boras domd copy

Brottsoffret (t.v.) och den dömde Hassan Sleiman

Inrikes

Video: Invandrargäng slår sönder mannens käke och tänder efter att han sagt ifrån om deras äggkastning

Publicerad 2/13/2020
Annons

Nu kan Samhällsnytt visa videon från det omtalade överfallet på en man som sa ifrån efter att ett gäng kastat ägg på hans bil. Det slutade med att bilföraren blev brutalt misshandlad av gänget. Hans käke gick av och hans tänder blev allvarligt skadade. Alla sju tilltalade nekar till brott, trots filmbeviset. (Varning för starka bilder).

Den 12 oktober 2019 i Norrby i Borås blev en man i 25-års åldern misshandlad av ett invandrargäng och fick sin bil vandaliserad. Misshandeln filmades och spreds via sociala medier.

Han kom körandes i sin bil på Norrby tvärgata när flera personer kastade ägg på hans bil. Efter att han stannat bilen klev han ut och konfronterade gänget. Då hoppade flera personer från på honom och en grov misshandel tog vid.

Från förhöret:

Jag såg att det var några som kastade något på min bil. Jag vände med bilen och skulle fråga vad de höll på med. Varför dom kastade saker på min bil. Jag ser dom och kliver ut, de har då blivit fler. Jag frågade vem har slängt ägg?

De började säga emot, någon sa ”vem är du”, jag sa åt den killen att han skulle vara tyst och tog även honom i nacken. Det är ca 10-15 personer. Alla är ungdomar ca 16-17 år i ålder, men svårt att säga exakt ålder. Det kom fler hela tiden.

Jag kände igen dem, för jag bor ju själv på norrby [..]. Efter att jag sa att han skulle vara tyst började de sparka och slå på mig.

Enligt polisens förundersökningsprotokoll attackerade 10-15 st gärningspersoner honom och börjar sparka och slå honom mot huvudet samt kroppen. Han fick minst minst en käkfraktur, skallskador, krossade tänder, svullnad i ansiktet framförallt vänsterkäke/kind, skrapsår på händer och i ansiktet, smärta i rygg och revben.

Lyckades fly

Till slut lyckades han fly och tog sig till polisstationen där en polisanställd påträffar honom vid porten. Mannen fördes till sjukhuset där skadorna blev dokumenterade.

Polisen gjorde brottsplatsundersökning på mannens bil. Fönsterrutor var krossade och sidospeglarna var trasiga, samt flera bucklor förekom.

Skröt om misshandeln

På sociala medier skröt flera personer om misshandeln. En av de åtalade hade filmat misshandeln och spred den via mobilappen ”Snapchat”.

”Hela tandraden har förflyttats”

I anteckningarna till det inledande förhöret som polisen hade med offret skriver de:

Målsägaren är uppenbart mycket chockad och har kraftiga skador mot ansiktet och käken. Käken ser ut att vara av på minst ett ställe och hela tandraden har förflyttat sig.

I senare förhör berättar offret att:

vid ett av slagen som var jätte hårt så såg han ett föremål blixtra till på sin vänstra sida. Han ser som eld framför ögonen och spottar ut blod eller om det var en tand…

Han berättade även att gänget hade sagt till honom att det är de som bestämmer i Norrby:

Han sagt att vi är från Norrby, du känner inte oss, det är vi som bestämmer över Norrby.

En av gärningsmännen ska också ha hetsat på misshandeln och sagt till personen som slog honom ”En gång till, bra slag, en gång till”.

Ville inte anmäla

Offret sa i förhöret med polisen att han inte ville anmäla överfallet, trots det grova våldet:

Slog de dig någon mer stans?

De slog mig i ansiktet, jag vet inte om de använde något eller om det var med händerna.

Kan du peka ut dem, eller tror du att du skulle kunna känna igen någon utav dem?

Ja jag känner igen dem, de bor ju på norrby. Men jag vill inte anmäla det.

Kan du beskriva hur de såg ut?

Nej, jag vill inte.

Är du rädd för dem?

Nej.

Två dagar senare, i ett nytt förhör, berättar han dock att de såg ut som ”syrianer och somalier”.

Exklusiv video

Nu kan Samhällsnytt visa den video som spelades in på Snapchat och som åklagaren har som central bevisning. Känsliga läsare varnas!

Sju personer åtalas

Nu åtalas sju personer som alla är mellan 15 och 21 år gamla. Polisen har med hjälp av övervakningsfilmer, filmen som las upp på Snapchat samt med hjälp av att spåra mobiler lyckats identifiera flera misstänkta.

I tisdags inleddes rättegången. Alla de sju misstänkta nekar till brott, men åklagarens största bevisning är filmen som visar de åtalade tillsammans misshandla mannen brutalt.

LÄS MER: Nederlag för åklagaren – sex frias för den grova misshandeln i Borås

Mikael Andersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
624Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons