VIDEO: Här stoppas klanen på väg till kriget i Göteborg

I samband med att klankriget i Göteborg blossade upp har uppgifter cirkulerat att polisen satt stopp för ytterligare förstärkning från släktingar i Tyskland. Samnytt kan nu visa bilder från vad som uppges vara filmade i samband med att gränspolisen har agerat mot bilkaravanen i Lernacken.

Det var förra helgen som konflikten exploderade i det problemtyngda området Hjällbo efter att personer kopplade till kriminella nätverk som leds av Ali Khan-släkten hamnat i konflikt med en rivaliserande klanfamilj i staden. Det resulterade i ett våldsamt upplopp i ett bostadsområde där över 100 personer deltog.

LÄS ÄVEN: Klankriget i Göteborg blir långvarigt – förstärkningar anländer från utlandet

På söndagen eskalerade situationen ytterligare när en 44-årig man ur den rivaliserande släkten avrättades på öppen gata genom skott i huvudet. En 21-årig man med koppling till Hjällbonätverket har häktats misstänkts för mord, försök till mord och grovt vapenbrott.

En poliskälla till Samnytt uppgav att polisen redan under helgens gång har utfört flera fordonsstopp mot tyskregistrerade bilar i Göteborgsområdet. Sedan dess kom uppgifter från polisen att klanerna förstärkte med ytterligare släktingar på väg från Tyskland.

Se ett videoklipp nedan som är filmat vid gränsövergången Lernacken vid Öresundsbron. Polisen har samlat in ett stort sällskap som färdades i en karavan. Det är oklart huruvida personerna fick fortsätta in i Sverige.

LÄS ÄVEN: Klankriget i Göteborg eskalerar – en avrättad med skott i huvudet

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Stötta Samnytt
Etablissemanget försöker strypa vår ekonomi. Vill du fortsätta läsa Samnytt?
Bli då prenumerant för endast 19 kronor första månaden!