kasta sten på kamerautrustningen.

Skapade upplopp och jagade iväg vakter

I slutet av oktober uppmärksammade Samhällsnytt hur ”ghettosoldiers” filmade när de gick till attack mot ordningsvakter med stenar och pyroteknik i samma område. Deras attack fick vakterna att fly och söka skydd.

Vi kontaktade polischefen Anders Borgbrant över telefon för att få en bättre bild över läget men trots att polisens pressavdelning hänvisat oss till honom ville han inte kommentera utvecklingen eftersom han inte ”känner” Samhällsnytts reporter. När Borgbrant insåg att vi ringde från Samhällsnytt passade han även på att börja håna tidningen istället för att som polis i tjänst svara på en journalists frågor.

– Okej, då vet du mer än vad jag vet. Men jag känner inte dig. Jag känner inte dig och Samhällsnytt är ingen tidning. Eller vad det nu är för någonting. Jag vet inte, sade Borgbrandt

LÄS ÄVEN: VIDEO: Nya upplopp i Husby – vakter flyr från ”ghettosoldiers”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
842Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons