I samband med att fler än 100 personer deltog i ett bråk i särskilt utsatta Norrby i Borås skadades en polisman och myndigheten fick tillkalla resrurser från Göteborg och insatsstyrkan för att få kontroll på situationen. Nu visar en ny video att även statstelevisionens team angreps.
– Hon har inte rätt att filma, hävdar en maskerad man.

Samnytt rapporterade på tisdagskvällen om det vålsamma bråk som utbröt i ett bostadsområde i den problemtyngda stadsdelen Norrby i Borås.

LÄS ÄVEN: 100-tal i bråk i utsatt område – insatsstyrkan tillkallades

Maskerad man till polisen: ”Du kan inte göra ett skit”

När statstelevisionens tv-team anlände till området på onsdagen för att rapportera om händelsen och intervjua boende utsattes de för hot och slag från ett maskerat gäng. En polisman som befann sig på platsen försökte hantera en av männen som uttryckte ilska över att bli filmad.

SVT-reporter: Jag jobbar.
Maskerad man: Lyssna jag skiter i om du jobbar.
Polis: Lägg ned. Lägg av. Du snackar inte med den tonen.
Maskerad man: Jag pratar med den ton jag vill. Du kan inte göra ett skit åt saken. Gör något åt saken då! Jag pratar med den ton jag vill.

SVT-chefen: ”Ett samhällsproblem”

Anton Svendsen är redaktionschef hos SVT Nyheter Väst och han är ”arg och ledsen” över att männen på ett aggressivt sätt kränker och hotar statsreportrarna som är på platsen för att utföra sitt arbete. Han kallar dert för ett samhällsproblem.

– Hot och hat mot journalister är tyvärr vanligt. Nästan var tredje journalist blir utsatt. Jag menar att det är ett samhällsproblem och vi kommer framöver behöva göra ännu mer för att få bukt med hoten så att vi kan skildra vardagen på alla platser, säger Svendsen.

Enligt uppgifter till Samnytt ska det handla om en konflikt mellan personer med bakgrund från Mellanöstern och Afrika.

LÄS ÄVEN: Polischef om 100-tal i gängbråk: ”Vi ska inte dra för stora växlar av det”