VIDEO: Grips för att ha delat meme på internet
Faksimil Twitter

På brittiska sociala medier sprids ett viralt videoklipp i vilket polis arresterar en arméveteran efter att mannen delat en så kallad meme på Facebook som påstods ha ”orsakat oro” för någon.

51-årige Darren Brady greps i Aldershot på fredagen för att ha delat en meme föreställande hbtq-flaggor arrangerade i form av ett hakkors.

LÄS ÄVEN: Skrev ’kränkande’ kommentarer på Facebook – fick hembesök av polis

Skämtbilden postades ursprungligen av den konservativa politiska aktivisten och skådespelaren Laurence Fox, vars Twitterkonto senare låstes.

Fox förklarade att memen är ett sätt att uppmärksamma att Pridemånaden i allt högre grad ”upprätthålls med en känsla av en mästrande auktoritärism”.

Polisen knackar på

När Brady publicerade bilden på Facebook anmälde någon honom till polisen, som dök upp i hans hus – inte en utan två gånger.

Första gången sa Brady att polisen gav honom ”alternativet” att gå en ”omskolningskurs” på hans egen bekostnad för 1 000 kronor för att undvika att bli arresterad och potentiellt anklagad för ett hatbrott.

Polisen återvände tio dagar senare och arresterade Brady liksom Harry Miller, en före detta polis som försökte förhindra gripandet.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Coronapolisen stormade lägenhet – letade efter ”social sammankomst”

”Berätta för oss varför du eskalerade det till den här nivån eftersom jag inte förstår”, frågar Brady poliserna, varpå en svarar ”Någon har orsakats ångest baserat på ditt inlägg på sociala medier. Det är därför du har blivit arresterad”.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.