Polisinsatsen vid demonstrationen mot regeringens coronarestriktioner har mött hård kritik i sociala medier. Myndighetens arbetssätt har fångats på film där det syns hur polisen slumpmässigt handplockar demonstranter. När övriga demonstranter protesterar drar poliserna fram batonger mot folksamlingen.

Demonstrationen hölls i centrala Stockholm på nationaldagen och anordnades av rörelsen ”Frihet & Sanning” som motsätter sig coronarestriktionerna.

LÄS MER: Inga-Britt, 76, viftade med svensk flagga – greps av polis: ”Varför gjorde de inte så mot BLM?”

I ett videoklipp som har publicerats av Nya Dagbladet på Telegram syns det hur poliser går omkring och inspekterar demonstranterna för att sedan handplocka någon att föra bort. Poliserna möter kritik från folksamlingen som önskar att de ska fokusera på riktiga brottslingar.

– Gör nytta någonstans – ta brottslingarna våldstäksmännen och ge fan i folket, säger en person.

När en av demonstranterna som ifrågasatte polisens beteende grips försöker de andra att frita personen. Då ansluter sig en större polisstyrka till tumultet – som börjar ursinningslöst slå mot medborgare. Det syns även en civilklädd polis som sparkar den gripne i ryggen varpå han faller handlöst på marken.

Stoppade protest mot SVT

I samband med demonstrationsdagen har folksamlingen även tågat mot statstelevisionens huvudkvarter på Oxenstiernsgatan men där stoppades man från att närma sig byggnaden.

LÄS ÄVEN: Protest mot statstelevisionen stoppades av polisen