VIDEO: Här prejar polisen mopedister – flyger flera meter

Samnytt har tagit del av två videoklipp som visar actionsfyllda scener i samband med polisjakter efter mopedister.

Videoklippen som har gått virala på TikTok utspelar sig i olika delar av landet och har möts av både hyllningar och kritik där en del frågar om det är tillåtet att preja mopedister som inte bär hjälm.

LÄS ÄVEN: Se polisens helikopterjakt mot gängkriminell i Göteborg

Det första klippet utspelade i början av april på på Järntorget i centrala Örebro. Enligt lokaltidningen NA (betalvägg 2021-04-06) ska polisen ha uppmärksammat hur mopedisten körde utan hjälm och därefter inlett ett stoppförsök. Men föraren ville inte stanna och jakten slutade i prejning.

– Det är en välkänd person som kom utan hjälm, så det var inte så svårt att se vem det var. Dels ville vi kolla hur det var med ägarförhållandena, dels nykterheten, berättade polisens presstalesman Max Öhman.

I samband med gripandet misstänktes mannen för drograttfylla, våldsamt motstånd, och för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Föraren konfronterar polisen

Samnytt har även tagit del av ytterligare ett klipp som uppges vara filmat i Nässjö i Småland. I videoklippet reagerar den jagade mopedisten genom att ifrågasätta polisens arbetsmetod.

LÄS ÄVEN: Här griper polisen misstänkta i Märsta – hånas under insatsen

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.