VIDEO: Här brinner Koranen i Angered

På fredagseftermiddagen brändes ett exemplar av islamiska Koranen i invandrardominerade och ”utsatta” området Angered i Göteborg. Bakom den islamkritiska manifestationen stod det islamkritiska danska partiet Stram Kurs.

Partiet med partiledare Rasmus Paludan i spetsen har nekats demonstrationstillstånd i hela Sverige. Men företrädare för partiet menar att det inte krävs några särskilda tillstånd från polisen för att få bränna en bok och genomför nu ett antal koranbränningar på olika orter i Sverige ändå.

Det invandrardominerade området Angered klassas av polisen som ett ”särsklit utsatt område” på grund av dess omfattande problem med kriminalitet, drogmissbruk, muslimsk extremism, höga arbetslöshet och låga utbildningsnivå.

Det brottsliga klanvälde som polischef Mats Löfving nyligen slog larm om är särskilt närvarande här. Regionen utmärker sig också både i Sverige och internationellt för att ha producerat ett anmärkningsvärt stor antal jihadterrorister som gett sig av till Syrien och Irak för att ansluta sig till den muslimska terrormilisen IS.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Koranen brinner i Rosengård igen – aktivisternas bil sönderslagen

Tidigare på fredagen eldade företrädare för Stram Kurs också ett exemplar av Koranen i likaledes invandrardominerade, problemtyngda och ”usatta” området Rinkeby på Järvafältet i nordvästra Storstockholm.

authorimage

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.