VIDEO: Här mördas mannen i frisörsalongen

Samnytt kan som första media visa ett videoklipp som uppges vara fredagens gangstermord mitt i en frisörsalong i Göteborg. Varning för starka bilder!

På fredagseftermiddagen rapporterade Samnytt att polisen inlett ”läge rött” på hela sju platser i Göteborg. Detta med anledning av att en känd kriminell i 25-årsåldern skjutits ihjäl på Marklandsgatan i stadsdelen Högsbo.

LÄS ÄVEN: LÄGE RÖTT i Göteborg efter gängmord i frisörsalong

En poliskälla berättade för Samnytt att frisörsalongen där mordet begicks är känd av myndigheten som en plats där gängkriminella samlas. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för mordet. Enligt uppgifter i GP är offret målsägande i en stor utredning i vilken flera sitter häktade.

– Frisörsalongen är ett tillhåll för kriminella. Kriminella visiteras ofta där och deras toppskikt innehåller klanpersoner, berättade källan för Samnytt.

Vi kan nu visa videoklipp från salongen som dokumenterar kaoset som uppstår när två maskerade gärningsmän rusar in bland kunderna och drar vapen mot offret som skjuts med flera skott.

LÄS ÄVEN: Poliser talar ut om utvecklingen i Sverige: ”Det kommer bara bli värre”

Därför publicerar vi videobilderna

Samnytt väljer att publicera de grafiska videobilderna för att understryka allvaret i den situation Sverige idag befinner sig beträffande det eskalerande grova gängvåldet, där ett människoliv inte är värt någonting, där människor – även kvinnor med spädbarn i famnen och 12-åriga flickor – skjuts ihjäl på öppen gata bland fotgängare, bland matgäster på restauranger eller – som här – intill kunder och anställda på en frisersalong. Det är en verklighet som andra medier inte tar sitt fulla ansvar för att rapportera om med följden att ett tillräckligt tryck inte sätts på våra rikspolitiker att vidta de åtgärder som krävs för att hejda utvecklingen.

Vi har vinnlagt oss om att i enlighet med god pressetik på de publicerade bilderna anonymisera brottsoffret. Vi vill samtidigt upplysa våra läsare om att det som privatperson, enligt lagen om olaga våldsskildring och olaga integritetsintrång, kan vara ett brott att kopiera och sprida klippen vidare i sociala medier. Däremot utgör det inget brott att dela en länk till vår artikel som genom vårt utgivningsbevis som medieaktör åtnjuter ett starkare grundlagsskydd.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Vill du slippa reklamen och samtidigt stötta Samnytt
Bli då prenumerant och välj annonsfritt eller om du hellre vill donera välj det alternativet!