VIDEO: Här är mannen ihjälskjuten i restaurangen

På onsdagseftermiddagen sköts en man ihjäl i en centrumrestaurang i det ’utsatta området’ Skäggetorp i Linköping. Samnytt kan som första media visa ett videoklipp från brottsplatsen där mannen syns ihjälskjuten på en stol i serveringen. Varning för starka bilder.

Det var vid klockan 13.30 som polisen mottog larm om skottlossning i Skäggetorp centrum. Enligt inringare ska flera skott ha avlossats på platsen, skriver polisen i sin händelserapport.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska offret som är i 30-årsåldern ha träffats med flera skott i huvudet. Vidare är offret dömd sedan tidigare och kopplas till ett kriminellt nätverk i staden. Samnytt kan visa ett videoklipp som uppges vara filmat av ett vittne på platsen.

Polisen vädjar till allmänheten som befunnit sig i Skäggetorps centrum vid tidpunkten att höra av sig på 114 14.

Skäggetorps centrum. Foto: Privat

Flera skjutningar i staden

Tidigare i augusti sköts en tonåring till döds och ytterligare en tonåring skottskadades i stadsdelen Berga i Linköping.

LÄS ÄVEN: Gängskjutning i Linköping – två ynglingar skadade

Därför publicerar vi videobilderna

Samnytt väljer att publicera de grafiska videobilderna för att understryka allvaret i den situation Sverige idag befinner sig beträffande det eskalerande grova gängvåldet, där ett människoliv inte är värt någonting, där människor – även kvinnor med spädbarn i famnen och 12-åriga flickor – skjuts ihjäl på öppen gata bland fotgängare eller – som här – intill kunder och anställda i en restaurang. Det är en verklighet som andra medier inte tar sitt fulla ansvar för att rapportera om med följden att ett tillräckligt tryck inte sätts på våra rikspolitiker att vidta de åtgärder som krävs för att hejda utvecklingen.

Vi har vinnlagt oss om att i enlighet med god pressetik på de publicerade bilderna anonymisera brottsoffret. Vi vill samtidigt upplysa våra läsare om att det som privatperson, enligt lagen om olaga våldsskildring och olaga integritetsintrång, kan vara ett brott att kopiera och sprida klippen vidare i sociala medier. Däremot utgör det inget brott att dela en länk till vår artikel som genom vårt utgivningsbevis som medieaktör åtnjuter ett starkare grundlagsskydd.

LÄS ÄVEN: Damberg om risken att bli skjuten: Sett till befolkningsmängden väldigt ovanligt

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.