VIDEO: Här spottar gängkriminell på polis – ”Hora, jag dödar dig”

Ett videoklipp har gått viralt i sociala medier som visar en rullstolsburen man mordhota och spotta på en polispatrull i samband med visitering i Norrköping.

Videoklippet publicerades nyligen i sociala medier och uppges utspela sig närheten av problemområdet Hageby. I videon hörs polispatrullen diskutera om att flytta den rullstolsburne mannen från platsen för kunna genomföra en visitering.

LÄS ÄVEN: Hånskrattar åt poliskvinna – ”Du är så söt – wallah”

Det är något som mannen inte kan acceptera och kräver att visiteringen ska ske framför hans vänner som befinner sig på platsen och filmar.

Mannen: Jag går inte in någonstans. Jag går inte in någonstans. Ni ska göra det här. Ni ska göra det här.
Filmare: Vad är det de ska göra bror?
Mannen: Här de ska göra [polismän börjar visitera].
Mannen: [börjar kränga och spotta på polisman] Din hora! Din hora! Jag dödar dig. Jag dödar dig. Jag dödar dig din lilla hora [spottar].
Åskådare: Horunge mannen!
Polisman:
Har vi luva?
Filmare: Ey, vad gör du din lilla hor… Ey, ey, ey!
Polisman: Backa undan!
Filmare: Vadå backa undan mannen?
Polisman: Lyssna på vad jag säger. Är det svårt att förstå eller?

Nedan följer videon från visiteringen och ytterligare klipp som ”Hageby603” har publicerats i sociala medier i vilka det poseras med automatvapen och ammunition.

Hatar polisen – som skyddade hans liv

Mannen som är i 20-årsåldern och har invandrarbakgrund från Syrien är rullstolsburen sedan han år 2017 knivhöggs i en uppgörelse i Norrköping. Mannen som bar skyddsväst vid tillfället klarade sig från hugg i bröstet men träffades istället i nacken vilket resulterade i att han blev förlamad. Enligt uppgifter till Samnytt skyddade polisen mannens liv från fiender i samband med att han vårdades för sina livshotande skador.

Enligt fler uppgifter från en poliskälla till Samnytt kopplas mannen till gängkriminella i Norrköping. Mannen är sedan tidigare dömd för våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, försök till stöld, narkotikabrott och falsklarm. Det sistnämnda brottet inträffade förra sommaren i Göteborg där mannen ringde SOS Alarm och sa att det var skottlossning.

När polisen med tre patruller och två ambulanser anlände till platsen nekade mannen ha kännedom om sådana larmuppgifter. Poliserna ringde då upp det aktuella telefonnumret som gick till mannens telefon, vilket fick honom att erkänna brott på platsen med förklaringen att han mådde dåligt och önskade prata med någon.

LÄS ÄVEN: Här förnedras polisen inför kameran: ”Du är en fitta mannen”

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.