VIDEO: Här grips Roxette-stjärnan på dagens demonstration i Stockholm

Flera deltagare greps vid lördagens första maj-demonstration i Stockholm mot corona-restriktioner och för återupprättande av de medborgerliga friheter som inskränkts kraftigt med hänvisning till pandemin. En av de gripna är musikprofilen Christoffer Lundquist, känd från bland annat popgruppen Roxette.

Lundquist deltog i demonstrationen utrustad med en akustisk gitarr och fortsatte att sjunga under det att han fördes bort av polisen och tvingades in i en polisbuss. Det är oklart vad som hände sedan. Andra som greps har vittnat om att de körts iväg till andra delar av stan och sedan släppts.

LÄS MER: REPORTAGE: Dagens demonstration mot restriktionerna – och misslyckad polisinsats

50-åriga Lundquist är från Lund och sedan länge etablerad som musikproducent, låtskrivare och musiker. Han driver en musikstudio i skånska Vollsjö där många populära artister spelat in sina skivor genom åren.

Lundquist har fungerat som producent för artister som Gyllene Tider, Ulf Lundell, Peter Jöback och Sahara Hotnights. Han har också turnerat som musiker med bland annat Per Gessle och Marie Fredriksson i deras grupp Roxette. Han har även gett ut skivor i eget namn.

Samnytt söker Lundquist för en kommentar.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mats Dagerlind

Egor Putilov

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Stötta Samnytt
Etablissemanget försöker strypa vår ekonomi. Vill du fortsätta läsa Samnytt?
Bli då prenumerant för endast 19 kronor första månaden!