VIDEO: Här dör Juha i tunnelbanan – SE HELA HÄNDELSEN

Samnytt har tagit del av en video som är filmad på nära håll i samband med att ordningsvakter ingrep mot Juha Hynninen, 47, vid Rådsmangatans tunnelbanestation. Videon visar två vakter som ligger över Juha och även tar ett grepp runt om hans hals.

Det var natten mot söndag som Juha Hynninen ska ha lämnat en krog på Sveavägen och därefter gjort våldsamma utfall mot personer i tunnelbanan vid Rådsmangstan. I ett videoklipp som Samnytt har tagit del av hörs samtal mellan vittnen och ordningsvakter där det framgår att Juha ska ha utdelat slag nere i tunnelbanan.

När två ordningsvakter – en man i 30-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern – ingrep med batonger mot Juha ska han ha gjort motstånd och attackerat en av ordningsvakterna med ett knytnävsslag i ansiktet. Det rapporterade Expressen på tisdagen.

En kort stund senare ska vakterna ha fått kontroll över Juha genom att hålla nere honom på marken. Men vakterna hade ingen kontroll över vad som hände med Juha. I videon syns en vakt hålla ett hårt grepp runt Juhas hals och när han släpper huvudet faller det livlöst till marken.

Vakterna misstänks för grovt vållande till annans död men har försatts på fri fot.

VARNING FÖR STARKA BILDER

Därför publicerar vi videobilderna

Vi har vinnlagt oss om att i enlighet med god pressetik på de publicerade bilderna anonymisera brottsoffret. Vi vill samtidigt upplysa våra läsare om att det som privatperson, enligt lagen om olaga våldsskildring och olaga integritetsintrång, kan vara ett brott att kopiera och sprida klippen vidare i sociala medier. Däremot utgör det inget brott att dela en länk till vår artikel som genom vårt utgivningsbevis som medieaktör åtnjuter ett starkare grundlagsskydd.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.