VIDEO: Invandringsvurmare vill INTE ta emot invandrare

I en Youtube-video syns en man från kanalen ”Correct Not Political” fråga invandringsvurmare i Storbritannien om de kan tänka sig att ta emot invandrare i hemmet. Samnytt gjorde en liknande video 2019 där vi frågade svenskar om de kunde tänka sig att öppna upp sina hem för migranter. Gemensamt i båda fallen är att ingen tycks ha boyta nog.

I videoklippet får britter med ”Refugees Welcome”-skyltar frågan om de kan tänka sig att skriva upp sig på en lista över människor som är villiga att öppna upp sina hem för migranter.

Invandringsvurmarna som får frågan kommer med undanflykter som att de hyr sin bostad – eller att de dessvärre bor för trångt.

Samnytt gjorde en liknande video 2019 där vi frågade svenskar om de kunde tänka sig att ta hem en migrant. Även då kom de tillfrågade med undanflykter.

Fenomenet då människor förespråkar en politisk förändring, som i detta fall massinvandring, men inte själva vill ha det i sin närhet kallas ofta ”Not in my backyard (Nimby)”.

SE ÄVEN: Samnytt TV: Vem vill egentligen ta emot en invandrare?

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mira Aksoy

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.