Faksimil: Twitter / SolidSport

VIDEO: Här kraschar bilen in i sporthallen under pågående match

17 Shares

Mitt under pågående USM-match i handboll för P14 brakade något till i väggen. En bil kraschade rakt in i sporthallen och alla deltagare flydde från planen. 

Under helgen avgörs USM i handboll för pojkar i 14-årsåldern, rapporterar Expressen. Matcherna spelas på flera håll i landet och i en grupp stod Skånela IF som arrangör i Vikingahallen i Märsta.

På lördagskvällen spelades matchen mellan Boden och Karlstadlaget Skåre när en bil plötsligt körde genom väggen.

Speakern skrek ut i högtalaren att alla ska utrymma lokalen. Handbollsspelarna sprang ut från planen i panik.

– Tio sekunder innan incidenten sker hade spelare passerat precis där bilen kom in. Det är bara ren tur, nästan ett mirakel, att ingen råkar vara precis där just då och att ingen kom till skada, säger Bodenlagets tränare Johan Nyström till tidningen.

Matchen fick avbrytas och återupptogs inte på grund av starka känslor bland spelarna. Många av pojkarna hade med sig sina föräldrar som kunde stötta på plats.

– Efter matchen var det ganska upprört. Många var väldigt skärrade. Vi sitter just nu i ett konferensrum och går igenom lite grann, killarna får skriva av sig sina känslor, säger Nyström.

Bilföraren kunde gripas av polis och misstänks för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

17 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.