myra_rasist
Inrikes

VIDEO: Inte rasist men-profil spårar ur -”Jävla invandrare!”

Publicerad 4/14/2021
Annons

Känslorna svallade över när ett antal vänsterprofiler nyligen diskuterade Sverigedemokraternas YouTube-satsning Riks. Att partiet rekryterat den nederländska juristen, politikern och programledaren Eva Vlaardingerbroek för att göra engelskspråkiga inslag i kanalen sågs det med så oblida ögon på att man kände sig nödgad att ta till rasistiska kraftuttryck.

”Det här är ju en jävla invandrare” utbrast Myra Åhbeck Öhrman, känd bland annat som en av profilerna på den vänsterradikala uthängningssajten ’Inte rasist men’, i ett inslag i YouTube-kanalen Pirat-TV. Att Vlaardingerbroek inte är svensk menade Åhbeck Öhrman är ett argument för att man inte ska lyssna på henne.

Det rasistiska verbala angreppet förstärktes ytterligare med några uppföljande svordomar och togs emot med munterhet från övriga medverkande. Christian von Heland skrattade hjärtligt och kommenterade utfallet från Åhbeck Öhrman med ett påhejande ”Nu kör vi!”. Han hade i början av inslaget deklarerat att han inte ens tänkte försöka uttala ett så konstigt och främmande namn som Vlaardingerbroek.

I samband med att man går till attack mot Vlaardingerbroeks utländska bakgrund visas en bild på henne stämplad med den raljanta kommentaren ”Papperslös much eller?!”

Vidare i podden uppmanas Vlaardingerbroek av den antirasistiska profilen att åka tillbaka hem om hon kritiserar Sverige:

– Men flytta hem då om det är så jävla hemskt här. Flytta hem igen då!

– Jag hatar inte på invandrare men jag tycker inte att du kan komma till ett land och sen säga att det här landet är skit – det är ett jättedåligt land, avslutar IRM-profilen sin rant

Myra Åhbeck Öhrmans rasistutspel har uppmärksammats och hånats på Twitter – där man bland annat gjort en meme av detta:

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons